Forum » Strojna oprema » graficna +TV out-razlika
graficna +TV out-razlika
Urus ::
L.P
Nekje sem zasledil da je razlika v kvaliteti slike na TV med karticami ATI in Nvidia.Ker imam namen v kratkem kupiti novo grafo sprasujem ce kdo ve iz prve roke koliko je to dejansko opazno na sami sliki na TV.Zanima me pa zato ker mi nikakor ne uspe usposobiti TV izhoda v Linuxu (radeon 9000) in so v tem operacijskem sistemu baje zeleni veliko bolj podprti,ker pa veliko gledam filme,ne bi rad imel kakega zmazka na TV.
Hvala za odgovore
Nekje sem zasledil da je razlika v kvaliteti slike na TV med karticami ATI in Nvidia.Ker imam namen v kratkem kupiti novo grafo sprasujem ce kdo ve iz prve roke koliko je to dejansko opazno na sami sliki na TV.Zanima me pa zato ker mi nikakor ne uspe usposobiti TV izhoda v Linuxu (radeon 9000) in so v tem operacijskem sistemu baje zeleni veliko bolj podprti,ker pa veliko gledam filme,ne bi rad imel kakega zmazka na TV.
Hvala za odgovore
Dr Evil ::
Do prihoda g6 serije,je ATI veljal za bolšo izbiro ,kar se TV-outa tiče.
Po g6 pač ne.g6 navadna ali gt sta best buy,saj zmoreta pospeševat tudi WMV9,kakor koristit strojni deinterlace.Sam imam 9600pro in nvidio 6600,pa ti lahko rečem,da ima nvidia lepšo sliko.Na žalost pa nobena ne zmore likvidirat artefaktov.To se mora programsko.Recimo z gamma slabljenjem.
Po g6 pač ne.g6 navadna ali gt sta best buy,saj zmoreta pospeševat tudi WMV9,kakor koristit strojni deinterlace.Sam imam 9600pro in nvidio 6600,pa ti lahko rečem,da ima nvidia lepšo sliko.Na žalost pa nobena ne zmore likvidirat artefaktov.To se mora programsko.Recimo z gamma slabljenjem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 18595 (9770) | OK.d |
» | Nvidia dohiteva ATI (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 11466 (9494) | matter |
» | Geforce 6600gt in overlay na tvOddelek: Strojna oprema | 994 (885) | AngelOfDeath |
» | Peticija za gonilnike ATI-jevih garfikuljOddelek: Novice / Grafične kartice | 2159 (2159) | thezerox |
» | GeForce4 čipi bodo zamudiliOddelek: Novice / Grafične kartice | 2303 (2303) | franci |