» »

Problemi s 5.1 zvokom

Problemi s 5.1 zvokom

KillerBee ::

Kupil sem zvočnike Logitech Z-5500 (5,1 sistem) in delajo super. Problem pa nastane verjetno pri driverjih zvočne kartice. Imam creative SB Live! Na začetku mi je vse delalo kot bi moralo. Zvočniki so delali v sorroundu ko so bili nastavljeni da dekodira direkt zvočna in ko so bili nastavljeni, da sami dekodirajo zvok s pomočj pro logic 2. Zdaj pa mi dela v filmih samo še dekodiranje iz zvočne, pro logic pa kakor da je crknil. Poleg tega v špilih sploh nimam sorrounda, niti preko zvočne niti preko pro logic 2.

Zanima me, če ima še kdo SB Live! in ima kakšne dobre driverje za njega (če je to sploh problem tukaj). Za filme imam naštiman AC3 z vsemi ostalimi kodeki in bi moralo delati, pa ne. V igrah imam naštiman EAX pa tudi ne dela.

Hvala za pomoč

akulp ::

Jest mam driverje, sam je vse skupaj 32MB...ne vem točno kej sem jih dobil, vem pa da z XPji delajo super...Če še rabiš, se obrni na moj mail akulpdelo@email.si...pa ti dam eno geslo za FTP pa si bos dol potegnu.

LP,
Lukcc

J`Mavr0 ::

Da ne odpiram nove teme...

Imam problem pri zvoku 5.1 creative live. Vse imam nastavljeno, winamp, media player, igre, winsi, vse dela na EAX razen;
- Programa BSplayer, imam registerd version.

Dela pa mi samo sprednji sistem, EAX-a mi ne podpira pri BS player-ju. Če ve kdo kje je vzork.

lp;
Jernej

dolenc ::

Eax ni 5.1 format, to je samo zadeva, ki ti recimo v igrah zvok prostorsko "oplemeniti". Če si recimo v jami bo zvok donel.

Tebe najbrš moti, da ti ne dela 5.1 v bs playerju. Klikni na player z desno tipko, Možnosti/Nastavitve/Avdio/AC3, pa si tle naštimej svoje nastavitve. Posnami si še programček ac3filter (dobiš na googlu) in še tam naštimej da imaš 5.1. Mislem da bi zdej moglo špilat :)

J`Mavr0 ::

ja, ampak imam k-lite codec pack full. Zdaj sem opazil da prostorski zvok 5.1 ne dela pri klikih v windowsih, in bs player še vedno noče podpirat 5.1 formata. Drugje pa vse igra 5.1 normalno. Saj ni velik problem, samo v kakih filmih z podnapisi je fajn imet bs player... Help zvočna pa je realtek z 5.10.0.5930 driveri.

Hvala za pomoč.

lp;
Jernej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455335 (3650) jRk0
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474958 (3112) Pesimist
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537866 (6621) gumby
»

Nastavljanje glasnosti 5.1 sistema

101021 (935) CaqKa
»

Ali je možno, da je zvok divx-a kot na dvd filmu? Pri meni je podobno!!!

81499 (1206) Trancedeejay

Več podobnih tem