Forum » Programska oprema » Program za razbremenitev sistema?
Program za razbremenitev sistema?
mkonci ::
LP,
Mel sem že dosti zaseden in zapacan računalnik, kar se je poznalo na hitrosti. Zdej sem si vzel mal časa in ga mal spucal,kar nisem več rabu je šlo dol, odinštaliral programe itd...
Postalo je malo bolje, vendar samo malo, zato me zanima, če obstaja kak program, ki bi počistil nepotrebne stvari iz registra in ramov?
Ne da se mi delat format, ker se mi preprosto ne da
Mel sem že dosti zaseden in zapacan računalnik, kar se je poznalo na hitrosti. Zdej sem si vzel mal časa in ga mal spucal,kar nisem več rabu je šlo dol, odinštaliral programe itd...
Postalo je malo bolje, vendar samo malo, zato me zanima, če obstaja kak program, ki bi počistil nepotrebne stvari iz registra in ramov?
Ne da se mi delat format, ker se mi preprosto ne da
krneki0001 ::
Najboljša razbremenitev je kompleten format in potem vse na novo naloženo in ko vse skonfiguriraš narediš backup tega vsega na en dvd in potem za vsako naslednjo razbremenitev rabiš samo 5 minut, da ti komplet sistem restore naredi.
SodVina ::
Kaj pa ce format ni opcija? Poleg ad-aware-ov anti malvare-ov in anti-spyware-ov obstaja se kaj, kar bi malo popucalo register oz sistem(recimo podatkov o programih, ki ze zdavnaj niso veca na disku)?
Veckrat na dan mi (v WinXP-jih) vrze ven blue-screen in moram restartati(druga tipka kot reset na ohisju, ne dela). O napaki pravi google, da je verjetno ram pokvarjen, vendar to ni(memtest).
Torej, da se ne oddaljim od teme: tisto kar sem prej rekel
lp,
SodVina
Veckrat na dan mi (v WinXP-jih) vrze ven blue-screen in moram restartati(druga tipka kot reset na ohisju, ne dela). O napaki pravi google, da je verjetno ram pokvarjen, vendar to ni(memtest).
Torej, da se ne oddaljim od teme: tisto kar sem prej rekel
lp,
SodVina
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SodVina ()
probaj uporabiti winXP repair! To sem uporabu jst, pa se najde kr neki napak v registru, ki ti jih program popravi.
Sam ta program, se mi zdi da ne počisti registra, ti pa zagotovo popravi napake!
SodVina probaj, če ne veš kej ga dobiti piši na PM.
Sam ta program, se mi zdi da ne počisti registra, ti pa zagotovo popravi napake!
SodVina probaj, če ne veš kej ga dobiti piši na PM.
Jst imam tko narejeno.
Naredim kompletno inšatalacijo na novo skonfiguriram vse zadeve in potem zalaufam nero hdd image. Naredi mi boot dvd z restore opcijo. Potem daš samo dvd v mašino in bootaš iz njega pa ti obnovi komplet sistemsko particijo v petih minutah. Tko da se ni treba vsakič na novo zajebavat.
Naredim kompletno inšatalacijo na novo skonfiguriram vse zadeve in potem zalaufam nero hdd image. Naredi mi boot dvd z restore opcijo. Potem daš samo dvd v mašino in bootaš iz njega pa ti obnovi komplet sistemsko particijo v petih minutah. Tko da se ni treba vsakič na novo zajebavat.
nebivedu vprašanje zate, če naredim ta backup z nerom, kaj pa maš posnete vse programe, igre... al samo osnovno win, driverje pa to*?
Kaj pa pol recimo da mam ta dvd narejen pa se mi sistem sf ***. Kaj naredim pol, format pa pol dvd al sam DVD not pa je?
Lahko plis napišeš? TNX
Kaj pa pol recimo da mam ta dvd narejen pa se mi sistem sf ***. Kaj naredim pol, format pa pol dvd al sam DVD not pa je?
Lahko plis napišeš? TNX
Posnameš si celo particijo C - vse kar je gor na tej particiji vključno z win in driverji, ter programi in igrami. Dvd potem samo vstaviš in bootaš iz dvd-ja in ti vse sam naredi. Čez par minut samo reštartaš mašino in imaš komplet sistem na novo postavljen.
Pazi pa to, da boš imel save od iger in dokumente vedno na D disku, da če boš postavil sistem na novo da ne boš zgubil podatkov, ker ko enkrat povoziš particijo do prejšnjih podatkov ne moreš več dostopat.
Pazi pa to, da boš imel save od iger in dokumente vedno na D disku, da če boš postavil sistem na novo da ne boš zgubil podatkov, ker ko enkrat povoziš particijo do prejšnjih podatkov ne moreš več dostopat.
Aha zdej če sem te prov zastopu, lahko pol naložim win, driverje, office ... naredim backup, dokumente pa to pa prešaltam da shrenjuje na d:
Zadel bistvo?
TNX
Zadel bistvo?
TNX
gfighter ::
Jaz veliko uporabljam RegCleaner. Sploh uporabna je opcija Tools>Registry Cleanup>Do them all. Top orodje za čiščenje registra IMHO.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
defrag sem naredu, pregeldu z antivirusom AVG, ad-ware, xp-repair, trojan remover!
Je mal bolš, sam še nisem zadovoljen bom probu še ta dva programa!
Je mal bolš, sam še nisem zadovoljen bom probu še ta dva programa!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hp - Windows 7 obnovitveni diskOddelek: Programska oprema | 2858 (2581) | Cold1 |
» | FormatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1566 (1169) | solatko |
» | Problem pri prižganju računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1285 (1060) | Jernej88_ |
» | Dost je blo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3607 (3579) | zee |
» | Kaj delate da bo računalnik hitrejši?Oddelek: Programska oprema | 2758 (2254) | ;-) |