» »

AMD XP ali AZZA

AMD XP ali AZZA

bimbo ::

Ciao! Sestavil sem PC z novo maticno plosco AZZA 366-AS, novim AMD 1600+ XP, staro grafikuljo Trident 9440, poleg ostale krame. Ko sem prizgal, pa se na monitorju ni hotelo nic prikazati. Monitor se daje znake zivljenja. Maticna je tudi pod napetostjo. Graficna je se pred kratkim tudi delala, ceprav je stara in ne podpira PnP.
Ali je ze kdo imel podoben problem? Prosil bi za nasvet, kaj storiti.
Ali se kaj takega zgodi, ce je graficna kriva, ali je z maticno plosco ali AMD-jem kaj narobe? Kako bi se dalo to ugotoviti? Smrk...

_Mortal_ ::

A ti grafična podpira 2x/4x AGP
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Highlag ::

Glupo vprašanje _Mortal_
Če kartica ni PnP potem sploh ne more bit AGP

Samo če je kartica na PCI vodilu in ni PnP moraš verjetno kaj v biosu nastaviti. Na novejših ploščah imaš tudi nastavitev s katerim vodilom naj najprej poizkusi prikazati sliko.

bimbo ::

Pobrskal sem po navodilih za plosco, vendar o nastavitvi s katerim vodilom naj najprej poizkusi prikazati sliko ni ne duha ne sluha.
Do Biosa pa ne morem priti programsko, ker slike ni. Smrk, smrk...

Alec999 ::

a ta plosca podpira AZZA 366-AS ... XP procesorje?

bimbo ::

Podpira AMD in baje tudi XP, le da se na internetu tudi novejsi driverji za popolno podporo XP, ki pa jih nisem mogel instalirati.

Alec999 ::

lahko da je kriv prav .. BIOS ... probi nalozit nov BIOS na maticno ... al si pa od ksnga frenda sposod navadnga Athlona al pa Durona ... mogoce tle tici zajec :)

drgac pa nc nisi napisu o RAM-u ?

piek ::

Kaj pa tole?
Resetiraj bios (Clear CMOS jumper, ponavadi oznacen JCC, pac preberi navodila), nato pa v primeru da se prizge pojdi v bios in nastavi naj kot prvo zazna grafiko s PCI vodila in ne AGP. Ce imas Awardov bios, je zelo velika verjetnost, da imas tudi omenjeno nastavitev. Mogoce bo pomagalo.

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

sinko999 ::

V biusu ježe default PCI pol pa AGP in pa je popolnoma vseneno na kaj imaš nastavljeno ; vsaj pri meni . Sem že sprobal na AGP,PCI pa dal not PCI kartico pa je bila slika pa vse , probaj si kje sposoditi ša kako drugo kartico pa proc pa sprobaj .

LP
Ni? ni ve?no !

bimbo ::

Poskusil bom vse.
Edina tezava, bo najti koga, ki bi mi zaupal procesor.
Kar se tice RAMa, ta je tudi nov in sicer kar za 256 MB DDR novitete.
Drzmo pesti...

bimbo ::

Pa smo sraufali...in ugotovil sem, da graficna ni kriva, ker dela. Dal sem tudi drugo notri in se vedno ni bilo slike. Pol sem prizgal brez graficne in baje bi moglo zaceti piskati, ko ne najde grafikulje. Pa ni bilo glasa.
Zamenjal sem napajalnik in izmeril izhodne napetosti iz novega, vendar je napajalnik deloval brezhibno. RAM tudi ne more biti kriv, ker bi napaka prisla po prikazu slike na monitorju.
V glavnem, mi ostane le dvoje. Ali je procesor, ali pa je maticna. Preostane mi le to, da naslednji teden nesem vse na kak servis, da mi zamenjajo procesor in ugotovijo, kje je napaka.
Jok...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri zvočni in čitalcih kartice

Oddelek: Programska oprema
122429 (2333) jan01
»

ASUS plošča

Oddelek: Pomoč in nasveti
131702 (1434) AngelOfDeath
»

LPT port kartica

Oddelek: Strojna oprema
151407 (1230) Kr_Edn
»

Spet GeForc!!!!!!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191366 (1180) Tiger
»

Kupil int. modem, windowsi ga sploh ne prepoznajo da je Pnp in ga ne morem naložiti

Oddelek: Strojna oprema
7901 (786) cekr

Več podobnih tem