Forum » Sedem umetnosti » Tupac..
Tupac..
WelikGobec ::
O tem kaj, kdo, zakaj je on to kar je, je brez veze debatirati in predvsem o tem ali je še živ.. Vendar kljub temu mi je čudno do kje prihajajo njegovi komadi, ki so po svoji naravi dokaj kvalitetni.. Ko je izšel njegov zadnji LP Loyal To The Game, na kateremu je isto imenski komad ki ga poleg 2paca izvaja še rapperska naveza G-Unit, sem skorajda prepričan da čisto na koncu komada tupac govori sledeče:
{Outro...fading out}
heh
YA!
2Pac's in this motherfucker!
Uh!
G-Unit in the motherfuckin house
50!
Banks!
Buck!
Ali je to njegov glas in ali je pristen ali računalniško predelan iz njegovega glasu?
{Outro...fading out}
heh
YA!
2Pac's in this motherfucker!
Uh!
G-Unit in the motherfuckin house
50!
Banks!
Buck!
Ali je to njegov glas in ali je pristen ali računalniško predelan iz njegovega glasu?
klemen22 ::
2pac je najbolj precenjen wannabe raper vseh časov. Konkurira mu lahko morda če še 50Cent.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
t909 ::
rap gor rap dol, ziv ne ziv vseeno...
Tipcek je pri 25 letih naredil toliko, kot vecina ne naredi vse zivljenje.
Tipcek je pri 25 letih naredil toliko, kot vecina ne naredi vse zivljenje.
asgard2.0 ::
He was too young to die. Glory of the brave !!!
2PAC we will never forget you nigga
2PAC we will never forget you nigga
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....
Microsoft ::
Za mene je Dr Dre dost spredaj pred njim. Sploh, ker ima ogromno produkcije za sabo.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
teedy ::
Tudi meni se zdi čudno, da se vse izide na št.7( 7 day theory), drugače pa so komadi, ki jih je posnel, pa jih ni nikoli izdal, za ostale mi ni jasno.
schejk ::
kr sm poslušal 2paca ko je bil še živ morm rečt tole:
1. Prosim ne primerjat 50centa z njim! brez besed
2. dr.dre je zakon. ima velik produkcije za sabo. ampak mu je bilo to omogočeno ker je ŽIV. kaj bi imel tupac danes pod sabo če bi bil še živ??
vsem ki še niste gledali toplo priporočam ogled filma/dokumentarca pa četudi nepoznate 2paca
http://imdb.com/title/tt0343121/
2. dr.dre je zakon. ima velik produkcije za sabo. ampak mu je bilo to omogočeno ker je ŽIV. kaj bi imel tupac danes pod sabo če bi bil še živ??
vsem ki še niste gledali toplo priporočam ogled filma/dokumentarca pa četudi nepoznate 2paca
http://imdb.com/title/tt0343121/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: schejk ()
Men se ta 2Pac zdi kot en Ameriški čefur.
pivmik ::
klemen22, ti se meni zdiš kot ena persona rudis.... ane, čaki.. sej maš res tak naziv.
Jaz lahko samo rečem, da nobenega ni bilo in nobenega ne bo takšenga kot je 2pac.
On je bil generacije pred ostalimi, on je na novo definiral rap, v bistvu to kar je on ustvarjal niti ni več (le) rap, je nekaj drugega, večjega, na višjem nivoju. On je (bil) kot celovita oseba daleč pred ostalimi, s svojo zgodbo, značajem, nadarjenostjo. Niti ga ne moreš obravanavat le kot glasbenika ampak kot celo osebo.
Za tiste, ki vas zanima in slučajno ne poznate si oglejte:
Tupac Shakur - Thug Angel (The Life of an Outlaw) (2002)
Pripravljajo pa tudi film o njem(ne Tupac Ressurrection), o njegovi življenjski zgodbi, morda pa pride ven za njegovo 10. obletnico smrti.
