» »

Modri ekran smrti, končno tudi v avtomobilih

Modri ekran smrti, končno tudi v avtomobilih

Stepni Volk ::

Na Ženevskem salonu bosta IT gigant Microsoft in Italijanski proizvajalec avtomobilov Fiat najavila skupno informacijsko zabavno platformo namenjene avtomobilom Blue&Me. Zaenkrat jih lahko najdemo v Grande Puntu, Alfa 159 in Spiderju.

Modro (Blue Screen Of Death) vemo kaj pomeni. Fiat je žal bolj v rdečem finančno, kot tudi kvalitativno ( Avtomobilski proizvajalci z najmanj okvarami v letu 2005).

V katero barvo se bo za Fiat in Microsoft vse skupaj spremenilo, bomo še videli.

Volkswagen je bolj previden in je v svojem prototipu EOSa (ki je bil že predstavljen in pri oblikovanju katerega so tudi slovenski prsti vmešani) predstavil CAR PC.

V naslonjalu na zadnji klopi ima vgrajenih 256Mb spomina in 20Gb trdega diska. UMTS in SPRS omogočata zadnjim potnikom tudi surfanje in pošiljanje elektronskih sporočil.

Morda bolj uporaben je Hamino "govoreče" vzvratno ogledalo. Služi namreč komunikaciji z mobilnim telefonom in zna prikazati tudi klicno številko.
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

AndrejS ::

In kaj ima to s bsod?

Nejc Pintar ::

Microsoft has created BSOD
Lahko je biti prvi, če si edini!

jype ::

Imenuje se Blue&Me, naredil je Microsoft, ima zaslon in ce se pokaze te sopotniki ubijejo :)

francka45 ::

:D

BigWhale ::

"Warning you will crash in about .002 seconds. Click yes if you want your airbags to inflate."

In potem pride ven nova verzija sistem s povecano varnostjo! Security thru obscurity je nas moto!

"From now on, airbags in our cars are ALWAYS inflated, so there are no unnecessary delays when you crash!"

balocom ::

To ni smešno. To bi blo potrebno prepovedati na ravn Ms izdelkov>:D

(beri: glup uradnik misl da je to kriv MS, ne pa os in nato prepovejo Ms izdelke v Slo>:D )
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

sid_dabster ::

Ni razloga za paniko.

Ta sistem se ne pomeni, da bo imel zdaj avto en sam "mainframe", ki bo skrbel za vse funkcije avtomobila; avtomobilsko elektroniko bo se zmeraj sestavljalo mnogo embedded sistemov, od katerih bo vsak opravljal svoje specializirano delo v realnem casu.
Pri Blue&Me gre samo za zelo omejen dostop do funkcij v avtomobilu; kriticni deli, kot so npr. elektronski vbrizg goriva, ABS in ostale stvari, bodo se zmeraj ostali loceni embedded sistemi z RTOS-i, do katerih dostop ne bo mogoc.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

BluPhenix ::

Ja samo meni ni jasno zakaj za multimedijske stvari uporabit MSjev OS, če bi se dalo tudi vse narediti z embedded sistemi. Delalo bi boljše, manj bi bilo energijsko potratno in bolj zanesljivo bi bilo.

Ampak kaj češ, reklame se dobro plača.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ 2GB, čim manjši - kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
315883 (4991) Tac20
»

Renault R-Link

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4414032 (11186) ninja4it
»

Microsoft in Toyota bosta sodelovala na avtomobilskem trgu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
416894 (6227) darkolord
»

MeeGo prihaja v avtomobile

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
2510658 (9696) PrimozR
»

Microsoft se seli v avtomobile (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
626277 (6277) Mavrik

Več podobnih tem