» »

Dodatna tipkovnica za notesnik

Dodatna tipkovnica za notesnik

Isht ::

Kupil sem tablični notesnik. Za tiste, ki ne vejo: to je na kratko normalen notesnik, ki pa mu zaslon lahko obrneš za 180 stopinj in ga zložiš na tipkovnico, potem pa nanj rišeš s posebnim elektro-magnetnim pisalom, podobno kot Palm Top.

Problem je med uporabo grafičnih programov, ko bi mi zelo prav prišle določene tipke na tipkovnici (še posebej CTRL, ALT, SHIFT, SPACE in ENTER). Ker je pač zaslon položen na tipkovnico, ni nobena od tipk dosegljiva. Saj ne rečem, risat se da po zaslonu tudi, če je zaslon v normalnem položaju, kot pri notesniku, ampak ni tako praktično, kot če je v Tablet načinu.

Videl sem že dodatne USB tipkovnice, ki imajo samo numerični del tipkovnice. Zanima me, če je tako tipkovnico možno preprogramirati, da bi redefiniral tipke (ko bi tiščal tipko 0, bi računalnik razumel ko da tiščiš tipko CTRL, in tako dalje)? Oziroma, je kdo videl kje na tržišču, da bi se dalo kupit podobno USB tipkovnico, ki bi imela programabilne tipke?

Gwanaroth ::

Kupiš eno navadno USB tipkovnico in jo priključiš v TabletPC ?
Lights often keep secret hypnosis..

Isht ::

ni ravno praktično za risanje v naročju, kaj praviš? če bi imel pa zraven en USB keypad velikosti numerične tipkovnice, je pa to čisto druga pesem. v tujini se programabilne numerične tipkovnice dajo dobit, pri nas pa jih še nisem zasledil, vsaj nikjer posebej ne piše da se tipke da preprogramirat - zato pa sprašujem če je kdo tako tipkovnico že videl. Seveda bi bila idealna rešitev mini keypad z recimo 10 programabilnimi tipkami, ampak to so velike sanje malega bobka. Numerične tipkovnice z 18-20 tipkami so bolj običajne. Samo pogoj bi bil, da se tipke da preprogramirat!

Full size keyboard z vsemi tipkami pa ne pride v poštev, ker kot sem napisal ni primeren za resnično prenosno uporabo, ampak te omeji na mizo in stol.

Šimpanz ::

Ravno včeraj sem v BOF- u v BTC videl da prodajajo samo alfanumerični del tipkovnice. Pejt tja pa poglej če je kakšen softver priložen s katerim bi lahko spreminjal namembnost tipk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?

Oddelek: Strojna oprema
282927 (1931) Ribič
»

Enaka tipkovnica za laptop in desktop

Oddelek: Kaj kupiti
82529 (2137) mojca
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16047991 (42601) LordPero
»

Tipkovnica Optimus s spremenljivim prikazom tipk

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
374164 (3161) NorK
»

modificirana tipkovnica- uporabljen samo numerični del

Oddelek: Strojna oprema
61049 (886) Spajky

Več podobnih tem