» »

Matsonic MS7117C in in pentium

Matsonic MS7117C in in pentium

overlord_tm ::

Jo!

Imam en komp s to plato in na njej je eden celeron 600MHz navit na nekaj čez 700MHz. Zraven je 384MB sdrama ampak zadeva je z win xp obupno počasna. Recimo en frend ima komp z pentiumom 500MHz in pomoje da 128MB sdrama in mu dela občutno hitreje.

Zato sem malo odsrfal na bolho za kake pentume III (koliko folk hoče za take muzejske primerke :\ ). Sedaj imam ogledanega enega pentiuma III 866MHz, ampak sem v dilemi ker v manualu piše, da plata podpira celerone, pentumov pa ne omenja :( . Na forumu in po netu sem bral da naj bi delala plata z pentumi BP. No in sedaj me zanima kaj je res :)

Pa še če bi se zadeva izplačala ali se preprosto bolj splača kupiti nov komp. uporabljal se bo za brskanje po netu, urejanje besedil, poslušanje muske in raznorazne IMje (msn, skype etc).

Konfiguracija bi bila potem naslednja:
Pentum III 866MHz
MS7117C
Gforce 5600 (se doma valja)
384MB rama

Ajej spet jaz. Sem se lotil tlačenja grafične v računalnik. Dam notri, priklopim in računalnik začne piskat (1x dolgo, 3x kratko). Torej pravi da ima probleme z grafično kartico. Sedaj ne dela niti nova grafa niti stara :'( . A je možno da na ta način uničiš agp port? To sem začel šele zdaj razmišljat

BaRtMaN ::

Po mojem se ne splača obdržati te plate, mam z Matsonicom skoraj iste slabe izkušnje, recimo štekanje MPEG-4 filmov s P2 450MHz... Verjetno je bil kriv kakšen slab SiSov sli Viin čipset, res se ne spomnim kateri je bil na plati.

frudi ::

če se ne motim, je na tej plati Via Apollo Pro 133 chipset, ki je dobesedno za en kurac. sploh memory controller je totalno za en drek; pri default nastavitvah imajo te plate nekje 20% pomnilniške prepustnosti par let starejšega BX chipseta. bios pa itak ne dopušča kakih blaznih nastavitev, tako da je bil edini način za kako normalno delovanje šarjenje po biosu s hex editorji...

enostavno se ti na to plato ne splača tlačiti hitrejšega procesorja in/ali več rama, ker bo v vsakem primeru delalo obupno počasi. raje probaj najt kako ploščo z intelovim 815 ali pa magari starim (legendarnim) BX chipsetom...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

kar se tiče pomilniške prepustnosti tale plata rs popwna vse. kar sem s sandro delal benchov je bila tam v rangu 486tk.

potem se najbol splača opustit upanje na tole plato (glede na to da zdej še grafa ne dela) in nabavit rabljeno :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728496 (7390) H3ro1n
»

Kateri PIII bi mi dal najboljse performanse?

Oddelek: Navijanje
161938 (1451) iro
»

upgrade procesorja

151291 (921) Jeebs
»

Abit BH6

151279 (1112) iggy1517
»

SA6R in navijanje celerona