» »

SMART failure predicted.

SMART failure predicted.

thorch ::

ko prizgem rač. mi piše: SMART failure predicted on primary slave, potem pa še, WARNING immediately back up your data and replace your hard disk drive. (A failure may be imminent). če se komu kej sanja naj napiše

//Skrajšal čreva v naslovu teme -Omy

jype ::

Immediately back up your data and replace your hard disk drive.

A failure may be imminent.

OmegaBlue ::

Se ti ne zdi samo sporočilo o napaki dovolj zgovorno?

Če ti strnem, disk ti bo crknil kupi novega.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Person ::

Oz. da OS predvideva, da bo verjetno disk crknil, zato arhiviraj podatke.
Hm, sej verjetno si si znal sam prevesti iz AN v SLO?
Let's make something useful!

sam jst razdeljen na dva dela eden je excelstor techonology J680 drugi pa maxtor 6y080L0 in za tega mi prav (za maxtora ) ta drug je uredu.
a to nc ne pomaga . a je vsen ce mas enga al dva dela

Ne, nc ne pomaga. Ce bo odletel disk, bos vse, kar je na tistem disku zgubil.

~Speed ::

Če si SMART sproča, da ti Maxtor umira, potem nima veze, al maš ti ta disk razdeljen na več delov (particij).

Kot so ti že drugi povedal (in tudi sam sistem), takoj naredi backup pomembnih podatkov (na drugi disk, valda, al pa na DVD, na FTP itd...) in se počasi poslovi od tega Maxtorja.

Če je še v garanciji ga pejdi pač zamenjat.

To je to.

good luck.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Gwanaroth ::

Hm, no ni ravno tako kritično. Vsaj v mojem primeru ne. Identično je tudi meni izpisovalo za Maxtorjev disk, že 1,5 leta nazaj, a še danes dela brezhibno ;>

Lažni alarm ?
Lights often keep secret hypnosis..

Hm, no ni ravno tako kritično. Vsaj v mojem primeru ne. Identično je tudi meni izpisovalo za Maxtorjev disk, že 1,5 leta nazaj, a še danes dela brezhibno

Ja, če gre le za par slabih sektorjev, potem ti to že win$hit zrihta, pač ne piše po teh sektorjih.

Če gre za mehanske napake, pa ni pomoči, po mojih izkušnjah...

:)
~~~~~~~~

Person ::

Hm, a ne SMART tud zaznava, če je problem na prenosu ... recimo, da ima kabel malo slabše kontakte, pa je kar precej lost bit-ov ... pol pa zato teži.
Let's make something useful!

Tudi možno, seveda.
Včasih so glih kabli vzrok vsem težavam, škoda je le, da ljudje tega ne upoštevajo/mo.

OPIS na kratko:

S.M.A.R.T. monitors disk performance, faulty sectors, recalibration, CRC errors, drive spin-up time, drive heads, distance between the heads and the disk platters, drive temperature, and characteristics of the media, motor and servomechanisms. The errors the system can detect can be predicted by a number of methods. Currently the SMART system can detect about 70% of all hard drive errors.
~~~~~~~~

Dead_Eye ::

Zgleda da samo pri MAxtor diskih SMART javlja napake, pa še ti delajo potem naprej. Pri vseh drugih diskih SMART ne javi nič, pa kar iznenada crknejo :D
The one and only

Mah ja, je tudi odvisno, kako in zakaj crknejo. Če gre logično ležišče glave al pa, ne vem, recimo motorček, elektronika, potem se to zgodi lahko tik-tak.

Ma Maxtorji so zadeva, ki se ji je dobro mal izogibati...
IMHO
~~~~~~~~

dela brez tezav, ampak vsakic k prožgem rač. morm pritisniti F1 da bi lohk nadeljeval, a to je mozno kako odstranit

thorch: ti kar nesi zamenjat disk, da bos lazje spal.

Jaz sem par tednov nazaj izgubil dva diska v raid-1 polju, hkrati. Oba Maxtor. Vzrok je najverjetneje elektricni sunek, a verjetno ne bo nikoli jasno, kaj se je zgodilo. Ker sta bila diska zrcaljena, sem v preseku izgubil zgolj 108 sektorjev (oz. 54 kilobajtov) podatkov, sicer pa po nekaj 10 megabajtov na vsakem disku, v lepih zaporednih okvarjenih blokih (kot bi glava zaruzila po povrsini diska).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win 7 zagon

Oddelek: Operacijski sistemi
5779 (678) amigo_no1
»

Ko zagonm računalnik mi prikaže tole opozorilo

Oddelek: Operacijski sistemi
71301 (980) marko1000
»

Opozorilo pred vstopom v sistem.

Oddelek: Pomoč in nasveti
182020 (1476) Lincolin
»

Tezave z diskom, nujna pomoc zazeljena!!!

7879 (842) OmegaM
»

Napaka na Fujicu disku

51130 (1047) PIAS

Več podobnih tem