» »

Je kaj narobe? Pentium 4

Je kaj narobe? Pentium 4

mark19 ::

Lep pozdrav, približno pol leta imam pc pentium 4 (3,4Ghz) s prescotovim jedrom, matična plošča je asus P5GD2, hladilnik pa zalman (aluminijaste in bakrene hladilne ploščice. Dolgo časa nisem bil pozoren na temperaturo, zdaj pa sem namreč ugotovil da se med normalnim delom v windowsih (surfanje na netu, brez kakšnih dodatnih odprtih programov) moja temperatura cpu-ja giblje med 58 in 64 stopinj. Npr pri zagonu microsoftovega flight simulatorja 2004 pa naraste tudi na 82 stopinj. Zanima me če je tako visoka temperatura škodljiva za procesor, ugotavljam namreč da je najverjetneje isto že od začetka... očistil sem hladilnik in vse a vendar se stanje ni izboljšalo, poleg tega sem vgradil tudi dodatni ventilator da mi odvaja svež zrak in je tako dost večji prepih. temperatura MB pa je 40 stopinj. Ventilatorji pa se mi vrtijo na polni hitrosti. Lepo prosim za nasvete kaj storiti. Namreč tak hladilnik naj bi se obnesel v redu na procesorjih moje vrste. Glavno pa me zanima če lahko pri takih pogojih sploh laufam računalnik in če se res izklopi oz ponovno zažene sam ko je max temperatura presežena. V biosu imam namreč v default nastavitvah nastavljeno CPU target temperature na 61 stopinj. Ampak se mi zdijo temperature zelo visoke v primerjavi z ostalimi. Prosim za strokovno mnenje..
lp
:)

mark19 ::

ja torej 58,59,60 stopinj med surfanjem na netu..
:)

kokos25 ::

procesor namaži s termalno pasto pa bo bolje....pa ne preveč, ne premal...

LP

mark19 ::

Prav to sem tudi včeraj storil a ni nič bolje. Poleg tega se mi ni še nikoli resetiru..
:)

kokos25 ::

a imas navitga?pa ce, kako voltazo imas nastavljeno...lahko pa, da plata kaze napačne tempereture...

mark19 ::

ne ni navit voltaža: 11,932 5,068 3,328 1,416(Vcore)
:)

kokos25 ::

mislim da so to kr prave temperature tega proca...

klik

mark19 ::

aha zanimiv, kaj je pol med najvišjimi temperaturami ta proc? aja kaj pa če bi tal namest zalmana hladilnik thermalright ex-120? mislte da bi blo kej bolš?
:)

kokos25 ::

mislim da ne, ker ta procesor slovi po visokih temperaturah...kako stopinjo 2 bi bil hladnejši

LP

scenic ::

Včasih pomaga nadgradnja biosa, prve verzije ponavadi odčitavajo višje ali celo napačne temperature, vsaj sam sem imel podoben primer, sedaj P4 3,2 prescot okoli 30 stopinj.

Lp

Scenic

mark19 ::

ja sej sm nadgradil dejansko je taka temperatura. Sam kako lahko on ki ima tudi prescot ima tako nizko temperaturo?? če naj bi bili prescoti znani po tem da so vroči??
:)

Fizikalko ::

30 na prescottu? Yeah, right. Zdaj ti še bolj narobe kaže...

mark19 ::

še nekaj: recimo med špilanjem flight simulatorja 2004 je temperatura konstantna 79, 80stopinj!!?? poleti bo verjetno še mal hujše pa bo procesor tako temperaturo zdržu? dejansko nevem nekateri pravijo da je to okej za ta procesor nekateri pa obratno... kaj je potem res?:)
:)

mark19 ::

aja pa še neki se je zgodil odkar mam vezan še en ventilator gor. Je možno da sem ga narobe zvezu? ker se mi je računalnik namreč dvakrat v kaki uri in pol izklopu. Aja pa un ventilator nej bi biu za hladilnik js sm ga meu pa kr tko..
:)

mark19 ::

