Forum » Strojna oprema » SDR RAM
SDR RAM
EvilK|NG ::
Kupil sem 512MB ECC 133MHZ Register rama , zdej pa me zanimajo njegova dobre in slabe plati in pa razlika med navadnim ramom brez ECC ???
Play your Cards Right !
ChiefThunder ::
ECC ram je diagnostičen ram, saj odkriva napake pri delovanju, zatorej je za domačo uporabo nepotreben (rabi se predvsem v strežniških postajah ipd.), poleg tega je pa tud dražji in počasnejši od navadnega...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
[t502] ::
Plate z vec kot 2 slotoma za ram rabijo ECC ram (npr.: 2 non-ECC in 2 ECC)
Mislim pa da ne mora biti pocasnejsi.
[t502]
Mislim pa da ne mora biti pocasnejsi.
[t502]
bastadu ::
[t502]: Kako to misliš? Moja plata ima 3 slote in ne potrebuje ECC rama... ga pa podpira. In res je ta ram počasnejši, je pa zato zaneslivejši, ker med delovanjem odpravlja napake v podatkih, če se pojavijo.
[t502] ::
Odvisno od plate. Poglej v prirocnik. Saj deluje z non-ECC samo ene plosce sploh ne delajo ce mas vec kot 2 non-ECC rama not.
[t502]
[t502]
EvilK|NG ::
Tale ramček k sm ga jst kupu bi ga pomoje vsak kupu za tako ceno kokr sm ga jst !!!
Play your Cards Right !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ECC RAM v "navadni" platiOddelek: Strojna oprema | 3402 (2203) | MrStein |
» | Non-ECC ram v ECC matično?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1493 (1127) | d4vid |
» | HP MicroServer Gen8 informacijeOddelek: Strojna oprema | 5480 (3679) | SiByte |
» | Okvara podatkov v DDR3 zaradi vpliva sosednjih celic (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 23376 (19810) | AndrejO |
» | Koliko je res pomemben ECC pri 16GB in več rama ?Oddelek: Strojna oprema | 3690 (3075) | Isotropic |