» »

izdelava slo-tech portala

izdelava slo-tech portala

cahahopie ::

Mene zanima kolk časa ste porabl da ste izdelal tole stran oz. če vam jo je Kodesign, je kdo od tam, da mi to zaupa?
Ker jaz (ena oseba) sem se lotil iz nič (nobenega phpnuke) delat takšen portal. Edino kar mi je pomagalo je bilo nekaj tutotrialov in nasvetov z neta. In moj namen je, da ga nardim na vsaj podobni ravni kot je tale. In do sedaj mi je pobralo že kar precej časa, kletvic, tegob, jeze, veselja, sreče, švica in bolečih oči.:'(

Primoz ::

Kodesign pa naredu to stran... pa kaj še
There can be no real freedom without the freedom to fail.

tejo ::

Design by Kodesign <--- :\

Primoz ::

Kaj jaz morem, če je luni obljubil ta napis tistemu, ki DESIGN naredi (torej... barvna kombinacija, zgornja slikica, rumene puščice ter šekasto ozadje.... in postavitev strani.. menu, vsebina, menu)... to je naredil edi. Ostalo je home made.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

cahahopie ::

Hudka, ni pravice na tem svetu. a ne Primoz.:D
No, kolk pa vas je delal na engine te strani (programerski del strani)? Si to sam spacal? In kolk časa vam je pobral, ker je kar doterano narejen.

Nekaj vas naj še opozorim, zakaj nimate (C) znaka zraven Copyright? Preberte si tale članek

Sergio ::

kar hoče primož povedati: Design je le 1/100 vsega vloženega dela v stran. Programiranje, vzdrževanje, vsebina... to je tisto, kar naredi slo-tech to, kar je. Design je seveda noro cool.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

R0K ::

desing je itaq zakon.....mislim da ne bostaja kakšne še bolj pregledna stran, ki pa se še naloži dost hitro......sploh zadnje cajte dela vse nekam ful hitro :)) ......
.....drgače Primoz a forum je v celoti (100%) tvoj ? ......

cahahopie ::

Ja dizajn je ok, sam pa tud ni nevemkakšen...
Takšna cukčka grafike sta le efekt tv črt ob robu in logo na vrhu. Vse ostalo so le bgcolorji od tabel.
Ja, lahko rečem, da je designer za lepoto te strani porabo 2 uri dela? In če je to 1/100 vsega ostalega.
Torej Primoz je porabu 200 ur? Če to delimo s številom dni je to 8 delovnih dni. In če je delal pribl. 4 ure na dan.
Je to..khm...no izračunajte..:D

R0K ::

ma ti si za hece ...... moreš gledat da se je ta desing izdeloval pred 1, 1.5 letom in takrat je biu ta desing nekaj neverjetnega.....pa tudi programi niso bli takrat se tko dobri.......
....btw samo za forum se lahko jebeš cel mesec ne pa nekih tvojih 200h .......

Sergio ::

cahahopie: verjem, ni vse tako lahko, kot si ti predstavljas. primoz je ene parkrat ze skor tretjo roko pognal iz svojga tilnika ker ga je racunalnik tok zaseval... TOK je dela za slo-tech.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Primoz ::

Osnova Slo-Techa (čisto osnova), je bila spackana v enem tednu. Od takrat naprej pa se samo "preseravamo" z podrobnostmi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

rc-car ::

Saj to je najveckrat glavni problem..
Naredis eno osnovo, pol se pa non-stop zajebavas in preseravas z takimi in drugimi podrobnostmi, kar ti na koncu vzame 2x tolk casa kot sama osnova..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Primoz ::

če bi samo 2x več bi blo prav super.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

cahahopie ::

Mah... ne razumete moje matematike.:D

Rekel sem 200 ur DELOVNIH!!
Kar ti pride okol mesec/dva dela. Logično, da ne v 8 dneh. Ehh... saj v tem ni bistva mojega threada.
Kaj nobeden ne bere besedila natančo? Posebej ROK.

No.. ok.
Torej sem imel prav, da ti je vzelo velik časa. Svaka ti čast. Hmm.. že razumem zakaj nekateri zaračunajo izdelavo strani okoli 100 čukcev. Če neko stran pacaš cel mesec...8-O

R0K ::

hmmm....

>> Ja, lahko rečem, da je designer za lepoto te strani porabo 2 uri dela? In če je to 1/100 vsega ostalega.
Torej Primoz je porabu 200 ur? Če to delimo s številom dni je to 8 delovnih dni ......

8 delovnih dni je zame recimo po 4-5 ure dela na dan tko da to pride največ 40h .....