Jaz lahko samo rečem, da nobenega ni bilo in nobenega ne bo takšenga kot je 2pac.
On je bil generacije pred ostalimi, on je na novo definiral rap, v bistvu to kar je on ustvarjal niti ni več (le) rap, je nekaj drugega, večjega, na višjem nivoju. On je (bil) kot celovita oseba daleč pred ostalimi, s svojo zgodbo, značajem, nadarjenostjo. Niti ga ne moreš obravanavat le kot glasbenika ampak kot celo osebo.
Za tiste, ki vas zanima in slučajno ne poznate si oglejte:
Tupac Shakur - Thug Angel (The Life of an Outlaw) (2002)
Pripravljajo pa tudi film o njem(ne Tupac Ressurrection), o njegovi življenjski zgodbi, morda pa pride ven za njegovo 10. obletnico smrti.
LP, Gregor GRE^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pivmik ()
Jaz lahko samo rečem, da nobenega ni bilo in nobenega ne bo takšenga kot je 2pac. On je bil generacije pred ostalimi, on je na novo definiral rap, v bistvu to kar je on ustvarjal niti ni več (le) rap, je nekaj drugega, večjega, na višjem nivoju. On je (bil) kot celovita oseba daleč pred ostalimi, s svojo zgodbo, značajem, nadarjenostjo. Niti ga ne moreš obravanavat le kot glasbenika ampak kot celo osebo.
Vav ej kere si klatil tukaj.
Kaj je takega posebnega v glasbenem svetu definiral 2Pac da je tako poseben? Ma kake generacije pred ostalimi. Bil je krneki da ne recmo kaj druzga. Če bi ga morali zaradi tega poveličevati go ahead. Sej kot oseba je ameriški čefur, sploh s tisto kapco (Adebisi style) okoli glave.
P.s.: dejstvo je da če ne bi "umrl" ne bi bil nikoli nič posebnega, sedaj se ga pa je prijel kvazi en mit itd.
Če pa je za vas raperje 2Pac isto kot za nas ostale rokerje Jim Morrison, Lennon itd. potem imate pa dosti žalostne idole tako po karakterju, kot po delu, kot po nadarjenosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemen22 ()
Sami ::
Se strinjam, 50cent je en navaden šminker, da ne govorim o komadih in besedilih.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
teedy ::
50-centa je baje Eminem na cesti pobral , drugače pa ga ni čez 2paca, čeprav ga "ni več" med nami
life goes on!
life goes on!
Trubadur ::
Men so najboljši uni reperji, ko ga vprašaš koga vrti v discmanu pa ti reče 2pac.
Jao...
Vsal _pravi_ reper ti bo rekel, da je 2pac skomercaliziral rap
Jao...
Vsal _pravi_ reper ti bo rekel, da je 2pac skomercaliziral rap
Berite Thomasa!
schejk ::
samo za sekundo se bom spustil na nivo klemna22
se opravičujem vsem rokerjem!!
Če pa je za tebe rokerja jimm morrison isto kot za nas ostale rapperje 2pac potem imaš pa dosti žalostne idole tako po karakterju, kot po delu, kot po nadarjenosti.
dejstvo je da če ne bi "umrl" ne bi bil nikoli nič posebnega, sedaj se ga pa je prijel kvazi en mit itd.
klemen22 ne pričakujem tvojega odgovora na še nižjem nivoju komuniciranja!
se opravičujem vsem rokerjem!!
Če pa je za tebe rokerja jimm morrison isto kot za nas ostale rapperje 2pac potem imaš pa dosti žalostne idole tako po karakterju, kot po delu, kot po nadarjenosti.
dejstvo je da če ne bi "umrl" ne bi bil nikoli nič posebnega, sedaj se ga pa je prijel kvazi en mit itd.
klemen22 ne pričakujem tvojega odgovora na še nižjem nivoju komuniciranja!
gzibret ::
Ne se kregat, prosim. Zadeve so zelo subjektivne, pri muziki še posebej. Enemu je všeč 2pac, drugemu Atomik harmonik, tretjemu John Coltraine, četrtemu pa kakšen "Viking folk metal"
Je pa dejstvo, da tega 2paca veliko ljudi kuje v zvezde.
