» »

Kaj delate da bo računalnik hitrejši?

Kaj delate da bo računalnik hitrejši?

lolek84 ::

Katere programe kaj zaganjate da bo računalnik hitrejši?
Po nekaj mesečnem delu se na računalniku nabere dosti stvari, in ko hočete malce popucat stvari pač zbrišete nekaj vendar "delci" se še vedno kje najdejo? Kaj poganjate da malce uredite stvar na računalniku-preprosto ga le vsake toliko defragmentirate ali kaj?

PS. mene pri moji kišti moti da pride v 20 sekundah v XP-je (kliknem prijavi se), pol pa rabi 2 minuti pa 30 sekund da komaj lahko začnem delati- aya pa še to v teh dveh minutah "dela oz. po domače slišim da dela le zadnji 10 sekund ko šteka in opažam da se nekaj zaganja in dela preden pa do tega sploh pride pa 2 minuti stoji pri miru kot če se mu še nebi ljubilo naložot vse pa že 1x začet delat"

gzibret ::

Daj disk cleanup, pol pa defragment.
Vse je za neki dobr!

Vanadium ::

Uporabljam :

http://www.raxco.com/products/perfectdi...

Potem regestry mechanic:

http://www.pctools.com/registry-mechani...

Pa se kaj bi se naslo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

lolek84 ::

Trenutno sem malce "počistil" po računalniku, čeprav ni bil nevem kak zaseden sem vseeno neko staro "šaro" ppobrisal,.... pol sem ga pa degragmentiral z programom O&O Defrag V8.5 Pro.

Saj stvarca ko se zažene deluje OK, ne šteka nevem kaj... "Problem" oz. stvar, ki me moti je le dolgotvezno zaganjanje... Kot sem rekel do gumbeka vpisa v XP-je traja cirka 20 sekund, pol da pa se "delo" lahko prične v XP-jih pa traja slabe 3 minutke.... Zanima me predvsem kaj on počne te 3 minutke, če kot sem rekel je sprva tihko do zadnjih nekaj sekund, pol komaj slišim da se nekaj v njem premika oz. nekaj dela.
Se pravi da tudi računalnik dela če se nič ne sliši (beri predhodni 2 minuti?)

Aya še nekaj, slišal sem baje da dosti opočasni zagon ADSL paket, ko imaš narihtano povezavo prek tistega priloženega CD-ja v paketu in da bi baje bilo boljše če bi to zbrisal in narihtal "direktno" povezavo, sam žal to nevem kako gre,.... ALI MISLITE da je na tem kaj?

Looney ::

To nima nobene veze, ker jaz tega nimam, pa mi vseeno dela isto kot tebi, kar mi gre zelo na živce. Pri starejših win-sih se je lepo zaganjal malo dlje, ko pa se je odprl, je bil takoj pripravljen na delo, v xp se pa resnično še nekaj minut nikamor ne premakne!:\
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

l-note ::

Looney ::

Kot sem rekla, ne vem, če ima to zvezo z internetno povezavo... sama sem bila lani skoraj en mesec brez interneta, pa mi je enako štekalo! Ne vem, mogoče je pri meni kaj drugega narobe!:|
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

gzibret ::

Včasih se je dav naložiti en program - bootvis, ki je lepo pospravil vse datoteke, potrebne za zagon na začetek diska. Samo ga je MS umaknil iz njegove web strani.

Pa še ena potencialna rešitev - spucaj in defragmentiraj register.
Vse je za neki dobr!

Looney ::

Ha ha... kot, da ne bi tega itak delala na vsake 14 dni! Ne pomaga!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

krneki0001 ::

Ko posnamem sistem na novo in ko vse skonfiguriram naredim backup tega na rewritable DVD. Ko se nabere preveč smeti, zalaufam ta backup in samo c particijo povozim - ravno zato imam pa C disk tok velik kot je DVD in je hitrost restora omejena na hitrost prenosa podatkov iz dvd-ja na disk.
Za vse skupaj rabim manj kot 5 minut in zadeva dela spet odlično hitro.

Looney ::

Mogoče res, ampak tega pa jaz ne znam!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

krneki0001 ::

Nero ima opcijo backup hard drive. Naredi ti boot dvd z sliko tvojega diska. Potem samo ta dvd vstaviš v dvd in bootaš iz njega, pa rabiš 5 minut, da vse prekopira in reštartaš mašino in zadeva spet špila.

jan01 ::

1.Treba bo malo počistiti startup listo!
Zloadej si Autoruns zaženi, počakaj, da vse preišče in naredi print screen tistega, kar je pod zavihkom Logon. Nekam uploadi sliko in jo prilimaj sem. Bom svetoval kaj zbrisati.

