» »

MSI K7T Turbo

MSI K7T Turbo

moby-dick ::

En problemček!Na Msi K7T Turbo sem obesil Zip enoto 100Mb in zadeva je delovala nekaj časa čist o.k. potem pa so začele čudne zadeve dogajat.Prvo problem sem opazil, da kopiranje več ni bilo tako tekoče kot prej potem pa je enota kar zaštekala kot da bi ji recimo prenosa zmanjkal enostavno napiše, da ne more pisat na enoto medije sem menjal in jih probal več.Probal sem instalirat na drug disk OS pa je isto uporabljal sem win98, win2000.Celo na drugi plošči enakega tipa sem probal in enako bios sm update-u, ide kable pregledal, bios pregledal, Viine goniče 4in1 instaliral enako!!!
Zanima me če je že imak kakšen tak problem
Hear me out...

ADF ::

Zdi se mi, da je bil po prihodu KT133A čipovja odkrit bug, ki se je pojavil pri prenašanju večjih datotek (nad 100 Mb) iz enega IDE kanala na drugi. Ampak to so proizvajalci matičnih plošč (tudi MSI) odpravili z novimi BIOSi.
Sicer pa ne vem, če je to razlog tvojih težav, ker nimam ZIP drive-a in ne vem če ga sploh priklopiš na IDE kanal.

moby-dick ::

Zip je na IDE kanalu in sicer probal sem vse vrste od tega da je bil na svojem kanalu sam do tega da sem ga z diskom vezal ali z cd-romom vse varijante sem izprobal.Tudi DMA sem vključil in izključil v winsih pa enako.Zanimivo je to, da na enaki plošči ki je bila nova je enako delovalo.Pa sem sam ploščo mel grafično, ram, procesor, napajač, zip ter cd-rom in se probal kopirat iz cd-rom-a na zip v Dosu pa enako.Začteka !!!
Hear me out...

ADF ::

Če imaš SB Live, je verjetnost toliko večja, da boš imel težave. Tukaj imaš podrobnosti o tem:
http://www.viahardware.com/reviews/show...

Justy ::

Kaj imas slucajno disk na 80 zilnem ide kablu, zip pa na 40 zilnem ?
Ce imas morda tako, probaj oba dat na 80 zilnega.

LP

moby-dick ::

Kabli niso problem.Menjaval sem vse možne varijante disk 80 žiln zip 80, disk 40 zip 40 in seveda še druge dve varijante z 80-40 ter 40-80 zadeva je enako delovala.Sem pa malce pobrskal na viini web strani in kar pravi ADF bi lahko bil vzrok.Tam je opisan članek o zip enotah ter win2k.Pravi da je potrebno instalirat zadnje 4in1 via driverje (kar sem) ter mislim, da IDE Bus master gonilnike.Zadevo bom probal (je še nisem ker imam druge probleme) pa javim!:\

Hvala ADF !
Hear me out...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z instalacijo XP

Oddelek: Operacijski sistemi
201060 (744) Icematxyz
»

Ultra DMA

Oddelek: Strojna oprema
322264 (1669) amigo_no1
»

Rack bi naj zbil UDMA?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231528 (1267) Sodom
»

BUFFER UNDERRUN

Oddelek: Pomoč in nasveti
181510 (1187) Kriko
»

Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131349 (1214) DarC

Več podobnih tem