» »

Disk je ponoru!

Disk je ponoru!

iMark ::

Heloo!
Brat ma problem z diskom in sicer tak: ko zažene računalnik zčne nekaj tolčti v disku, ali pa uspe priti v windowse ampak ko želi kopirati na drugi disk mu javi napako. Nekaj časa kopira potem pa se ustavi. Poiskusil sem priklopiti disk na drugi računalnik in zgodi se isto. Zdaj pa mi ga sploh Windowsi ne zaznajo, biosi pa ga zaznajo. V biosih je SMART vklopljen za disk. Tudi računalnik se dlje šasa zaganja, tista slika od proizvalajalca procow al kar je že tista slika ob zagonu jo kaže najmanj 2 minuti potem pa gre naprej. Bi kdo vedu zakja je to tako, al pa kaj bi lahko biw vzrok. BTW je disk prikopljen na IDE kabl.

#000000 ::

Kva pa kak live CD pa probat skopirat na drug disk (če windowsi ne bodo lavfal bo mogoče pustil kopirat) skopiraj in po nov disk.
probaj s tem Srečno LP

iMark ::

Hja sam zdej sm se pa tko zakajlu de bi moru novo matično kupt:(. Napako sm natedu ko sm priklopu oz. odklopu optično enoto pri užganem računalniku. Sej če se to zgodi ni več pomoči matični da bi delu IDE "izhod". Al se da to kko poprawt?

iMark ::

Ne sej ni panike, dela IDE:D, sam diske še zmir ne:|. kej pa recovery console misleste de bi se dalo v tem kopirat z enga fizičnega diska nadrug.

~Speed ::

Ma če maš pomembne podatke gor, čimprej naredi kopije, disk ti umira (sedeč po temu, kar si napisal).

Je pa zafrkancija s takim diskom, ja. Windowsi ne marajo preveč napak na diskih in celoten sistem šteka...
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

iMark ::

ja sej to je problem kr nemorem kopirat kr mi windowsi ne zaznajo diska biosi pa ga. Tudi v konzoli za reševanje (recovery console) mi ga ni zaznalo.
Taka zgleda situacija ob zagonu računalnika:
se pravi da nekako zazna računalnik disk. tisto sivo sm jst posvetlil da se vidi za kir disk gre.
Če ne bo domače rešitve bom pa k vam ~Speed poslal disk:).

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Ja recimo kak Hiren Boot CD al pa kako podobno zadevo ki ti klonira Diske/particije al pa karkoli lavfa iz CD ter je boot in lahko riše/piše po win particijah. Sem ti dal link že od prve ne vem zakaj se obotavljaš pejt in si snam dol sej je 7 dni trial varijanta, in (če seveda ti bo uspelo) preseli podatke na drug disk ki ga imaš v tej mašini, če pa tega nimaš pol pa enga dej not in to izvedi (dokler še lahko) In ne vem zakaj če ti windows sej ga ne rabiš, če so pa windowsi sfukani ti pa tko ne bo zalavfal (dokler jih ne popraviš) samo če bi rad podatke dol z diska dal windowsa ne nucaš sploh. LP

aja poglej tiste Jumperje kako so nastavljeni in v biosu disk nastavi, na kaj nimam pojma :D vem pa da ti skor 100% zarad tega ne zazna diska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

iMark ::

#000000 sam na tistem liku k smi ga daw se je treba prjavt če češ downloadat? Jst ne vidm nobenga gumba za download:D.

~Speed ::

Ma ja, pri nas se te reči reši tik-tak, ni pa zastojn, tko da...

Če ti win ne prepozna diska, potem probi s kakim live linux zadevo...

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

#000000 ::

PCmark ja kaj a nej ti dam link do wareza al kaj, mal se znajdi, če znaš ves pr00n najt, bi ti tole mogu bit ska probljem. >:D Mal okol poglej. LP

iMark ::

#000000 ne sej itak zdej je pa prow dokončno "krepu" umru:D. In mislem de je napaka v RW glavi, in to bi se dalo rešt podatke tko da se menja ploščo diska na drugi disk kamr je glava ok. Res de se ne dela to doma sam če bi dobu še en disk bi menju plošče kopiru na zdrav dik in bi blo rešeno. Sicer pa vem da se take stvari dela v laboratoriju z ustrezno opremo:D.

#000000 ::

Ja vem od oka kako gre, in vem da tud prav poceni ni ta hec. cca 1-2.000 sit na GB od oka rečeno + 12-15.000 sit za predpregled, da ti povejo če sploh lahko bodo kaj rešili, v veliki večini rešijo.

Aja če se sploh en obrne probaj tisto foro z zmrzovalnikom. LP

~Speed ::

PCmark, jst ne bi doma delu tega, veš. Tle se gre za izredno precizne nastavitve glav, logične kalibracije itd...

#000000, še dosti dražji je tak špas.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

#000000 ::

Ja ne če na konc čerto potegneš pride nekako tako od 60-200.000 sit se prav cca 1000-2000 sit za GB, seveda lasko cena tudi precej odstopa odvisno od firme in kako ti rešujejo zadevo če gre v komoro pol je najdražje. LP

iMark ::

Sm ga že odpru:'( in vidu da je razneslo glavo:D. Mah sej gor je itak sam 500 mb in bi se dal tud doma popravt (če znaš in veš kaj delaš:))


Tko bi to zgledlo:D

~Speed ::

ej, če ti to rata uštimat, ti plačam pico in en pir.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

iMark ::

Heh, sam problem je kr bi moru še en disk druge roke kupt, da dam not to ploščo. In sej problem ni u plošči diska, problem je če poškoduješ RW glave. Mah wse se da nrdit, če znaš in maš orodje8-).

~Speed ::

Spoštujem tvoj intuziazem, ampak če bi blo tko simpl trde diske uštimat,bi jih vsi sami izdelaval doma in vsi sami popravlal in reševal podatke tudi iz popolnoma mrtvih medijev te vrste...
...temu pa seveda ni tako.

No, kakorkoli že, vse d best ti želim.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

iMark ::

Mah sej itak se še neč ne modi in ni kakih takih podatkov gor, kr če bi bli ga nebi niti odpru. Lohk se ga da tud popravt sam zaenkrat se še ne mudi. We will see.

~Speed ::

Aja, no, potem bom pršparu uno pico in pijačo. LOL

:D :D
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

iMark ::

Hja če dobim glavo za disk (tud svojo:D)... bi provu kej uštimat (če ne še bel uničt:D) Tud če bi ga uniču ne bi blo nobene škode;).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je narobe z diskom?

Oddelek: Strojna oprema
403304 (2582) Mesar
»

Crknil WD passport2 160GB; kako rešit podatke?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121311 (1180) residual
»

zelo zelo velik problem

Oddelek: Operacijski sistemi
81767 (1355) schranzek
»

Kako postaviti diska na novo?

Oddelek: Programska oprema
181701 (1447) Jakka
»

A je možno rešit podatke ko disk 'crkne'?

Oddelek: Pomoč in nasveti
251565 (1182) dr.J

Več podobnih tem