» »

instal. antivirus, winsi se sesuvajo?

instal. antivirus, winsi se sesuvajo?

mkonci ::

Živjo,

na win XP sem inštaliral nov antivirus "avast", med inštalacijo se je je računalnik nepričakovano resetiral. Sedaj se to stalno dogaja in sploh ne pride več v okna (pride do točke, kjer me vpraša za geslo, nato se ponovno zažene). To ciklanje se ponavlja v nedogled.
Preko "save mode" pridem v okna.

mi lahko kdo svetuje, kaj storiti, da se ta problem odpravi. Poizkusil bom z odstranitvijo antivirusa, samo menim, da to ne bi smelo biti vzrok resetiranja.
Vaši predlogi, kaj bi to lahko bilo in kako stvar odpraviti?

Hvala,
M

Vanadium ::

Enako problem sem jaz imel ko sem hotel namestit na en računalnik z win xp sp1. Nisem pa nič še rešil. Poglej kateri SP maš na win.

mkonci ::

Ok, bom preveril. In kako si potem ti rešil ta problem? Prehod na SP2&3?

Vanadium ::

Nisem ga še ker se mi ni dalo zapeljat do dotične osebe in to probat, mogoče bom dal aviro gor, mi je pa mutav SP1 ker se sistem noče auto update narest oziroma moram odkrit kje se vklopi windows update, drugače sem čist slučajno videl tvoj problem ki je bil enak mojem.

RejZoR ::

Zarad programa se kr tko ne bi resetiral (oz bi za delček sekunde videl moder ekran če ne drugega). To je bil nek drug feler, je pa problem v tem da se je zdej avast! verjetno napol naložil in dela težave.

Če odstranitev ne bo šla po navadni poti preko Add Remove Programs uporabi tole:
http://www.avast.com/uninstall-utility

Izberi mapo od avast!-a, izberi pravo verzijo in upoštevaj vse kar ti svetuje program. Nakoncu za "vsak slučaj" naredi še en reboot sistema nakar ponovno naloži avast!.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vanadium ::

@Razor: Problem je samo v avastu oziroma avast nekaj sproži. Ko ga inštaliram se dogaja restart, ko sem šel v safe mode in odstranil je sistem deloval b.p., sem si mislu aha kurc neki ni blo vredu, probam install avast spet restarti, odstranim spet dela b.p., instaliram v safe mode spet restarti in trenutno je brez AV.

RejZoR ::

Ne vem, da bi se kr tko brezveze restartalo, težko verjamem. Poglej v Event Viewer (Control Panel, Administrative tools, Event Viewer) pod Application in System menuja če so kakšni rumeni klicaji oz rdeči križci na datumih, ko si naložil avast! in mi prosim tle napiši kaj piše v teh zapisih. Ker sem siguren, da bo kaj pisalo tam.

Btw, včeraj je izšla nova verzija avast!-a, če nisi uporabljal slednje ti priporočam, da snameš zadnji paket (verzija 6.0.1367) in probaš z novo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Vanadium ::

glej pomoje je problem v SP oziroma manjku kakih .NET stvari, ker na mojem laptopu z xp profesional in SP3 dela b.p., nisem se pa detajlno vtikaval ker se mi neda zezat, ker dotična oseba je komplikator in se enostavno nočem ubadat da neki porihtam pa ostalo pokvarim, mašine z win xp pa se niti več nočem preveč dotikat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

fosil ::

Ja avast ne dela pod sp1 in nižje.
Sem imel tudi že sam ta problem.
Največji bug pri vsemu je, da pri instalaciji oziroma nadgradnji ne preveri, če je na računalniku ustrezen service pack, ampak se kar veselo instalira ali pa upgrada. Nato pa po restartu ne moreš več v windowse. Bi bilo treba ta bug prijavit avastu, da pred instalacijo naredi check service packa.
U bistvu na sp1 ne dela skoraj noben AV, ampak drugi to prej preverijo in zablokirajo instalacijo.
Skratka nadgradnja na SP3 ti ne uide.

Zaenkrat pa zadevo lahko rešiš tako, da greš v safe mode, in nato tam odinstaliraš avast. Za vstop v safe mode na začetku še preden se začnejo nalagi windowsi pritiskaš F8.
Tako je!

RejZoR ::

Hvala za opombo glede nepreverjanja SP-ja, bom stestiral in vprašal programerje zakaj to ni rešeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugašanje win XP

Oddelek: Operacijski sistemi
6844 (768) fosil
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
222005 (1686) Duhec
»

Pomoč - WinXp se ne zažene v normal mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
252971 (2706) Tea Time

Troja

Oddelek: Pomoč in nasveti
293153 (2203) Gandalfar
»

Internet Explorer mi povzroča težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
241813 (1478) neres

Več podobnih tem