» »

Odseki v wordu

Odseki v wordu

MajklSpajkl ::

Živjo - zanima me če je sledeče sploh možno:

V wordovem dokumentu bi rad razdelil strani na dva odseka. V prvem bi imel rad navadno postavitev listov z vezavo na levem robu in št. Strani na desnem robu (enostransko potiskani listi), v drugem odseku pa bi rad imel dvostransko tiskanje in zaradi tega tudi zrcalne robove papirja ter številke strani v glavah na zunanjih robovih strani.

Kot povzetek: želim torej dva odseka, ki se bosta razlikovala tako po robovih kot po glavi - en odsek enostranski, drug pa dvostranski (s pritiklinami)

Če je to možno bi lepo prosil za postopek. Sem poskusil že marsikaj in mi ni uspelo. :(

Lep pozdrav in hvala
miha
  • spremenilo: bastadu ()

Vikking ::

Uporabi PRELOM strani.

MajklSpajkl ::

Ja, sem poskusu uporabit že vse mogoče prelome strani in vsega boga v tistem meniju - pa tudi nastavitve sem izvajal za različne odseke - ma zadeva new funkcionira....

Hvala vseeno

harvey ::

Uporabiti moraš Section Break (prelom odseka). In potem naštimaš lastnosti strani samo za ta odsek in ne za celoten dokumet. Zadeva preverjeno deluje!

zee ::

kot je napisal k4harvey.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

MajklSpajkl ::

Hvala. To sem že tudi poskušal - očitno sem nekaj naredil narobe. No pol vsaj vem de se da - bom zrihtu
10x again:D
LP,miha

zee ::

ko nastavljaš drugi odsek, glej da pod nastavitvami strani izbereš "samo na tem odseku" ali nekaj podobnega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gkovac ::

oziroma "same as previous" morš izklopit. Ko to nardiš lahko odseke med seboj poljubno spreminjaš in vsak bo izgledal kot ga določiš, brez da bi vplival na naslednjega / prejšnjega
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

MajklSpajkl ::

Ti sulc v katerem podmeniju je ta ukaz SAME AS PREVIOUS.

Sej drgač sem to zadevo z robovi zrihtal, sam zgleda de sem vseeno prezahteven. Ubistvu me j... nastavitev, ki sliši na ime Strani: podmožnost Več strani: Naibiro so ene štiri zadeve - jst bi rad mel v enem odseku nastavljeno na NAVADNO, v drugem odseku pa na ZRCALNI ROBOVI. Kot kaže zadeva ni izvedljiva - al pa si ne zaslužim niti psovke in se razglasim za total bebota...:(

Če kdo še kej ve... plis, sicer pa hvala vsem za pomoč :D :D

harvey ::

Če te prav razumem bi ti rad tole:



1. Uporabi section break
2. Nato pa vsaki sekciji določi lastnosti strani.
3. Ne uporabi multiple pages, temveč samo odkljukaš pri nastavitvi Layout - different odd an even (različne sode in lihe strani).
4. pa vedno pri nastavitvah upoštevaj: Apply to this section.

Aja, drugače pa ne vem kaj bi kompliciral, rešitev bi bila tudi, da bi naredil še en dokument (za drugi odsek) in tam bi ti zrcalni robovi delali. Poti do želejene rešitve je več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

andHoc ::

Včasih kmečka pamet najbolj pomaga :D

Uporabi dva dokumenta ki imata različno urejanje, pa pust tist word ko ma včasih prou čudne fore ...

LP
...vse je relativno...

Vikking ::

Z prelomom narediš vse, se pravi ločiš dva lista med sabo, med katerima začnejo veljati novi oblikovni pogoji, ter ne vplivajo na prejšni list.

Upam da ko si naredil prelom, da si nato odkljukal povezavo. klikneš: pogled->glava/noga, preklopiš na nogo ter odkljukaš: poveži z prejšnim. Če tega ne storiš ti vstavljen prelom ne pomaga, ker še ni aktiviran oz. še vedno vzdržuje povezavo s prejšnjo stranjo.

lp

gkovac ::

Same as previous vidiš če se postaviš v "View" in pol izbereš "Header and Footer". Odpre se ti majhen toolbar in na njem boš našel ikonico ki izklopi oziroma vklopi Same as previous. Morš pa kot so ti že povedal nastavit Section Break
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

MajklSpajkl ::

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Sej je res že smešno sam jst sm res probu že vse možno. k4harvey natančno sem upošteval navodila in mi ne dela (a je word 2003 res kej out). Robove mi še naredi različnih dimenzij po odsekih ampak enkrat zrcalnih enkrat pa navadnih pa ne. Enako velja za glave - če izberem v drugem odseku različne za sode in lihe mi to prevzame čez cel dokument tut če mam izbrano naj to naredi le na tem odseku. Sem upošteval tudi Vikingov nasvet (spet zelo pomemben podatek za katerega nism vedu) ampak še vedno nekaj manjka in zadeva mi še ne funkcionira.

