» »

zbrisane particije - obnovitev

zbrisane particije - obnovitev

iggy ::

Problem je sledeč. Med inštalacijo linuxa z live cdja sem pri inštalaciji ponesreči oz., ker sem neumen, pobrisal use particije iz mojega diska. Torej zdaj na disku ni niti ene particije. Ker sem inštaliral z live cdja in je prej prekinilo instalacijo preden je sploh zacelo pisati po disku sklepam da so podatki na disku se vedno ohranjeni. Sedaj ne vem kaj naj naredim. Imam program za data recovery vendar je problem, ker ne vem ali naj na disku naredim novo particijo, saj trenutno ni na disku nobene, ali kaj naj sploh naredim.

Vsaka pomoč je dobrodošla
Hey, you're fat!

mte ::

Po mojih izkušnjah je najbolje da disk daš v nek drugi računalnik in uporabiš kak program za recovery, recimo "recover my files" ali getdataback. Nikakor pa ne delaj zdaj gor novih particij ali bognedaj inštalirati kakšnega sistema gor.
Če greš po prvi poti imaš verjetno nekaj možnosti da boš dobil stvari nazaj v taki obliki kot so, če izbereš drugo pot (inštalacija sistema in šele nato recovery) boš pa moral iskati po desetine tisočih datotekah brez imen, velikosti in tipov. Jaz sem to neumnost naredil ravno par dni nazaj in sem se moral posloviti od vsebine diska...
Srečno
lp

Če dam disk v drug računalnik, kako bom lahko potem lahko z programom dobil nazaj vsebino če gor ni nobene particije in windows sploh ne bo zaznal diska?
Hey, you're fat!

windows ne, tisti program pa bo zaznal vsaj disk, če ne particij.

Sepravi preprosto prikljucim disk na drug racunalnik in zazenem program kateri bi ga moral zaznati?
Hey, you're fat!

To sem ti že dvakrat rekel. 10x ti pa tudi ne bom potrdil. Rekel sem tudi da nobena od opisanih metod ni 100% tako da ne bit presenečen če ne bo delalo s prve - išči po googlu za naprej.

~Speed ::

Karkoli boš že naredu, nikar ne prepiši vsebine diska. Se pravi, ne instalirati nanj ničesar.

Particije pogojno lahko narediš, tudi preformatiraš lahko disk, to ni tak problem.
Težave se prično, če so izgubljeni podatki prepisani.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444185 (26225) BorutK-73
»

Windows 7, težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
281740 (1285) solatko
»

Narobe inštaliran boot sector, kaj naj storim? HITRO, če se da :D

Oddelek: Pomoč in nasveti
221039 (701) Spajky
»

program za kopiranje disk

Oddelek: Programska oprema
464307 (3740) imagodei
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
628107 (7191) buneech

Več podobnih tem