» »

Genijalac

Genijalac

Vice ::

Malo gledam zaposlitvene oglase pri nas za področje ITja in je malo morje oglasov v katerem delodajalci želijo, da bi kandidati za razpisano delovno mesto obvladali kar celo paleto znanja, ki se je sproduciralo na tem področju v zadnjih 20 letih. Tako se iščejo mali genijalci, ki morajo za razpisano delovno mesto imeti vse certifikate MCSA, MCSE, RHCE... večinoma našteti kar po spisku od a-ž zraven pa še celo morje programskih jezikov od vseh "spletnih" html, js, php, asp, xml,... do c++, .net..., in zraven še vse vrste baz.... in še kaj.
Zdaj pa vprašanje: je med vami res kdo, ki bi lahko trdil, da je stručko na vseh področjih in ko je treba zlije brez premisleka vse svoje znanje na mizo, ali sami delodajalci ne vedo kaj bi sploh radi sami s sabo, oz. po domače povedano so mal čez les??

SkIDiver ::

Slednje. Ne vedo kaj bi sami sabo in so mal čez les, če mene prašaš.

klemen22 ::

Zagotovo slednje. Pač pomoje te oglase za zaposlitev med sabo kar copy/pastajo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tear_DR0P ::

nah naštejejo vse kar so že kdaj slišal da je dobro in potem vzamejo tistega, ki ima največ
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Fizikalko ::

Itak noben ne more razturat vsega naštetega. Jaz, recimo, poznam: Java, J2EE, Websphere, DB2, Oracle, c++, xml, Tivoli LDAP, Rational, iSeries AS400, ... obvladam od tega: xml, Java, J2EE, DB2, Websphere (Rational). Več že skoraj ne gre, ker če se v nekaj poglobiš, enostavno nimaš cajta še za 100 drugih stvari.

Vice ::

Zastopim da da takšen oglas podjetje, ki se ukvarja s peko kruha in rabijo nekoga, ki je računalniko pismen. Vendar se med ponudniki teh del znajdejo velikokrat tudi "zveneča" podjetja, ki imajo že kar lepo tradicijo na IT področju za naše razmere.

Daedalus ::

Mah, taktika. Tak poberejo tiste, ki še največ od tega znajo, pa se znebijo tistih, ki se userjejo pri takem spisku in se sploh ne upajo prijavit na razgovor. Če te mika kako tako delo, pa se ti zdi, da preveč zahtevajo - who cares. Pošleš prijavo, pa če prideš do razgovora, probaš biti čimbolj prepričljiv. Zgubit itak nimaš kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vice ::

Jah to je bolj kilava taktika. Ne poznam firme ki nebi preverila v ožjem izboru znanja kandidata.
Pri tako širokem spektru je verjetnost da bo kandidat znal točno tisto kar res rabijo manjša

krneki0001 ::

Zase lahko rečem da sem profi na področju DB2-ja, cobol-a in mešanice obojega DB2cobol in sql-a. Poleg tega sem začetnik v C++ in nekaj znam narest v delphiju(pascal). CICS in MQ series sta tudi v uporabi pri mojem programiranju, pa se moram še vseeno velik naučit. Mogoče bi winse znal skonfigurirat pa kak server postavit, samo bi rabil pomoč pri serverju(vsaj en text, kjer je vsaj malo opisano kako se kako stvar definira).

Tko da tist, ki trdi da vse obvlada, je to napisal samo zato, da bi imel več možnosti(po njegovo) pri bodočih delodajalcih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8112240 (8564) Invictus
»

Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14031418 (15274) Strato5

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138705 (26668) Primoz
»

Najbolj iskana računalniška znanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
537595 (6018) krneki0001

Več podobnih tem