fora je u tem da sm ravn zdj zamenju termalno pasto, stik mislm da je dobr sj je blo kr prpopan gor že pol k sm odvil vijake, temperatura mi trenutno pr obremenitvi pride do 75 stopinj max je biu 77, torj sm jo uspel znižat z novo pasto za 5 stopinj, ampak fora je ko dam prste na ta hladilnik je skor mrzu (mal je topu nič me ne speče) je možno da mi senzorji lažejo tko hudičevo? v vseh programih za nadziranje temperature je isto. ko pa nič ne delam ko je sam v windowsih je pa tmeperatua med 55 in 60 stopinjami. tko nekak 56 najdl cajta. A je to uredu?
:)

farko ::

Čistilna akcija posesaj prah iz reber hladilnika in preveri če si kaj navijal pa pasta kot so rekli pa bo padla temperatura vendar za tvojo konfiguracijo ki si jo opisal je menda normaln jes imam skoz med 29 in 32 zavisi od procesorja in prahu več kot ga je bolj se ti bo vse grelo.
farko

mark19 ::

dans sm tubu typhoona (hladilnik) in je ko nič ne delam temperatura 51 stopinj. kar napredek. zdej pa pustim tko kt je in ne menjam več nič:))))))))))))))))))
:)

roli ::

Kake temperature8-O !
Sam imam sicer P4 northwod jedro pa mi temperatura ne preseže 45 stopinj ( poleti ob najhujši obremenitvi ).V idle je okoli 30-35.
http://www.r00li.com

mark19 ::

ja to je pač prescott:) glede na to da sm meu prej tud 82 stopinj ob polni obremenitvi zj pa max 65, s tem da laufam un program BURN IN, Flight simulator 2004, pa še surfam:)))) velik napredek
:)

mark19 ::

sam zakaj je najnižja temperatura, ki jo lahko nastavim, CPU target temperature 51 stopinj???? na defaultu je bla pa 63.. v BIOSU to.
aja no zj ko mam tega typhoona sm namazu še s pasto arctic silver 5. A pa je to res da začne delovat šele v roku 200ur?? se prav lah pričakujem še znižanje temperatur? sam kako če je najnižje zgoraj omenjena možna nastvljiva temperatura 51 stopinj?
:)

mark19 ::

A to torej pomen da nemorm shladit procesorja pod 51 stopinj ker bios tega ne dopušča al kako??? a pa je to sploh uredu???
:)

mark19 ::

še neki me zanima upam da sm prov naredu ko sm spucu staro termalno pasto.. bla je ena taka bela. a bi blo treba še kej spucat? tega prescotta bi rd spravu na 40 stopinj v idle!
:)

rovtarček ::

40˘ idle boš rabil kr hudo močno zračno hlajenje ali vodno.

mark19 ::

kaj pa te temperature k mam zj a so škodljive al ne?
:)

brassi lucca ::

lahko ti samo to rečem kupi

Zalman CNPS9500 Led za Socket 939/775/478

ne delaj se pametnega , ne sprašuj , kupi in montiraj rezultat :i problemi čudežno izginejo idle temp surfanje , pisanje 34° igre FEAR 48° pri 1500rpm ventilatorja
edinodobro je da imaš tam luknjo v zadnji stranici kjer je hladilnik da direkt piha zrak ven .
Moments before detonation , .....................TT

Zgodovina sprememb…

mark19 ::

sam mal a ne, js mam zj typhoona pa mam idle 49 al pa 50 ti pa pravš da mi bo ta zalman tok znižu. Ni šans. Prescotta 3,4ghz mislm da ni šans da bi mel tok nizke temperature razen z vodnim, kar pa ne pride v poštev ker ne mislm navijat.
:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i5 760 hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
284462 (3522) Nwanko
»

pomagajte mi naviti athlon 64 3500+ am2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1066496 (5070) asus
»

Navijanje procesorja 2500+ bartona

Oddelek: Navijanje
422257 (1472) overheat
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222161 (1475) xenon74
»

Temperatura AMD XP 2000P+ ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231719 (1346) Bremzi

Več podobnih tem