» »

rač. zmrzne (startup)

rač. zmrzne (startup)

alesp56 ::

Torej ko se zaženejo winsi, se prijavim z geslom pa se prikaže kompletno namizje in del programov v trayu, ki se ponavadi pokažejo, ni pa naprimer zvočnika za glasnost, nod32 ikone ipd. Če se postavim z miško kamorkoli na meni start se kurzor vrti (peščena ura), to traja kako minuto ali dve potem pa se zadeva postavi a kar nekaj programov v trayu manjka... Med tem namizje normalno laufa(desni klik ipd.) Zakaj to?
Zadnič se mi je res zgodilo da sem med startupom ponesreči zagnal en pdf file, mašina zamrznila in sem jo enostavno logoutal pa ponovno zagnal. Takrat nekje pa se je ta problem pojavil...
Se da kako rešit brez formata? Gor pa so winsi sp2 in vsi tazadnji update-i, ni spyware, ker redno preglejujem, tudi kakšen virus mislim da nebi smel bit (redno update-an & scan by nod32)
Kaj je za nardit?

ps: še eno vprašenje, če winse povoziš, nova inštalacija (kar preko starih) oz. repair se ohranijo vse nastavitve in instalirani programi pa te zadeve? Oz. na kak način se dajo nastavitve in vse te zadeve ohranit?
Hvala
in to je to...

#000000 ::

Ja prestavi jih na točko preden se je začel pojavljat ta problem. Sej zato pa so obnovitvene točke. Start / programi / pripomočki / sistemska orodja / obnovitev sistema / in sledi lepo čarovniku.

Aja pa ne pozabi, prvo narest obnovitvene točke za danes, šele nato, kreneš v akcijo. LP

alesp56 ::

jah sj bi... ampak je nekako zadeva bla izklopljena... mi ni jasno zakaj, ker sem mel to vedno vklopljeno, probal sem tudi last known good configuration pa ni nič bolše, si pomagat z msconfig pa nič... Očitno se nek proces sesul al pa nekaj podobnega 8-O Bedarija...:(
in to je to...

#000000 ::

Probaj tole http://www.winternals.com mogoče ti rata kej pofixat. Če pa nimaš kej dost pojma, pol raše še mal počaki, da ti svetuje kdo ki je mojster v tem. LP

~Speed ::

Ma kako je pa kaj s prostorom na C: particiji? Lahko sistem mirno diha?

Druga stvar je fregmentacija podatkov. Si defragmentiral vse particije kej?
Imaš sistem čist (beri: brez aplikaciji za katere ne veš kaj že so)?

Kar se pa tiče povozitve windowsov. Ne, velika verjetnost je, da se bodo nastavitve poizgubile. Sej na to te tudi install procedura opomni (če se prav spomnem).
Pazi, ne vem to točno, ker tega nism nikoli probal.

Clean install je boljša rešitev. Sej glavne reči lahk skopiraš na varno pred instalom...

Repair zadeva ohrani vse nastavitve. Isto je z nadgradnjo (kar pa ne pride v poštev, itaq, kam pa boš wini xp sp2 nadgrajeval...).

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

alesp56 ::

Jap, na obeh particijah je zadosti prostora pa še pred kratkim so ble fragmentirane, tako da to nebi smel biti problem nek problem. Tudi nepotrebnih aplikacij nimam, niti v trayu, niti instaliranih. Tako da zaenkrat stvar tako ali tako tako grozno moteča, če pa bo prišlo do še kakih resnejših problemov bo pač treba format & clean setup.
Hvala za enkrat. :D
in to je to...

boss-tech ::

možn je da ti to dela kak čudn proces- samo ugibam

probi hijack this da vidiš če je kej
http://tovornik.info


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri prižganju računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
241205 (980) Jernej88_
»

[ Windows XP ] Access denied!

Oddelek: Operacijski sistemi
91856 (1571) opeter
»

Brisanje WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
151277 (1028) StratOS
»

nemogoče priti v XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91124 (992) iration
»

Kako obdržati linke do aplikacij, register in ostalo, ko reinštaliraš WinXP???

Oddelek: Operacijski sistemi
131533 (1281) Lith

Več podobnih tem