2. Da nimaš ti kakšnega virusa/trojanca/karkoli_zlobnega?
Zlodej hijackthis in prilepi log.
Kakšen antivirus imaš? Naredi full scan(ja traja). Posnemi si še kaj proti spywaru(priporočam ewido in spy sweeper)-najbrž bo najdlo kakšne stvari, če ga/ju že nimaš instaliranega.

3. Na koncu, ko boš se naredil in tudi po tem ko boš dobil odgovor na 1 vprašanje(in ga rešil) in na hijacthisov log, počisti register. Po iskušnjah sodeč najbolje čistita(in ne zj** eta sistem TuneUp Utilities 2006(njegov del registry cleaner; tuneup ima še veliko uporabnih pripomočkov npr startup manager, kjer startup programa le disabliraš(odkljukaš) in ga po potrebi povrneš. Tu je še registry defrag)) in še en dober čistilec registry: Registry medic.

veteran ::

Jaz uporabljam samo defrag in crapcleaner.

BTW, namesto shutdown uporabljaj hibernate, tole daš v bližnjico na namizje (ali v startmeni):

C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate

steev ::

Ja, samo to ne mores vedno ponavljat.
:|

bluefish ::

CCleaner, Diskeeper, nekaj tweakov,...

lolek84 ::

Pognal sem oni program autorun, me pa zdaj zanima kako vam posredovati slikco? Sem jo zajel in prilepo v slikarja, sam zdaj nevem kako bi naredo da bi jo lahko vi videli? Mi lahko kdo pomaga?

lolek84 ::

Vesoljc ::

raptor + 2gb rama in to je to... ma da leti
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

teedy ::

Kaj delate da bo računalnik hitrejši?

Čisto nič, vsake tok časa ga malo brcnem pa dela kot nov:D >:D

jan01 ::

Take screenshote nikoli ne limaj v slikarja(zanič kvaliteta), shranjuj jih pa v raje v png kot jpg(ker je malo število barv bo slika manjša in tudi "lepša"-ostrejša). Obstajajo veliko boljši programi kot je ta painter in to celo zaston:
Paint.NET
Irfanview
FastStone Image Viewer
Gimp

Za hostanje slik v google samo napiše image host(pod prvo najde razširjen imageshack.us)

žal se ne misli tudi sekundo ukvarjati s tistim zmazkom!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

lolek84 ::

A ne vidiš da sem si prvič pomagal sploh z vprašanjem kako objavit slikco, ker nisem imel pojma, pol sem pa le najdel način (zapisan na tem forumu) pol slike ali nekaj takega pa je bil priporočen ta način, vem da je slikca slaba a žal boljše nisem vedel naredit (ponosem sem že da mi je sploh uspelo primalat slikco)

@Vesoljc-tvoj predlog je zmagovalen :D :D

Barrac00da ::

namesto shutdown uporabljaj hibernate


Kaj pa naj bi ta funkcija naredila? Ker mene samo odjavi oz. pravi da zaklene računalnik...

;-) ::

Kaj delate da bo računalnik hitrejši?

Nevem kak naj bi bil hitrejši kot je že hiter. Problemov z nesnago nimam ker sproti čistim z funkcijo. izbriši oz. če ne gre uporabim Search and Recover 2 ter njegovo funkcijo: TERMINATE>:D

Izključno za register uporabljam kak programček-register cleaner ali kaj podobnega. Drugače so pa tile programi sam SMETI BREZVEZNE.

Lepo mej čiste winse+dober firewall+nekaj antivirusnih+ register cleaner pa nesme bit težav; razn če si moten. Seveda pa rabiš še veliko mero dobre volje da bereš kaj ti winsi sporočajo. Kr eni kr KLAF KLAF stiskate NEXT NEXT pa zravn nedolžnih programov naložite še kak spozorski šit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
61842 (1781) kixs
»

Kako naviti R 9600xt 256?

Oddelek: Navijanje
5867 (845) mtosev
»

Program za odkrivanje starih koponent

Oddelek: Programska oprema
5962 (835) sid911
»

BOOT DISK FAILURE

Oddelek: Pomoč in nasveti
81022 (887) Rok Nemec
»

Windows XP; tezava z LAN in posiljanjem/prejemanjem podakov...

Oddelek: Operacijski sistemi
131207 (1069) Microsoft

Več podobnih tem