Forum » Operacijski sistemi » Scan disk v XP-jih
Scan disk v XP-jih
daffy ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kje bi v win XP lahko videl rezultate zadnjega preverjanja diska. Problem je, ker ob koncu preverjanja rezultati tako hitro izginejo, da jih ne morem bolj natančno pregledati.
Torej; ali obstaja kak log file (in kje?) zadnjega preverjanja?
Zanima me, kje bi v win XP lahko videl rezultate zadnjega preverjanja diska. Problem je, ker ob koncu preverjanja rezultati tako hitro izginejo, da jih ne morem bolj natančno pregledati.
Torej; ali obstaja kak log file (in kje?) zadnjega preverjanja?
Microsoft ::
Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer > in tam pregledas Application in System. Na pamet nevem, kak id ima, samo ko prizges racunalnik in se logiras, pac glej od vrha navzdol. Bos hitro nasel.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
All ::
še eno uprašanje na temo scandiska....kje bi biu keč..da mi pr usakem zagonu preverja diske..tut če ga spustim do konca je naslednjič ista pesm??
jan01 ::
Je mene tud že to stalno skeniranje zabavalo.... Rešitev poišči v registru nastavitev za to(mal muke ali pa po netu poišči). Mislim da sem takrat spremenil vrednost iz 1 na 0(ali obratno...). Mal poglej, če ne boš nič gugl najdel pa še enkrat zaprosi za pomoč!
rh^ ::
Jaz imam isti problem kot All in na googlu nisem našel rešitve. Vrjetno sem napačno stvar napisal noter. A vseeno mi lahko kdo pomaga in pove kako se rešim nadležnega scana ob zagonu?
daffy ::
Zivjo!
Našel sem odgovor. Scan disc log file se skriva v Control Panel, Adminstrative Tools, Event Viewer, Application in pod stolpcem Source poiščeš datoteko Winlogon. V njej se skrivajo podatki o zadnjem skeniranju diska.
Našel sem odgovor. Scan disc log file se skriva v Control Panel, Adminstrative Tools, Event Viewer, Application in pod stolpcem Source poiščeš datoteko Winlogon. V njej se skrivajo podatki o zadnjem skeniranju diska.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | instal. antivirus, winsi se sesuvajo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 810 (754) | RejZoR |
» | Problem z asus P5K plato in internetom - počasen internet zaradi plateOddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1451) | eben |
» | Dolgo čakanje pri startu Windowsov, ko se že logiramOddelek: Pomoč in nasveti | 1294 (1149) | simon1980 |
» | Mam problem z Windowsi XP. Vse traja predolgo!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1457 (1219) | korenje_ver2 |
» | Kako ugotoviti, kdaj se je prižgal računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1442 (1199) | iskra |