» »

DVD zapisovalnik

DVD zapisovalnik

itsmeanthony ::

Imam phillipsov DVD zapisovalnik in me zanima sledeče. Zakaj mi ne dela? Zazna mi ga normalno vendar, ko dam noter dvd al cd, mi je lučka prej po navadi utripala, zaj pa samo sveti. V glavnem ne bere dvd-jev ali pač cd-jev, zaj pa me zanima, če se da to kak popravit? Da bi ga mogoče ščistil ali kaj podobnega?

Mitch ::

Hja, danes so pač CD/DVD pogoni potrošni material in kot taki se več ne popravljajo, vsaj uradno na servisu. Je pa res, da se jih lahko odpre in ščisti lečo.Jaz poznam enega takšnega "norca", ki odpira in čisti CD/DVD pogone za šalo. Morda je tudi v tvoji okolici kašen tak čudak? Zgubiti itak nimaš kaj...

LP, Mitch

itsmeanthony ::

Am bi mi to mogoče bolj natančno obrazložil, da bi jaz to sam probal očistit, kje ta leča sploh je in te stvari? Drugače pa se bom tudi pozanimal glede tega, če se kdo spozna.

HVALA!

Zgodovina sprememb…

Mitch ::

Kot najprej moram poudariti, da sam še nikoli nisem čistil leče CD/DVD pogona. Hvala bogu, da mi to še ni bilo potrebno. Zato ne sprejemam nobene odgovornosti, če ti bo šlo kaj narobe.:D Ok, to je bil kratek Disclaimer, zdaj pa k resnim stvarem. Glej, tle imaš sliko odprtega DVD pogona in na sredini je leča, ki jo moraš ščistiti, kar je najboljše storiti z koščkom vate in izopropil alkoholom. Tudi navaden bo najbrž dober. To je vse, kar ti lahko svetujem. Ni veliko, a vseeno upam, da ti bo kaj koristilo...

LP, Mitch

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best CD/DVD/BD cloning tool win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
443045 (2027) Ijus
»

Brezplačen program za peko DVD-jev

234842 (4421) BorutK-73
»

Noče bootat z XP z CD-ja

8549 (483) tater
»

Čiščenje leče optične enote v prenosniku?

Oddelek: Strojna oprema
143491 (3295) Valvoline
»

Čudni zvoki v DVD pogonu!

Oddelek: Zvok in slika
171208 (1035) PIII850

Več podobnih tem