.....ehh ma sej nima veze.....

rc-car ::

Primoz: no ok...

cahahopie: Pa ne mores ti tocno in natancno izracunat kolk dela je blo vlozenega! Niti ne, kolk delovnih ur, niti kolk dni, ker: ne delas vsak dan enako, ne dalas vsak dan, in kadar delas ni nujno, da delas skoz, ampak kdaj za pol ure tut kak spil zalaufas...

Tko, da je o tem govorit in to racunat mal nesmiselno...
Razen, ce si ti omislis stoparco, ki jo bos vkljucil vedno, ko bos programiral ;)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Thrivial ::

cahahopie: webdesign niso samo delovne ure, sploh pa ne za tako stran kot s-t oziroma vsaka podobna stran(tudi eror.net). Najprej je tu ideja, potem moras dobiti inspiracijo za dizajn. Vedno ko surfas zraven pobiras se pametne ideje za svojo stran itd., itd. Jaz se dostikrat zalotim kako med solo zacnem razmisljati o kaksni dobri resitvi za projekt na katerem v tistem trenutku delam, kje bi lahko pobral kaksne ikonice in tako naprej. Ko naredis osnovo pa pride na vrsto piljenje in ponavadi traja precej casa preden si res zadovoljen z zadevo, saj je vecina webdizajnerjev vsaj malo perfekciosta.
In vnasanje vsebine...uh
Sproti dobivas tudi nove ideje, ki jih je spet treba uresniciti...pac evolucija in ne revolucija.8-)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

cahahopie ::


Glejte... tisto glede 200 ur pozabte lejpo vas prosim, ker je bilo samo ciljanje, hec, fora, domneva...razumete? Predvideval sem kolk je blo vloženega...
in glede tega... ROK! Tvoja matematika ne štima. Ti moraš (saj zdi se mi) množit ure. Torej 24 ur je 1 dan 200 ur je 8,33 dni. Ker človek ne dela 24 ur na dan ampak približno 4 ure na dan, ti pride, da je 4 ure od 24 ur. 1/6 (ena šestina) od 24ur oz. 1. dneva. In tako bi človek moral množiti 200 ur x 6 in dobi 1200 in deli s 24 in dobi 50 dni ... kar pa je mesec in pol.

Toda, vas opozarjam to so domneve! Toliko časa npr. eden izdelovalec porabi za takšno stran. To so sociološke predpostvke.

Glede dizajna... za izdelavo v photoshopu in farbanje tabel, odzadje, itd... porabi dizajner res 1/100 vsega časa kot to porabi npr. Primož, torej res samo 2-4 ure na primeru slo-techa). In to se grem stavit. Seveda pa dam prav Thrivialu, da si mora sam izgled tudi v glavi prej zamisliti. Toda to še ni delo, še ni odprl nobenga programa, še ni nič delal. Lepo je čičal v naslonjaču ali pa se je prestvljal iz enega konca sobe v drugega in razmišljal o izgledu... toda za škatlo se še vsedu ni.
In jaz sprašujem po delu, ker razmišljanje ravno ne šteje, ker nekdo lahko že kar sede za računalnik in ve kaj bo delal, drug pa spet porabi dan in več, da poštudira kaj bo vse na pejđu.
Je pa res to, da moramo pri obeh osebah (dizajnerju in programerju pejđa) upoštevati, da vse tudi ne gre kar iz glave, je treba prebrati določen tutotrial, se kaj pozanimat, ponovit kaj pozabljeno, itd...
Tako, da lahko na koncu rečem in upam, da mi tega nobeden ne bo uporekal, da oba porabite nekaj časa in truda. Obema ne gre kar iz glave, oba morata razmišljat kaj bo pejđ vseboval in si vse skupaj narisat in začrtat. In vsekakor je res, da je relativno vprašanje kdo več naredi in kdo dlje dela. Na primeru slo-techa je imel Primož bistveno več dela. Na primeru katere druge strani pa bi imel dizajner ogromno več dela (npr. izdelava GUI-ja.. kot je na tem pejđu in podobnih).
SIcer pa je v večini nas, ki smo kdajkoli loteval izdelave pejđa, dizajner in programer ena in ista oseba.

THE END

rc-car ::

cahahopie: glej, jest ti zdaj, takoj v pol ure naredim tako stran kot je S-T s tem, da gledam stran v browserju in pisem source! Ker pac strani ni zakomlicirano narjena! Malo drugace je, ce si moras ti ta design zamislit in potem to tako zrealizirat, da vse skupaj deluje kot neka celota.

