» »

Flash in Video problem

Flash in Video problem

Misi666 ::

Mam kr dost velk problem...in sicer hocm importat video v flash...in vedno naletim na problem da nekomu steka...ce ga importam kot del swfja vecini dela v slowmotionu oziroma zelo pocasi (odvisno od masine)...ce ga preko actionscripta vstavm kot zunanji flv fajl pa preskakuje umes oziroma na trenutke hitr predvaja pol pa spet pocas in tako dalje...men pa dela vse ok...

skratka zanima me kako najbol ustavt video v flash, tako da bo vsem delal tko kot more, torej tko kt recimo ko ga odpres z media playerjem al bilocem...

hvala za odgovore in lep pozdrav

Tody ::

flashu ukažeš preload , ubistvu sem mal že pozabu ampak je en ukaz da server preveri če se je stran naložila preden začne predvajat. Ta zadeva bo predložil video in ga predvajala. Moreš pa gledat tudi na velikost fileta. če je 300 mb bo pač oseba morala 2 uri čakat da bo vidla flash na 1 mbit povezavi...

#000000 ::

Kero verzijo flasha pa uporabljaš ?

Drugač je najboljš (če so manjši fajli da se kar celi naložijo 'preloader' če pa gre za večje pa je flash 'skoraj brez veze')

Aja ker Flash Video Player komponeto pa uporabljaš ?

Ker niso obe iste oz, za Mediaplayback komponento se da lepo nastavit ali ga predvaja dinamično 'da ga sproti prenaša-takrat lako mal šteka' ali da ga začne predvajat na klik ampak to se da vse nastavit.

Drzga fora pa je da lahko kdo ima starejši 6-7 flash player instaliran in takrat lahko nastanejo še dodatne težave, najboljše da v publish settings nastaviš preverjanje verzije flash playerja, ali zadevo izvoziš za starejšo verzijo (to tud nastaviš v publish settings) No uglevnem tolk, mal probaj nastavitve. In ja še tole, če kolegi gledajo tvoj flash na netu, in ga ti spreminjaš se dostikrat zgodi da jim predvaja starejšo/različico swf-in tudi FLV videa, saj se zadeva nahaja v TMP brskalnika in posledično začne predvajat od tam, namesto iz tvoje strani, tko da je najboljš popucat to preden probavajo -zate velja enako- LP

Misi666 ::

bom cist tocno navedu...

fajl sm pretvoru v flv format...original je mpg velikosti 720x576 in sm ga pr pretvarjanju v flv format povecu na 834x668 to pa zato ker se more ta jabolko ko se animacija konca spremeniti v sliko in iz njega zraste drevo. Importu sm ga tkole:

----------------------------
this.attachMovie("VideoHolder", "mcJabolko", 1);
var Prebrano:Number;
var Skupno:Number;
var konec:Boolean = false;

var ncConnection:NetConnection = new NetConnection();
ncConnection.connect(null);
var nsStream:NetStream = new NetStream(ncConnection);
mcJabolko.vMovie.attachVideo(nsStream);
nsStream.play("jabolko.flv");
nsStream.pause(true);

mcJabolko._x = 80;
mcJabolko._y = -91.2;

var nInterval:Number = setInterval(checkProgress, 100);

function checkProgress():Void {
Prebrano = nsStream.bytesLoaded;
Skupno = nsStream.bytesTotal;
tNarjen.text = (Prebrano/Skupno)*100;
trace(Prebrano + " " + Skupno);
if(Prebrano == Skupno) {
nsStream.pause(false);
clearInterval(nInterval);
}
}
-----------------------------------

zadeva nardi to da ko ga prebere v celoti ga sele zacne playat. Zdj pa prav un k je izdelu to animacijo prav da na njegovmu kompu animacija trokira in da ni ok. Ne vem kaj narest...a mogoce vstavm v flash kot .mov fajl? Drgac pa delam v flasuhu 8, ker bo par zadev v celotni strani k bojo uporablal funkcije iz 8ke...a je mozno da steka zarad nacina kako je flash vstavlen v html...recimo da se uporab html kot ga generira flash?

http://www.plenum.si/predogledi/vebo/

roli ::

Čudno meni ga predvaja tekoče.Imam pa najnovejši flash player.
http://www.r00li.com

Tody ::

men dela okey do tam ko se jabuk prereže in se en del utopi potem je pa samo črn kvadrat.

#000000 ::

Men dela BP vse kot treba prvo prikaže tiste cifre (preloader) pol pa animacijo (luštna animacija btw s čim si jo delal ?) drugač pa če narediš takole nimaš skor kej falit (edino v predhodnem oknu ga lahko ukenjaš, pri nastavitvi za kero hitrost in vezijo player-ja naj naredi FLV)




LP

Misi666 ::

hja jest sm ga dal prek actionscripta not ne prek embed video...sej vecalmn vsem dela brez problema sam ta k je naredu ta movie (by the way v maji je narjen) pa prav da ni ok...prav da mu kr blinda na vsake tok cajta in nevem kva vse se...mislm totalno cudn, al ma pa on res sokolje oko in vid vsako malenkost :)

ker kodek je pa bols uporabt Sorensona al tega novega??

hvala vsem za pomoc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Misi666 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostopnost videa samo na eni določeni strani

Oddelek: Izdelava spletišč
5495 (413) Gandalfar
»

kako film, ki se predvaja v brskalnuki prenesti na disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6717312 (10329) SLO_Matej
»

Kako sneti posnetek s strani 24ur.com

Oddelek: Pomoč in nasveti
155142 (4496) aco111
»

Integracija flash playerja v php skripto...iščem flash stručkota...

Oddelek: Izdelava spletišč
71303 (1147) rkasteli
»

[Flash] predvajanje videa

Oddelek: Programiranje
91661 (1509) R33D3M33R

Več podobnih tem