Vse je za neki dobr!
Ni v zaporu preživel kar lep del lajfa?
CaqKa ::
ne rad poslušam novodobni rap oziroma ne odobravam gibanja ki se imenuje 'hip hop'
definitvno lahko rečem da ima coolio, 2pac in dr.dre pesmi ki so mi všeč. tudi eminem ima kako dobro.
ampak kak 50cent pa podobne kramarije to pa je kr neki.. se sploh ne čudim če ga je res kdo 'iz ceste pobral' tole je zame totaln pofl, kot recimo nas 6pack čukur...
kaj pa Dandorough?
skratka tale novodobni hiphop gre za moje pojme v totalno skomercializirano in narobno smer.
v zadnjem jokerju je opis ene igre z 50centom.. preberte si..
sicer pa sem zadnjič po radiu slišal, da so iz starih posnetkov, sintetizirali eno pesem od dr.dreja in jo zdaj sučejo kot n.1 hit. tako da lahko da je kak glas računalniško generiran.
definitvno lahko rečem da ima coolio, 2pac in dr.dre pesmi ki so mi všeč. tudi eminem ima kako dobro.
ampak kak 50cent pa podobne kramarije to pa je kr neki.. se sploh ne čudim če ga je res kdo 'iz ceste pobral' tole je zame totaln pofl, kot recimo nas 6pack čukur...
kaj pa Dandorough?
skratka tale novodobni hiphop gre za moje pojme v totalno skomercializirano in narobno smer.
v zadnjem jokerju je opis ene igre z 50centom.. preberte si..
sicer pa sem zadnjič po radiu slišal, da so iz starih posnetkov, sintetizirali eno pesem od dr.dreja in jo zdaj sučejo kot n.1 hit. tako da lahko da je kak glas računalniško generiran.
pivmik ::
Ni v zaporu preživel kar lep del lajfa?
Čaki, pa sej ti veš vse o njem, zato ga lahko spluvaš, in govoriš vse čez njega.
Morda pa ga uprvičeno kujejo v zvezde.
Za tvoje pojme je res kar lep del lajfa preživel v zaporu, ker tistih par mesecev ko je bil zaprt bi ustvaril celo življenjsko delo 5 tvojih življenj, potem priračunaš, da je živel le 25 let in vidiš da je res velik del žživljenje preživel v zaporu.
LP, Gregor GRE^
Pravim da enga gangsto ni treba glih kovati v zvezde.
sm0key ::
(š)upak je inovator, on je pripeljal hiphop v novo ero. v ero 50centa in njegove klape.
sorry, ampak tisti, ki govorite o hiphopi/rapu in v isti sapi omenjate tupaca, nimate pojma.
šupak is a sales-pitch product!
sam sicer nisem zavzet poslušalec hiphopa, ampak sem v svojem odkrivanju underground glasbe naletel na OGROMNO hiphop artistov, ki jih mediji NIKJER ne omenjajo, njihve plošče pa se smatrajo za milestone ali definicijo konkretnega zvoka. Samo preverte si Sensational za primer.
sorry, ampak tisti, ki govorite o hiphopi/rapu in v isti sapi omenjate tupaca, nimate pojma.
šupak is a sales-pitch product!
sam sicer nisem zavzet poslušalec hiphopa, ampak sem v svojem odkrivanju underground glasbe naletel na OGROMNO hiphop artistov, ki jih mediji NIKJER ne omenjajo, njihve plošče pa se smatrajo za milestone ali definicijo konkretnega zvoka. Samo preverte si Sensational za primer.
Keyser Soze ::
De gustibus non est dispuntandum.
