Forum » Elektrotehnika in elektronika » odslužen modem
odslužen modem
StricGeza ::
kaj bi se dalo naredit iz odsluženega računalniškega modema
kdo želi moj avtogram naj me pokliče
- spremenil: StricGeza ()
Brane2 ::
Recimo odjabavalnik teleanketarjev.
Dvigneš slušalko in ko zaslišiš "Dober dan, moje ime je XXX insem z podjeta KYWZ. Radi bi vaše mnenje o..."
Takrat samo pritisneš tipko, oglasi se modem, ki tipu začne piskat v slušalko in se poskuša sinhronizirat z njim.
Spustiš slušalko in jima pustiš, da se sama zmenita naprej.
Dvigneš slušalko in ko zaslišiš "Dober dan, moje ime je XXX insem z podjeta KYWZ. Radi bi vaše mnenje o..."
Takrat samo pritisneš tipko, oglasi se modem, ki tipu začne piskat v slušalko in se poskuša sinhronizirat z njim.
Spustiš slušalko in jima pustiš, da se sama zmenita naprej.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
#000000 ::
Ej brane tole je pa hudo dobra ideja, sicer nimam ne vem kolk takih klicev, ampak nikoli ne veš, kdaj te sreča obišče. LP
madviper ::
Sam res dobra stvar, pa še za kaj drugega bi se dala uporabit.
Brane2 a se ti jo da razvit z samostojno komponento?
Brane2 a se ti jo da razvit z samostojno komponento?
I'd like to do something crazy!
Nimam cajta za dihat. Sicer pa to ne bi smelo bit težko. RAbiš samo mikrokrmilnik, ki ti po RS-232 pošlje pravi AT ukaz.
ČE imaš kako starejšo eksterno kiblo, se mogoče da predelat vdelani eprom toliko, da začne psikat sama, ko jo vklopiš...
ČE imaš kako starejšo eksterno kiblo, se mogoče da predelat vdelani eprom toliko, da začne psikat sama, ko jo vklopiš...
Ne rabiš data sheet.
Modemi se itak pokoravajo nekim standardom, tako s strani RS-232 porta kot telefonske linije.
Tudi set ukazov je standardizirian. Sicer gre bolj za induistrijski de-facto standard, pa vendar.
Pravzaprav sta standarda dva: Hayes in tisti drugi ( ne spomnim se imena). V glavnem, večina jih IIRC uporablja Hyaes standard.
To je praktično vse kar rabiš, če misliš dodati zunanji mikrokrilnik.
Če misliš predealti sam modem, mora biti malo starejšega tipa, kjer je uporabljen klasičen čiperaj in ni vse zapečeno v en custom čip.
Tam si pogledaš, kateri mikrokrmilnik ali DSP je uporabljen, izpuliš EPROM, spremeniš kodo in ga sprogramiraš.
Definitvno je pot z dodatnim mikrokrmilnikom, ki na pritisk tipke pošlje tistih nekaj byteov, lažja...
Modemi se itak pokoravajo nekim standardom, tako s strani RS-232 porta kot telefonske linije.
Tudi set ukazov je standardizirian. Sicer gre bolj za induistrijski de-facto standard, pa vendar.
Pravzaprav sta standarda dva: Hayes in tisti drugi ( ne spomnim se imena). V glavnem, večina jih IIRC uporablja Hyaes standard.
To je praktično vse kar rabiš, če misliš dodati zunanji mikrokrilnik.
Če misliš predealti sam modem, mora biti malo starejšega tipa, kjer je uporabljen klasičen čiperaj in ni vse zapečeno v en custom čip.
Tam si pogledaš, kateri mikrokrmilnik ali DSP je uporabljen, izpuliš EPROM, spremeniš kodo in ga sprogramiraš.
Definitvno je pot z dodatnim mikrokrmilnikom, ki na pritisk tipke pošlje tistih nekaj byteov, lažja...
VolkD ::
mah komplicirate...
Jaz takemu ponavadi rečem nekaj v tem stilu..
Hooj ! Kako si kaj ? .....
nene.. šala, nisem jaz, to je elektronska tajnica, ki vas pravkar prosi, da pustite sporočilo.
En sam problem je pri tem.. In sicer: Zadržati smeh, ko čuješ unega na drugi strani kako je zmeden.
Mimogrede. V takem modemu je nekaj kar uporabnih stvari. Ena od teh je recimo ločilni transformator, ki je običajno navit 1:1 . Tudi nekaj prenapetostnih zaščit se da pobrati dol, da o kristalih, ki so praviloma nbogokratniki boud-rate niti ne govorin.
Jaz takemu ponavadi rečem nekaj v tem stilu..
Hooj ! Kako si kaj ? .....
nene.. šala, nisem jaz, to je elektronska tajnica, ki vas pravkar prosi, da pustite sporočilo.
En sam problem je pri tem.. In sicer: Zadržati smeh, ko čuješ unega na drugi strani kako je zmeden.
Mimogrede. V takem modemu je nekaj kar uporabnih stvari. Ena od teh je recimo ločilni transformator, ki je običajno navit 1:1 . Tudi nekaj prenapetostnih zaščit se da pobrati dol, da o kristalih, ki so praviloma nbogokratniki boud-rate niti ne govorin.
Poglej nick tipa, ki je postavil vprašanje in mi povej, kdo preveč komplicira.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Emulator starega tiskalnika - sploh obstaja?Oddelek: Kaj kupiti | 3540 (1239) | styrian |
» | Povezava tipke -> PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1225 (1029) | FX6300B |
» | PIC kot webserver (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8683 (6796) | ql000 |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2653 (2097) | _EN_ |
» | mikrokontrolerji, programatorji, c/asm ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2981 (2600) | snow |