Kar se tiče večih dokumentov mi to ni kul kr bi moral pol kazalo naredit za cel dokument in se ne bi rad igral ročno z njim.

lp,miha

gkovac ::

Ne zastopim kako ti ne dela.

Si šel na Insert -> Break -> in potem izbral Section Break Types NEXT page??

kaj bi pa v bistvu rad naredil... sode in lihe strani? za to imaš posebne breake v wordu!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

MajklSpajkl ::

Tako se storil:

napisal sem nekaj zadev, nato pa vstavil odsek preloma (prva opcija - nova stran), nato sem še odklopil glavo in nogo od prejšnjega odseka tako da na okvirčku glave in noge ne piše več "enak kot prejšnji" potem sem se s klikom postavil v 1. odsek (al se morš drgač postavt v odsek?) in tam nastavil robove in stvaro za glavo - pod "uporabi za" sem nastavil "za ta odsek" (na izbiro je še "od te točke naprej" ali "cel dokument"), pod robovi/več strani imam izbrano navadno. potrdim.

potem se s klikom premaknem v drugi odsek in nastavim enake robove kot prej, le da bi v tem odseku rad imel zrcalne robove in različne glave za sode in lihe strani - ko to izberem in potrdim se sprememba izvede na celotnem dokumentu kljub nastavitvi - "na tem odseku".

Če pogledam nazaj sem upošteval vsa vaša navodila tko da res ne vem...

hvala za potrpežljivost in lp

harvey ::

Napisal sem: " Ne uporabi multiple pages" (kako je to v slo verziji prevedene ne vem) in tam mirror pages al kaj je že. Ti pa verjetno stalno klikaš tisti mirror pages in to uporabi na celem dokumentu, ne glede na to kar izbereš.

Pa je tista slika, ki sem jo dal željena oblika ali ne?

MajklSpajkl ::

ja k4harvey - poslana slika je želeni izgled le da bi jaz raje mel prej navaden izgled pol pa zrcalne robove in glave - priznam - vedno klikam tisti mirror pages - kako pa naj sicer dosežem da bom imel enkrat širši rob na levi enkrat pa na desni (kao pripravljeno za dvostranski tisk)? A morm pol za vsak page posebej delat?

gumby ::

>>Uporabi dva dokumenta ki imata različno urejanje, pa pust tist word ko ma včasih prou čudne fore ...

itak, pametnejsi popusca...
-vse footnote je treba pes pisat, da se ja ne bo kaj pomesalo
-wtf je crtl+enter?
-tabulator je za marsovce streljat, ane?
-kazalo se da tud avtomatizirat? waaaauuuu
-itd... prevec je tega

marsovcek ::

Ravnokar preverjeno (prevedi si sam :)
1. napišeš prvi del
2. Insert -> Break -> Section break: next page. S tem dobiš nov odsek.
3. Napišeš še tega.
4. File -> Page setup -> Layout -> Headers & footers: križ pred "Different odd/even"; Apply to: "This section" (seveda si poprej bil s kurzorjem na drugem odseku).
5. View -> Header/footer. Odklikaš "Link to previous" --> v glavi piše "Section 2, odd page". Napišeš za lihe, nato se prestaviš stran nižje in narediš glavo za sode. Podobno narediš za nogo.
6. File -> Page setup -> Margins - nastaviš karkoli že hočeš in daš Apply to: "This section". Spet paziš, da si bil poprej na drugem odseku.

harvey ::

Če pa zdej ne bo šlo, ko je marsovcek vse na dolgo in široko razložil, pa res ne vem. Trik je different odd an even pages, ne klikaj tisti MIRROR! Efekt je seveda isti, če se spreminja lihe in sode strani, tako kot sem jest naredil, sicer sem obrnil dele, vendar to ni bistveno.

