Forum » Pomoč in nasveti » SMBIOS DOS DRIVER Not enough memory
SMBIOS DOS DRIVER Not enough memory
mirom ::
Zdravo,
pojavlja se mi čuden problem. Moj Xp 1600 + z 3x256DDR rama in k7t266pro2 (bios 3.2 + najnovejši VIA driverji) + Geforce 256DDR , mi pri zagonu nekaterih spilov v WinME javi napako, odpre se okno kjer piše:
Kaj bi to pomenilo ?
Slišal sem, da imajo WInME lahko težave s preveliko količino RAMA v slotih in da obstaja nek workaround s spreminjanjem Vcache vrednosti v system.ini ?
A ima kdo kakšen nasvet ?
Hvala.
M.
pojavlja se mi čuden problem. Moj Xp 1600 + z 3x256DDR rama in k7t266pro2 (bios 3.2 + najnovejši VIA driverji) + Geforce 256DDR , mi pri zagonu nekaterih spilov v WinME javi napako, odpre se okno kjer piše:
Kaj bi to pomenilo ?
Slišal sem, da imajo WInME lahko težave s preveliko količino RAMA v slotih in da obstaja nek workaround s spreminjanjem Vcache vrednosti v system.ini ?
A ima kdo kakšen nasvet ?
Hvala.
M.
BigHugo ::
Win 98, 98SE, ME znajo naslavljat samo do 512 MB Rama.
V tvojem primeru 3x256DDR te verjetno zeza preveč rama. Daj si gor 2000 ali XP. Potem boš lahko ram izkoristil do konca brez problemov.
LP BigHugo
V tvojem primeru 3x256DDR te verjetno zeza preveč rama. Daj si gor 2000 ali XP. Potem boš lahko ram izkoristil do konca brez problemov.
LP BigHugo
LP BigHugo
Modri dirkač ::
Sn mel isti problem:pejt v start-zaženi-msconfig-takoj ko se ti odpre vidiš spodaj gumb advanced ali dodatno-klikneš-pol maš pa en kup nastavitev-mislim da je predpredzadnja možnost ta da winsom omejiš ram na pač koliko hočeš-jest sn dal na 256MB, čist dost.
Everybody lies!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Loading WIN XP problem !Oddelek: Operacijski sistemi | 1048 (914) | Tilen |
» | Obupal!Oddelek: Navijanje | 1069 (866) | tx-z |
» | K7T266 Pro2 in AMD XP 1500+ problemOddelek: Pomoč in nasveti | 950 (773) | chucki |
» | VAŠ 3D Mark test 2000/2001Oddelek: Strojna oprema | 1366 (1070) | Neo32 |
» | 3d MARK 2001Oddelek: Navijanje | 2100 (1718) | boko34 |