» »

particije

particije

pmodic ::

Mi lahko nekdo razloži, kako v win 98 narediti particije. S katerim programom in kako, ker nimam pojma o tem. Imam program partition star in ko želim narediti novo particijo mi napiše, da se ta particija prekriva z obstoječo (overlaped)! Hvalae-mail

Mercier ::

Kako je s temi programi – pojma ne vem. Ali naredim dobro na začetku, ali sesujem in naredim ponovno.

Gre pa s programom/DOS ukazom fdisk, pravzaprav je to osnova.
- bootneš računalnik z zagonsko disketo in napišeš ukaz fdisk (ta zažene program, če ga ni, ga na disketo skopiraj - fdisk, to seveda narediš prej)
- vklopiš podporo za velike diske (na zašetku pritisneš D ali Y, odvisno od jezika)
- malo preštudiraš menije (z glave ne vem, probal pa ne bom)

Particije lahko brišeš, ustvarjaš, določaš aktivno (to je tista, s katere se bo zagnal OS). Prvo vse staro zbrišeš, nato ustvariš nove. Narediš primarno DOS (ta je le ena) in podaljšano. Podaljšano lahko še deliš.

Tole bo uporabno le, če boš delal na novo (ponovna inštalacija OS). No in če boš, lahko po mili volji eksperimentiraš.

Heisenberg ::

za to obstaja tudi program, ki ti to vse lepo naredi v windowsih, pa se pomoc je zdraven ce kaj ne znas....ce ga hoces pisi na email:P

info@malioglasi.8k.com

www.malioglasi.8k.com

Hypno ::

Stvar je taka, program se imenuje Partition Magic, mislim da je zadna verzija 7. Stvari se da delat tko na easy, da se nimas kej zmotit. Vse ti pise, vse je razlozen.

be good, Weed|man :)
Great are mysteries of the mind ...

Matek ::

Ma sej s partition starjem se tudi da lepo naredit vse. Prekrivajo se ti particije,ker maš eno na sredi diska, tak da če boš hotu izkoristit, bo treba to premaknit, al pa dodati dve, eno na začetek in eno na konec. Preveri pri katerem cilindru se konča tvoja glavna particija in pri katerem se začne, pol pa do tja naredi particije (prvo od začetka pa do tja, kjer se konča glavna, drugo pa od konca glavne do konca diska).

BTW, Partition star je super program, ki ne zaostaja velikko za Partition Magicom, gre pa nestisnjen na eno disketo in dela v dosu, tak da je zelo uporaben ko rabiš kaj več od fdiska.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pmodic ::

Sem preveril. Ampak edina particija to je disk C, se začne pri 0 in konča pri 3653. To pa je tudi vse - imam 30 GB diska! Kaj sedaj?

ToniT ::

Kaj pa če bi najprej zmanjšal prvo particijo in potem delal novo???

aston ::

Dej dobi nekje Partition magic! Ta je zihr najbolsi! Ga mam tud jaz doma! Trnutno mam 2 operacijska sistema pa se eno particijo k jo lahko oba OS-a uporablata! Pisi na mail ce hoces se kej vec zvedet!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Particije

Oddelek: Programska oprema
91204 (1040) chebeltza
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452375 (1746) BlackHole
»