Isto je s programiranjem! Prav tako si je treba stvar zamislit - v bistvu se bolj kot design. Odpres zvezek za biologijo >:D in zacnes ceckati zgradbo programa, kako bo program sestavljen, kako bo zasnovana baza.. Tudi jaz sem se veckrat zalotil, ko sem to delal. Ker brez dobre zasnove programa ne bos naredil nic. Potem lahko samo se sprasujes na S-T forumu kako narest to, kako ono..

V bistvu sta webdesigner in programer oba, ce le strmita k cisti popolnosti, zelo naporna in nehvalezna poklica. Ker v bistvu smo vsi iz tega konca perfekcionisti..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

cahahopie ::

Ja, res prav maš.
O.k. popravek sledi mojemu mnenju...:D
Torej... spustimo se na realna tla.

Sedaj govorimo o Slo-Techu in samo o njemu.

Oba .. dizajner in programer sta morala prvo preštudirat vse stvari, vse skupaj sestavit v glavi, dodat še kakšne cukrčke na papriju... konkretneje v zvezek za biologijo:D. Morala sta še malo pomolit v kak tutotrial za osvežitev spomina (če že nista takšna profiča). Dizajner je v glavi že končal izgled strani in začne delat. Programer še pa kar načrtuje. Kmalu se tud on spravi k delu. In piše in piše. Delo mu gre hitro od rok, saj tipka 10 prstno!:D
Nato se oba lotita stvari. Končal je npr. registracijski del. Nato mu zašteka in študira in študira ... ter na koncu odkrije, da je spremenjljivki mojTekst v bazi v tabeli dodelil polje z imenom mojText. Med tem je dizajner že končal logo. Sedaj se bo lotil kako bo spacal menu. In mu šinejo po nekaj časa zajebancije z nečim pretežkim... rumeni in plavi trikotniki, dajmo zalaufat še malo photoshop in hkrati ko jih dela, še nardi tv črte. Njegov najtežji del je končan. Med tem je programer že dokočnal npr. index stran in prikaz novic na njem, toda.. zopet študira kako bi npr. prikazal link do vira od kjer se določena novica črpa. Dizajner že gleda tv in ravno namerava poklicat programerja ko ta še kar črniči z izdelavo engine-a. Ta ga pokliče in slednji mu odgovori, da nima časa.. zato se dizajner iz dolgača loti iskanja smeškotov, ki jih bo vključil v stran...v google napiše "smilies" in prebedi kako uro in pol na netu in konec. Čez dva tedna ga programer pokliče in reče:" Ej Edi (ta bi naj nardil dizajner) zdaj mi lahk pošleš one smajle, da jih bom vtaknu v 'oddaj post' stran. Pa veš.. na koncu sem že skor... sam še razmišljam, da bi še dodal tisto "Obvesti me o spremembah v tej temi" ... a ne bi blo kul?"... in Edi odgovori:" O.k. Primož ja blo bi kul... kr naret, no, ko boš pa fertik, pa mi pošl, da še jaz vtaknem svoje slike noter in še mal html kodo premetam. Ok?" Primož pa:" Ja o.k.! Takoj ko končam. Zdaj grem pa mal spat".... itd... in zgodba se nadaljuje...:D

Kaj sem s tem hotel povedat.
To... da je imel dizajner TE strani manj za premišljat in delat kot programer. Amen!

ZZzzZZZz... zdaj grem pa spat.

Sergio ::

hehe, no, tale lastna interpretacija kar dosti variira od resnicnega stanja... ampak je pa inovativno, ni kaj... :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

rc-car ::

Ja na S-T je imel programer (Primoz) vec dela kot designer strani, ker kar se tice programskega dela je vse skupaj odlicno narejeno. To Primoz!! :))
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

whatson ::

Dajte Slo-tech narest open source... mu date GNU License, mu dodate večjezikovno podporo ... in že lahko tekmujete z php-nukeom:) >:D:D

Uporabniki bodo srečni, primož bo postal king of the hill, Slo-tech bo pa dobil najmanj 100 klonov po sloveniji.. da o tujini sploh ne govorim. :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

rc-car ::

whatson, daj ne sanjaj >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

whatson ::

huh, dobro da si me zbudil ;)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

rc-car ::

ja.. ;)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?

Oddelek: Programiranje
396068 (4336) Phantomeye
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508881 (6173) TheBlueOne
»

Pridružite se nam - B.U.G. Studios

Oddelek: Programiranje
324398 (2599) UFOKatarn
»

Nov oddelek

Oddelek: Izdelava spletišč
332248 (1889) Elemen_T
»

Še malo teženja o php

Oddelek: Programiranje
461680 (1269) rc-car

Več podobnih tem