» »

Ko zagonm računalnik mi prikaže tole opozorilo

Ko zagonm računalnik mi prikaže tole opozorilo

marko1000 ::

Imam prenosni računalnik acer in ko ga zagonm mi to prikaze:

"Smart Failure Predicted on Hard Disk 0: WDC WD...

WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.

Press F1 to Continue"

Kaj je tukaj problem? Kaj mi bo nardilo če nam naredu to kar mi zahteva tuki?
  • spremenilo: marko1000 ()

kriko1 ::

Ti bo razneslo ekran v oči.... :D

V glavnem S.M.A.R.T.. je predvidel da gre disk počasi proti koncu (po številu napak verjetno), sedaj če so ti podatki ljubi bi že imel redni backup, tako da nič ne boš izgubu.

ja ka pa če ni placa za backup?
Pa zakaj sploh pride do tega?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marko1000 ()

Azrael ::

Sporočilo ti govori, da bo disk v kratkem odpovedal.

Sedaj, če so ti podatki na disku pomembni, jih shrani na druge medije. Glede diska, kupi novega ali uveljavljaj garancijo če je še v njej, sedanji kot kaže ne bo več dolgo.

Vzrok? Ne vem, samo ugibam, možnosti je precej: padec prenosnika na tla, prenosnik se preveč greje, nekvalitetren disk itd.

Več boš izvedel, če poženeš diagnostično orodje proizvajalca diska, ki je v tvojem primeru Western Digital, klik.
Nekoč je bil Slo-tech.

kriko1 ::

Razlaga
Ko kupiš nov disk, si prekopiraj gor.

wizeazz ::

LOL. acer, da mi ga daš gratis ga nočem.
smeti, ver, ker smo jh prodajali. kup diskov je šlo. sam sem jih zamenjal 4 v 3 mesecih, od 5 prenosnikov kolikor smo jih prodali.

dela ::

Podatke shrani nekam, potem poskusi "write zeros to disc" v WD diagnostičnem orodju - včasih bi znalo pomagati. Če to ne pomaga, jim ga pošlji v garancijo (WD-ju - 1kg pošiljka v Nemčijo na njihov center stane okoli 17 evrov, disk tja in nazaj potrebuje 13-45 dni)

Meni sta že dva WD diska šla po gobe - enega sem kupil in potem je crknil še tisti, s katerim so mi ga zamenjali (oba po kakšnem letu in pol) - oba sem poslal na WD in oba so mi zamenjali brez problema. Sploh nisem pretirano nezadovoljen - ko sem jim prvič poslal pokvarjen 120GB disk, so mi ga zamenjali za 250GB, ker očitno tistih niso več imeli. :)

Drugič so (žal) imeli enakega in so mi menjali 250GB za 250GB. :(

V glavnem, kljub vsemu bom še kdaj razmislil o nakupu WD diska, ker garancija pri njih RES FUNKCIONIRA.

Edit: Šele zdaj videl, da imaš prenosnika. Ne odpiraj ničesar, najprej se glede garancije obrni na Acer, šele potem na WD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dela ()

Tako, jaz sem naredil back-up in ta back-up za raru in ga splitu na 3 rar fajle velke 4.5 gb in dal na 3 dvd-je. Bo to v redu?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
233640 (3052) Opkow
»

Nova anketa: kateri znamki trdega diska najbolj zaupate hrambo podatkov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
567307 (6262) GrimReaper
»

Opozorilo pred vstopom v sistem.

182016 (1472) Lincolin
»

SMART failure predicted.

141274 (1066) jype
»

Napaka na Fujicu disku