Je prav? Ker drugač se lahko pobijemo med sabo, ko bomo uveljavljali svoje mnenje. Komerciala gor ali dol. Večina muzike je komercialne. Face it. In večina komercialne muzike je poslušljive.
Zakaj. Ja zato, ker se jo da poslušat. Zato jo folk kupi in zato je komercialna. Če se pa glasbe ne da poslušat oz. ne gre v promet... Potem pa lahko rečemo samo nekaj. Da je to tako prvovrstna glasba, da je nihče ne razume. Zgolj pravi eksperti.
P.S.: Tud 50 cent ma poslušljive komade. Tud on ja. Tako kot jih ima Celin Dion al pa Pink.
Je prav? Ker drugač se lahko pobijemo med sabo, ko bomo uveljavljali svoje mnenje. Komerciala gor ali dol. Večina muzike je komercialne. Face it. In večina komercialne muzike je poslušljive.
Zakaj. Ja zato, ker se jo da poslušat. Zato jo folk kupi in zato je komercialna. Če se pa glasbe ne da poslušat oz. ne gre v promet... Potem pa lahko rečemo samo nekaj. Da je to tako prvovrstna glasba, da je nihče ne razume. Zgolj pravi eksperti.
P.S.: Tud 50 cent ma poslušljive komade. Tud on ja. Tako kot jih ima Celin Dion al pa Pink.
Matek ::
In večina komercialne muzike je poslušljive. Zakaj. Ja zato, ker se jo da poslušat. Zato jo folk kupi in zato je komercialna. Če se pa glasbe ne da poslušat oz. ne gre v promet.
Njah, niti ne. Čeprav je malo nelogično, je v bistvu obratno. Večina komercialne glasbe se posluša samo zato, ker je komercialno distribuirana. Če je ne bi tiščali naprej, ne bi dosegla radijskih postaj, polic v glasbenih trgovinah in različnih festivalov. Folk jo kupi, ker se mu servira, ne pa ker je kvalitetna.
Upam trditi, da lahko vzameš naključnega povprečnega raparja, pa bodo njegove pesmi mega hiti, če jih bo zapel 50 cent na MTVju.
Ampak dobro, zdej smo že offtopic.
Kar se tiče 2paca - sam ne poznam ozadja njegovega življenja, uspehov in padcev. Imel sem obdobje v lajfu, ko sem poslušal rap, in takrat se mi ni zdel nič pretirano posebnega ali izstopajočega. Pač raper, ki mu je uspelo, tako kot uspeva mnogim in ne uspeva še večim.
Njah, niti ne. Čeprav je malo nelogično, je v bistvu obratno. Večina komercialne glasbe se posluša samo zato, ker je komercialno distribuirana. Če je ne bi tiščali naprej, ne bi dosegla radijskih postaj, polic v glasbenih trgovinah in različnih festivalov. Folk jo kupi, ker se mu servira, ne pa ker je kvalitetna.
Upam trditi, da lahko vzameš naključnega povprečnega raparja, pa bodo njegove pesmi mega hiti, če jih bo zapel 50 cent na MTVju.
Ampak dobro, zdej smo že offtopic.
Kar se tiče 2paca - sam ne poznam ozadja njegovega življenja, uspehov in padcev. Imel sem obdobje v lajfu, ko sem poslušal rap, in takrat se mi ni zdel nič pretirano posebnega ali izstopajočega. Pač raper, ki mu je uspelo, tako kot uspeva mnogim in ne uspeva še večim.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
ShowDown ::
Zelo malo dobrega rapa je nastalo po letu 1999. 2paca sem poskušal poslušat pa se mi ne zdi kaj poseben. Poznam veliko boljših izvajalcev.
Keyser Soze ::
Če ni gut jo folk zavrže. Vsaj večina... Tisti zagrizeni fani pač ne...
Čist tržišče pač. Jasno, da ima tisti z močnejšo podporo boljše opcije. Ampak to še ne pomeni, bo abolutno prevladoval na trgu, neglede na to kakšen "šodr" da od sebe.