Edit:
Sem preveril tudi z mirror margins deluje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

pero978 ::

Pozdravljeni,

ima problem z zrcalnimi robovi.

v seminarski nalogi bi rad od določenega odseka naprej imel zrcalne robove. Sem šel po navodilih marsovčka in še nekaterih z interneta, vendar mi vedno upošteva nastavitve za cel dokument, ne glede ali izklopom povezavo ali dam upoštevaj samo za ta odsek, karkoli (Word 2016).

kakšen predlog?

Hvala
Lp
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist

harvey ::

Kje si s mišjo (na katerem odseku), ko daš uveljavi zrcalne robove od te sekcije naprej?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

pero978 ::

Živijo,

do 10 strani je prvi odsek, do tu naj bo navadno, od vključno 11. strani naprej naj bo mirror pages. Sem nastavil na odd/even pages in potem mirror pages za ta odsek, vendar nastavi za cel dokument. Sem tudi v pogledu glave / noge odstranil povezavo do prejšnjega odseka, ne pomaga. Kar sem gledal po Googlu, naj sploh ne bi bilo mogoče nastaviti mirror na določen odsek, ker naj bi bila ta zadeva vezana na dokument in ne na odsek.

https://answers.microsoft.com/en-us/mso...

"....Mirror Margins is a Document specification, not a Section property.."

lp
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist

harvey ::

Ni mi jasno kaj čarate s temi robovi.8-O Word 2013 file > tule

1. na strani 10 Page Layout > Breaks > Section Breaks > Next Page
2. na strani 11 > Page Setup > Mirror Pages > Apply To: This Section

 Mirror Pages

Mirror Pages

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

pero978 ::

to sem že vse naredil, 100x...ne pomaga..vedno nastavi za cel dokument.
Sem še enkrat naredil na nove dokumentu, kot si napisal, mirror pages je potem na vseh straneh. Tudi, če v pogledu glave / noge odstranim povezavo s prejšnjim odsekom in tudi, če dam different Odd / even pages
Lp
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist

harvey ::

Kaj nastavljaš v footerju mi ni jasno. Povej točno, kako bi rad imel strani. A v zgoraj priloženem dokumentu je prav številčenje?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

pero978 ::

V pogledu glave in noge se prekini povezavo med odseki, da lahko določen odsek oblikuješ (številčenje strani, robovi, itd.) neodvisno od drugega. To sem naredil za tem, ko sem preizkusil tvojo metodo oz. postopek, ki ni deloval (ni delovalo tudi s prekinjeno povezavo). Številčenje je prav. Rad bi imel do 10 strani Normalno postavljene robove, od 11 naprej pa Zrcalno. Vedno mi nastavi zrcaljenje za cel dokumentu (ja, je izbrano samo za ta odsek opcija) in ne za določen, izbran, odsek.
Lp
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist

harvey ::

Še enkrat sem naredil in deluje :), pdf tule

1. napisal dokument
2. vstavil strani
3. str. 10 vstavil prelom odseka
4. str. 11 nastavil stran kot zgoraj

Potem pa naknadno nastavil, da prvih 10 strani številči z a, b, c, različne sode in lihe glave. Res ne vem kaj gre v tvojem primeru narobe.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

pero978 ::

Hvala
hmmm :D ne vem...vse ostalo dela (oštevilčenje itd.), ko pa nastavim zrcalne robove pa to naredi za vse odseke, pa če se obrnem okol. Je mogoče kaj v Wordu (2016 verzija) nastavljeno, čeprav po Googlu, nisem zasledil, da bi kaj lahko bilo.
lp
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist

Galaxy ::

pero978 je izjavil:

Hvala
hmmm :D ne vem...vse ostalo dela (oštevilčenje itd.), ko pa nastavim zrcalne robove pa to naredi za vse odseke, pa če se obrnem okol. Je mogoče kaj v Wordu (2016 verzija) nastavljeno, čeprav po Googlu, nisem zasledil, da bi kaj lahko bilo.
lp

Imam identično težavo, sem naredil točno tako, kot harvey opisuje, vendar ko kliknem na zrcalne robove, to naredi za vse odseke pa se lahko samo še j***m. Anyone?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zrcalni robovi

Oddelek: Programska oprema
114329 (2208) hodor
»

Različni robovi v wordovem dokumentu

Oddelek: Programska oprema
121684 (1584) winko
»

Vstavljanje številk strani v wordu

Oddelek: Operacijski sistemi
83785 (3635) hobbit
»

Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokume

Oddelek: Programska oprema
1410365 (7574) nhjghvfhj
»

Word, kako številčiti strani šele od nekje naprej ?

Oddelek: Programska oprema
83076 (2989) l0g1t3ch

Več podobnih tem