» »

Problem z modemom

Problem z modemom

mainman ::

Pozdravljeni!

Imam problem z modemom in sicer je modem Genius GM56 USB. Kupil sem ga včeraj in sem spoznal, da nima podpore v gonilnikih za slovenijo(ko moram zbrati državo). Je softverski. Ko hočem na net mi najprej pokliče(zavrti številko) kot vsak drugi modem potem pa začne v njem šumeti in napiše, da se oddaljeni računalnik ne odziva. Operacijski sistem je WIN XP. Driverji so pa tisti, ki sem jih dobil na CD-ju. Downlodal pa sem si tudi novejše pa je isti problem.

Prosil bi vse, ki imate ta modem in ste ga spravili v delovanje, da mi napišete kako.

l.p Miran

kuglvinkl ::

Kolkr se jaz spomnim, sem imel isti šajs. Spomnim se pa samo, da se moraš dokopati do nove povezave (ikone), sploh ni važno kakšni so podatki v njej. (ti teži z Wizzardom ne?, jep, jaz tudi nisem ime Si na seznamu). Potem simpl v Properties (od te nove povezave) odkucaš vse nastavitve in dela. Tega je že dolgo, naj me kdo popravi, če sem 1. pravilno odgovoril in 2., če sem sploh pravilno zadel problem.
Your focus determines your reallity

mainman ::

Ni problem v wizardu. Jaz sem modem priklopil, winsi so spoznali modem in naložil sem gonilnike od njega. Naložil se mi je na COM 3. Na 1 že imam stari modem. Potem sem naredil povezavo na arnes in kliknil Dial. Na začetku se sliši, da modem kliče številko potem pa se pojavi še en drugi šum, ki tak zavija. Nekaj časa še šumi potem pa prekine in napiše da se oddaljeni računalnik ne odziva.

Kar se tiče nastavitem modema je tako, da sem pustil vse privzeto razen da nimem označil da naj čaka na znak centrale (to ima samo USA), kar se pa tiče ikone ( za izbiro države) v Control panel-u pa, ki se je pojavila ko sem namestil driverje pa sem pustil vse privzeto (to je USA). Poskusil sem vse druge države ampak je isto.

V advanced sem podal še dodatni dial string ATX3. Pa isto ne dela ali z njim ali brez njega.

Še nekaj me zanima ali so firme, ki prodajajo tako robo tak zabite, da ne testirajo stvari, ki niso za našo državo in ne priložijo navodil kako se jivh v Sloveniji da usposobiti ali pa se jim jebe za vse glavno da zaslužijo?

l.p Miran

kuglvinkl ::

Pejt v štacuno, kjer si ga kupil in povej za svoje tegobe (z modemom). Če jim ne bo nič jasno, zahtevaj zamenjavo (to je ena izmed sankcij pri stvarnih napakah). Če bojo še kaj mutili, omeni tržno inšpekcijo.
Your focus determines your reallity

mainman ::

Kot prvo se ti zahvaljujem za odgovore. Problem sem našel in sicer je problem v gonilnikih, ki v XP-jih ne delajo dobro. Stestiral sem modem v win98 in špila brez problema.

Zanima me pa še nekaj v katerem sistemu si ti usposobil ta modem. Ti je kdaj delal v win2k. Ker driverji naj bi uradno podpirali win2k najnovejši driverji, ki pa uradno podpirajo winxp pa se ne dajo downlodati, datoteka je pokvarjena.

l.p Miran

Koci ::

A si pri inštalaciji računa izbral opcijo, naj ti najde ponudnika interneta v tvoji državi. Ker si izbal to, potem verjento v nobenim modemu ne boš najdo Slovenije. Izbrati moraš opcijo, da imaš že račun in ponudnika, kjer nato vpišeš podatke tvojega pondunika..klicno številko ipd...
Panta rei!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modem Motorola PCI 56k in podpora nastavitvi za Slovenijo-problemi!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161684 (1505) Jeebs
»

Dial-up na XP-jih ne deluje več...

Oddelek: Pomoč in nasveti
121140 (930) iggy0611
»

Problem z USR modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
151161 (1003) TheHijacker
»

Motorola 56k V.90

Oddelek: Pomoč in nasveti
301420 (1111) Lith
»

USR 56K INT V90 PCI

Oddelek: Strojna oprema
161623 (1473) CANSER

Več podobnih tem