Zarad mene se lahko 50 cent petkrat na glavo postavi pa po trepalnicah pleše, pa ga ne bom poslušal, če mi ni všeč njegov komad. Al pa Alicia Keys, al pa Aretha Franklin, al pa Avseniki.
Čist tržišče pač. Jasno, da ima tisti z močnejšo podporo boljše opcije. Ampak to še ne pomeni, bo abolutno prevladoval na trgu, neglede na to kakšen "šodr" da od sebe.
Zarad mene se lahko 50 cent petkrat na glavo postavi pa po trepalnicah pleše, pa ga ne bom poslušal, če mi ni všeč njegov komad. Al pa Alicia Keys, al pa Aretha Franklin, al pa Avseniki.
Matek ::
Ampak to še ne pomeni, bo abolutno prevladoval na trgu, neglede na to kakšen "šodr" da od sebe.
Jah, žal pomeni skoraj natanko to, očitno ti nisi najbolj tipičen potrošnik množične kulture. Če te stvar zanima, preberi kako sociološko teorijo, predvsem bodi pozoren na enosmerni odnos in pasivnega potrošnika.
Ampak sej pravim, ne bomo zdej tule offtopic. V primeru, da želiš nadaljevati, odpri nov topic.
Jah, žal pomeni skoraj natanko to, očitno ti nisi najbolj tipičen potrošnik množične kulture. Če te stvar zanima, preberi kako sociološko teorijo, predvsem bodi pozoren na enosmerni odnos in pasivnega potrošnika.
Ampak sej pravim, ne bomo zdej tule offtopic. V primeru, da želiš nadaljevati, odpri nov topic.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
WelikGobec ::
ow ktire neumesne debate kadar govorimo o tem kaj je bil 2pac, kaj je 50cent al pa eminem... Vse se da poslušat... so dobro lirično podkrepljeni in priznajmo si da je 2pac pisal komade k po tekočem traku prav tako jih 50cent...
in primerjat fiftya pa tupaca ni smotrno, k nenavsezadne je pac res fural real gangsta "THUG LIFE" medtem ko fifty samo besediči...
In ko potegnemo črto ugotovimo da so vsi k se ukvarjajo z muzko komercialno nastrojeni...
komercialno poskušajo izrazit svoje misli življenske zgodbe, ups and downs, kok majo zlomljeno srce... bla, bla, ...!!! In to valda prodat za keš, in hkrati sebe za slavo, le kanček slave pa če je to globalno al pa VAScionalno. ... tko da pejte na burek in mejte radi čefurje
in primerjat fiftya pa tupaca ni smotrno, k nenavsezadne je pac res fural real gangsta "THUG LIFE" medtem ko fifty samo besediči...
In ko potegnemo črto ugotovimo da so vsi k se ukvarjajo z muzko komercialno nastrojeni...
komercialno poskušajo izrazit svoje misli življenske zgodbe, ups and downs, kok majo zlomljeno srce... bla, bla, ...!!! In to valda prodat za keš, in hkrati sebe za slavo, le kanček slave pa če je to globalno al pa VAScionalno. ... tko da pejte na burek in mejte radi čefurje
oo7 ::
11 november 2016
A chronicle of the life of rapper Tupac Shakur.
All Eyez on Me Official Teaser Trailer #1 (2016) - Tupac Shakur Biopic HD
A chronicle of the life of rapper Tupac Shakur.
All Eyez on Me Official Teaser Trailer #1 (2016) - Tupac Shakur Biopic HD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Milenijska glasba (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 14518 (12895) | Machete |
» | Dr Dre Compton a Soundtrack 2015 (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12171 (9862) | WallSreet |
» | prevod angleškega življenjepisaOddelek: Loža | 2823 (2408) | jype |
» | Muska stufOddelek: Sedem umetnosti | 2235 (1781) | DimmniBurek |
» | Muzika za partyOddelek: Sedem umetnosti | 2731 (2364) | Hair |