» »

Ventilator (vprašanje)

Ventilator (vprašanje)

Pwnage ::

Napišete zares dobre članke, vendar jih ne razumem. MI lahko kdo pove kam lahko postavim ventilator in kje pogledam C° kompa. (grafične, diska itd). Zato, ker mi računalnik po nekaj minutah začne piskati kasneje pa začne zelo počasi delati. (naj bi potreboval boljše hlajenje), vendar kako in kam naj postavim ventilator?

Lp, Berto:))

Eddy ::

Bistvo je da je računalniško ohišje prezračeno!
To narediš tako da namestiš ventilator spredaj pod kletkam za diske tako da vleče hladen zrak od zunaj v ohišje.
Na zadnji stranici ohišja, pod napajalnikom pa namestiš ventilator, ki poriva topel zrak iz ohišja.
To je prvo kar naredi!

Temperature komponent lahko spremljaš s programi kot so:
- Speedfan!
- Motherboard Monitor
in še kakšen drugi bi se našel.

Inštaliraš in slediš navodilom, če pa ne znaš angleško ti pa ne morem pomagati.

LP ter veliko sreče in znanja!
www.ekwaterblocks.com

SimplTech ::

Naredi kot ti je svetoval Eddy. Če ti pa iz kakršnega koli razloga ne uspe nastavit programov, ki jih je navedel, pa lahko probaš še z Everestom. Tega samo namestiš in poženeš in ti pokaže temperature v desnem spodnjem kotu. Dobiš ga pa tukaj: Everest 2006

Pwnage ::

Najlepša hvala...ventilator samo priklopim...potrebujem še kaj...in če ga ne namestim pravilno?

Namestil sem speedfan...kaj pa mi pove?? temp1,temp2,temp3 za katere temperature gre?!?

Lp, Berto:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pwnage ()

SimplTech ::

Ventilator samo pritrdiš na ohišje v pripravljeno mesto (vijake za pritrditev dobiš zraven). Priklopiš ga na konektor na matični plošči ali pa direkt na molex konektor od napajalnika (če je priložen ustrezen kabel - lahko ga pa kupiš: gre za adapter iz 4 pin molex na 3 pin priključek). Pri priklapljanju se ne moreš zmotit, konektorji so narejeni tako ga pašejo skupaj samo na en način. V katero smer piha venitlator je skoraj vedno označeno na njegovem ohišju - malo poglej in boš na strani videl puščice. Obrni ga ustrezno - če ga montiraš zadaj, tako da piha zrak ven, če pa spredaj pa tako da vleče zrak v ohišje.

Glede speedfana ne vem točno, ker ga ne uporabljam - vem da je potrebno malo več nastavljanja teh senzorjev (temp1, temp2...). Če želiš enostavnejšo varjanto, si daj gor everesta. Ta sam nastavi vse in ti lepo v slovenščini prikaže kateri senzor meri kaj (disk, grafična, CPU...).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10234619 (11834) BaRtMaN
»

Možno pregrevanje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101107 (874) solatko
»

temp PCja

Oddelek: Pomoč in nasveti
6807 (731) ___
»

Tiho in hladno