Forum » Omrežja in internet » problem z lokalno mrežo
problem z lokalno mrežo
bart ::
Živijo!
Imam sledeč problem?
1 mrežna kartica - za lokalno mrežo (ip 192.168.0.1) povezava na switch
2 mrežna kartica - siol adsl(ip 10.6.12.2 vbistvu nastavitve za siol, ter internet sharing)
3 mrežna -bridge povezava z wireles mrežo ter lokalno mrežo
4 wireless mreža- povezava na wirles mrezo
winxp pro
In sedaj nastane problem pri igranji nekaterih iger. V igri gres na lan game in bi te moralo vzet ip od prve mrežne kartice (192.168.0.1), ampak ga vzame od 2 mrezne kartice kjer je prikloplen siolov modem (10.6.12.2) seveda ostali računalniki ne najdejo igre. Razen če disablam drugo mrezno (prekinem povezavo z siolom) takrat pa mi vzeme v igri pravilno 1 mrezno (kjer je ip 192.168.0.1) in se da spilat, ampak nimam interneta. Pod Network Connections/Advanced Setting mam mrezne nastavlene po vrsti kot so napisane zgoraj.
Zdaj pa me zanima če se da to še kak drugace rešit(razen nakupa ruterja za internet) da bi mi vedno za lokalno mrezo pri igranju jemalo prvo mrezno.
Lep pozdrav!
Imam sledeč problem?
1 mrežna kartica - za lokalno mrežo (ip 192.168.0.1) povezava na switch
2 mrežna kartica - siol adsl(ip 10.6.12.2 vbistvu nastavitve za siol, ter internet sharing)
3 mrežna -bridge povezava z wireles mrežo ter lokalno mrežo
4 wireless mreža- povezava na wirles mrezo
winxp pro
In sedaj nastane problem pri igranji nekaterih iger. V igri gres na lan game in bi te moralo vzet ip od prve mrežne kartice (192.168.0.1), ampak ga vzame od 2 mrezne kartice kjer je prikloplen siolov modem (10.6.12.2) seveda ostali računalniki ne najdejo igre. Razen če disablam drugo mrezno (prekinem povezavo z siolom) takrat pa mi vzeme v igri pravilno 1 mrezno (kjer je ip 192.168.0.1) in se da spilat, ampak nimam interneta. Pod Network Connections/Advanced Setting mam mrezne nastavlene po vrsti kot so napisane zgoraj.
Zdaj pa me zanima če se da to še kak drugace rešit(razen nakupa ruterja za internet) da bi mi vedno za lokalno mrezo pri igranju jemalo prvo mrezno.
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako konfigurirati ICS? Need HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 1459 (1385) | Gwanaroth |
» | server 2003 problemOddelek: Programska oprema | 1463 (1305) | urosh |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1824 (1512) | nimus |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1370 (1185) | _HAL_ |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5208 (4444) | Klemenn |