» »

pivo tistemu, ki mi vzpostavi zadevo...adsl/router

pivo tistemu, ki mi vzpostavi zadevo...adsl/router

jurchi ::

First off......resno bom dal za pivo ali drugo opojno substanco tistemu, ki mi pomaga:D

Zadeva je taka......moj foter misli, da je mega računalničar (mu ne morem dopovedat, da to ni) in rad spreminja nastavitve na compu ob svojem prostem času:P

Rabim pomoč na novo vzpostavit internet povezavo....imam pa adsl in edimax-ov router (torej hočem povezati dva compa........problem je pa v tem, da ne vem kero nastavitev je spremenil, da net ne dela več (oz. dela prvih pet sekund, pol pa melje in melje)

Zato sem se odločil, da bom zadevo, čist povrnu v začetno stanje in na novo.....zdej me pa zanima sledeče....na mojmu compu so XP-ji SP2, na fotrovmu pa dva OS 98 in XP SP2....ali moram jaz najprej inštalirati ADSL povezavo (priložen CD) in potem priklopim router, ki naj bi sam zaznal povezavo in ali je prav, da je v routerju nastavitev PPPoE?

Zanima me še, ali mora imeti en comp dodeljen IP en pa mora imeti omogočeno avtomatsko dodeljevanje IP-ja,......ma fak.....kolk vprašanj.....nej mi samo en preprosto pove vrstni red zadev, ki jih morem narest, da bom spet vzpostavil povezavo na dveh compih....ne pozabit...PIVO:D

Še to....ali mora biti firewall v XP-jih izključen, da zadeva lahko deluje ali ne?
newb ;)

bzp ::

najprej dej pivo fotru da se skulira, potlej pa na routerju nastavi PPPoE, vklopi DHCP, nastimaj DNS, na vseh racunalnikih v vseh OS-ih vklopi avtomatsko dodeljevanje IPja, vklopi firewalle, fotru spremeni account iz administrator v guest, pa si zmagal!

jurchi ::

HVALA....sej nastavitve v routerju bi spremenil, če bi sploh lahko dostopil do njega......sej noter še pridem potem pa se internet obesi in ne morem nič več delat.......za začetek bi rabil vsaj, da mi na mojmu compu dela net:'(
newb ;)

SodVina ::

Placilo je mamljivo :P
Iz kje pa si?

sloxl8 ::

Zakaj pa rabiš dostop do interneta, če spreminjaš nastavitve na routerju? Če lahko prideš do routerja (prek naslova 192.168.0.1) in tam zadeve nastaviš tako kot je treba, potem ni problema. Težava je, če se ti router zaradi kakšnih čudnih nastavitev obesi.
Še vedno ti pa preostane možnost, da v routerju obnoviš tovarniške nastavitve in še enkrat nastaviš za tvoje omrežje specifične nastavitve.

jurchi ::

ja sej ravno to mi je čudno.....ker se mi net obesi, ne glede na to kaj odprem....pa naj bo to router al pa kak page......a potem je res najbolje, da fizično resetiram router, iz obeh compov umaknem kartice in pobrišem povezave in potem ponovno vse skupaj priklopim?

Potem pa v routerju nastavim IP oz. DNS (od siola???), omogočim DHCP in PPPoE in na vseh OS nastavim samodejno dodeljevanje IP-jev?
newb ;)

Spc ::

Ne pijem piva ... tak, da nič nebo. :P

jure1825 ::

Lahko da je na routerju prenizka vrednost za to koliko povezav naenkrat lahko vzopstavi.
Pomoje je najboljše da probaš resetirat router pa potem v njega še 1x naštimaš pppoe in poskusiš če bo delalo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modem -> Router, statičen IP

Oddelek: Omrežja in internet
173042 (2716) crniangeo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475880 (2863) OmegaBlue
»

Internet dostop samo s fiksnim IP-jem

Oddelek: Omrežja in internet
9992 (808) pirx
»

Coyote Linux router problem

Oddelek: Omrežja in internet
141566 (1303) janezl
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222187 (1961) TribesMan

Več podobnih tem