Forum » Pomoč in nasveti » Tezava z sata
Tezava z sata
MaKa ::
Vem da je bilo otem ze precej pisano pa vendar imam problem...
Imam plato ASUS A8N-SLI do sedaj sem imel windowse na IDE disku in ni bilo tezav.
Sedaj bi pa rad dal windowse na SATA disk - imam disketo z driverji! - kar mi tudi uspe, do sledecega problema :
ko izberem disk kam naj instalira in namesti windowse XP SP2 gre v reboot in potem mi javi "error loading operating system"
prebrskal sem ze cel bios in sprobal vse mozne nastavitve in dobim vedno isto napako :(
BTW disk je maxtor s-ata 300Gb ki je dosedaj delal ok - priklopljeno pa imam na nVidia sata kontroler
kak nasvet?
TNX vnaprej
Imam plato ASUS A8N-SLI do sedaj sem imel windowse na IDE disku in ni bilo tezav.
Sedaj bi pa rad dal windowse na SATA disk - imam disketo z driverji! - kar mi tudi uspe, do sledecega problema :
ko izberem disk kam naj instalira in namesti windowse XP SP2 gre v reboot in potem mi javi "error loading operating system"
prebrskal sem ze cel bios in sprobal vse mozne nastavitve in dobim vedno isto napako :(
BTW disk je maxtor s-ata 300Gb ki je dosedaj delal ok - priklopljeno pa imam na nVidia sata kontroler
kak nasvet?
TNX vnaprej
OldSkul ::
Če je disk SATA2 potem boš zadevo težko spravil v normalno delovanje razen z posodobitvijo Firmwareja.
Za matično predvidevam, da ima Nforce4 čipovje. Če nima, pa tudi če disk ni sata2, potem je tole moje sporočilo brezpredmetno.
Za matično predvidevam, da ima Nforce4 čipovje. Če nima, pa tudi če disk ni sata2, potem je tole moje sporočilo brezpredmetno.
MaKa ::
Za disk nisem prepričan da je SATA2 saj mi ga bios kaze kot SATA1...
bios sem ze nadgradil, čipovje pa je Nforce4...
bios sem ze nadgradil, čipovje pa je Nforce4...
kixs ::
Ne vem natancno kako je pri Nforce4 cipsetu, ampak navadno moras v Biosu vklopit se Bios za Sata diske v Intergrated Pheripherials (to sem iz glave napisal, tako da se lahko imenuje nekaj podobno).
Nato pa moras v Boot meniju izbrat SATA ali pa SCSI kot prvi boot nacin.
Vsaj tako je pri Nforce2
Malo precekiraj...
Nato pa moras v Boot meniju izbrat SATA ali pa SCSI kot prvi boot nacin.
Vsaj tako je pri Nforce2
Malo precekiraj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sata2 disk pocasnejsi od starega ata133Oddelek: Pomoč in nasveti | 2330 (1567) | DrSulcDJ |
» | ne zazna sata diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1761 (1601) | BladE_ |
» | Sata II enableOddelek: Strojna oprema | 2087 (1602) | boštjan |
» | V čem je problem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1757 (1639) | andrej_brucek |
» | a se res nf7-s ne razume s sata maxtor diski???Oddelek: Strojna oprema | 1831 (1287) | pingec |