» »

Serviserji in strokovnjaki za printerje

Serviserji in strokovnjaki za printerje

mojsterpeter ::

Imam printer Canon BJC 4300. Pri izpisovanju mi že dalj časa dela napake in sicer pred ali na koncu vsake vrstice teksta mi izriše pokončno črtico v stilu: | tekst tekst... Windowsi in gonilniki ne morejo biti problem ker so bili preizkušeni že vsi mogoči driverji ter celo na novo instalirani winsuxi, torej je napaka tehnične oz. strojne narave. Nato sem se odločil da odpeljem printer na servis pa mi je ženska preprosto povedala da bodo zamenjali kartušo ter očistili printer, kar stane 13k + stroški dela. Jaz pa preprosto ne verjamem da je kriva kartuša, potem bi mi tudi tekst izpisovalo nepravilno. Poleg tega raje kupim kartušo kake druge firme kot originalno Canonovo pa bom dal pol manj.Torej, če kdorkoli zna potrditi ali ovreči izjavo serviserja naj prosim to pove. Hvala za odgovore!LP Peter

miranpozar ::

Probaj sam zamenjat kartušo. Če ne bo izboljšav je tiskalnik pokvarjen.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Ribicija ::

Samo vprašam ZAKAJ v avto ki je bencinar tankaš bencin in ne nafte?
Vidiš približno tako je pri kartušah. Prinetrju se lahko hitro zgodi da NEBO delal dobro z neoriginalnimi kartušami oz. potrošnim materialom. Če že uporabljaj posebne refil packe črnila, ki ga daš v original kartušo.
Kar pa se tiče napake.
Vzami ven obe kartuši, enako naredi z galavo. Vse dobro sčisti s čistim alkoholom in palčko za ušesa. Pravtako probaj čimboljše spihati notranjost tiskalnika. Katuše daj nazaj noter in probaj. Če bo napaka še zmeraj tam si sposodi pri kakem kolegu kompletno glavo s kartušami in probaj še enkrat.
Drugače pa je printer verjetno res zanič.
Lp:|

mojsterpeter ::

printer je šel v k*rac že preden sem začel uporabljati neoriginalne kartuše (poleg tega pa so identične originalom samo druga firma jih dela)

KamikazA ::

Ne bluzit s kartušami ker zaradi tega ne bo printe nobene črtice več naprintal kvečjemu manj. Tko da če zadeva s softverom ni 108% probi printer še na drugi mašini. Poglej ča maš na printerju kake dip-stikala al pa kakšne druge nastavitve pa še tam probaj.

Pa da še jaz pskrček pristavim pa me zanima naslednja zadeva. Imam printer Canon BJC-600e pa mi vaskič ko ga prižgem oziroma stoji dalj časa sčisti galvo. Pa se mi nekako zdi škoda tinte in časa pa bi rad to izklopil. Tega mi prej v win 3.1 ni delalo.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

Kekec ::

A tole printaš iz kakšnega MS Word-a, ta ima namreč eno možnost da ti printa te črte, če pa se ti dogaja to tudi pri drugih programih npr. notepad ali kaj podobnega pol pa ni to

mojsterpeter ::

ne ne niso tisti znakci iz Worda, vsepovsod to dela, tut ce printa sliko bo levo ali desno od nje po celi dolžini tanka črta

TuXterrestrial ::

>>Ribicija
Problem je lahko v elektroniki.
Vsi printerji imajo mikrokontroletje pa Prome itd.
Ko gre neki narobe na kakšnem promu(zgubijo se podatki) ni nujno da crkne printer, se pa pojavljajo razni znakci in pikce in tudi črte.
Nesi v servis.

>>Kamikaza
Verjetno ima tvoj printer težave s števcem, ki šteje kdaj je bila glava nazadnje učiščena. Krivo je lahko: Baterija za napajanje EEproma ali pa EEprom sam. Rešitev je servis, kjer bodo ali zamenjali baterijo, EEprom ali pa samo resetiral EEprom.
P.S. Ali kartuše vstavljaš po navodilih?

mojsterpeter ::

so mi na servisu zamenjal kartušo in zdej dela (sem probal tut tastaro glavo za kartuše in res ne dela, ->sf*kana glava oz. šobe) Hvala vsem za pomoč!!!lp Peter

KamikazA ::

Baterija? Sem ga mel že večkrat razdtga pa je nisem opazil. EEprom ne rabi baterije. Rabi jo ram.

Na servis pa ne vem če bi nosil ker je predrag. Se bom moral res kak dan printerju posvetit.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335810 (26458) Tomi
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213811 (3240) 1309976
»

HP DeskJet 840c ->ne printa pravilno barv

Oddelek: Strojna oprema
183882 (3691) Azrael
»

Epson stylus color 680 problem

Oddelek: Strojna oprema
91432 (1392) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433777 (3201) TheJack

Več podobnih tem