» »

V kleti mi je zagorel bitumen, kako sanirati škodo?

V kleti mi je zagorel bitumen, kako sanirati škodo?

Go-ahead ::

Torej v kleti mi je zagorela posoda z bitumnom . Vsi zidovi so popolnoma črni, na stropih so se pojavile drobne razpoke deformirali sta se dve PVC okni in počili dve stekli. Vse zidove sem prepral z baromatom z mrzlo vodo in prebrisal okna, vendar so ostala temnejša.

Torej kako naj pristopim k nadaljnji sanaciji, da bom čimprej odpravil posledice.

zlobcek ::

Prebrusi vse stene orenk in potem prebeli. Na stenah ponavad ostanejo kakšne saje oz. taka mastna snov. To je treba spravit dol in se da le z dobrim brušenjem. Okna bo treba pa zamenjat verjetno.

Pri nas se steklenih površin ni dalo spucat do normalnega stanja in smo morali vse zamenjat z okvirji vred.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Go-ahead ::

A to ste prebrusili na roke s smirkovim papirjem ali strojno. Nekdo mi je omenil peskanje, pa ne vem kako bi se to obneslo.

zlobcek ::

Ej a veš da nisem prepričan. Mensezdi da je brusil strojno. Vse nam je krila zavarovalnica, tako da so prišli pedenat profiji... Je pa odstranil celotno zgornjo plast, tako da se črnine ni videlo čisto nič več. Potem pa precej stene nekaj premalal s kitom in prepleskal.

Sej peskanje je podobno. Ravno tako bi moral potem verjetno popravit steno do ravnega. Važno je, da ne pleskaš na tisto, ker ti bo vse popadalo stran. Če ne takoj pa sčasoma. Vsaj tako je rekel kolega od fotra, ki se ukvarja s podobnimi recmi.

Sem pa videl u enem podjetju (v hali skladiščnih prostorov), ki jim je zagorela električna omarica, da so vse skupaj oprali z enim malo bolj orenk štrajfixom. Potem premalali in zadeva špila. Vsekakor malo lažje kot brusit vse skupaj. Samo je res, da je tisto narejeno iz betonskih traverz in samo pobeljeno čez.

Pravzaprav smo tudi pri nas zunanje stene okoli garaže in stropa pod balkonom čistili s štrajfixom, pa ni nič popadalo stran. Samo nismo mogli orenk spucat sivih odtenkov in smo vseen belili. Mislim pa da tam ni bilo nič brušeno, kar oprano in prebeljeno. Sam je spet tukaj problem vode potem, če ni sifona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

SkIDiver ::

Prvo kaj je že bitumen. Je to gorela izolirka?

Če so na steni saje pa brušenje ali wap. Bolj priporočam brušenje, če so to notranje stene! Potem pa kitanje kjer je potreba in malanje. Okno, če ni drugače zažgano pa poskusi varekino. Mogoče bi šlo tudi na stenah.

IgorGrozni ::

Bitumen se čisti z bencinom(čistilnim). Temperatura okolice naj bo karseda visoka. Zračenje.(Na soncu, julija 8-) )Poizkusiš lahko tudi z SIKA Remover 208(površinsko), ali še malo bolj globinsko agresivnim SIKA Cleaner 205 ?

SIKA d.o.o, Trzin, Ljubljana.

Mehansko čiščenje sten. Vodni visokotlačni čistilec ne bo učinkovit, če je bila podlaga gladka in v kolikor-toliko dobrem stanju.
Peskanje ! ... ali brušenje. Peskalni aparat, peskalni skafander in ...metlo ;).

Lp.IgorGrozni

Zgodovina sprememb…

Go-ahead ::

Zlobcek > Ali mi lahko pošlješ podatke o izvajalcu? KOliko stroškov ste imeli, če bi preračunal na m2. Ali ti črni ostanki saj tolčejo skozi beljenje in postajajajo vidni?

V kolikor so stroški sanacije s čiščenjem, kitanjem in beljenjem primerljivi stroškom zamenjave ometa se bi raje odločil za drugo varianto.

IgorGrozni ::

GO-AHEAD>>

Z kemikalijami očistiti okna in okvirje, kar je verjetno ceneje kot nova.

Za stene:
Tudi zidar mora očistiti podlago, še posebej bitumen, na katerega se razen - bitumna, ne prime skoraj nič drugega.
Če ti bo hotel ometati brez čiščenja, ga naženi.

Odstraniti omet do zdrave - čiste podlage ( klesanje ) in ponovno ometati, to ja.

Lp.IgorGrozni


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beljenje notranjih sten

Oddelek: Loža
4522211 (3982) lonewolf_
»

Beljenje hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5117374 (4584) ADIJOOO
»

Brušenje sten

Oddelek: Loža
3514826 (4450) gruntfürmich
»

Stanovanje, ki smrdi po cigaretah

Oddelek: Loža
247209 (4970) Malajlo

Več podobnih tem