Forum » Pomoč in nasveti » Tipkovnica v Windowsih ne deluje, v safe mode in med inštalacijo pa
Tipkovnica v Windowsih ne deluje, v safe mode in med inštalacijo pa

McMallar ::
Torej, kot sem že napisal. Nabavil sem nov PC (Gigabyte K8NF-9 in Athlon X2 3800+,....) Med inštalacijo WinXP vse poteka normalno, tipkovnica deluje OK. Ob prvem "pravem" zagonu, pa ne morem niti vpisati gesla. Enako je na 3 OS: WinXP, WinXP x64 in Server 2003.
Aja, tipkovnica je še na PS2, nažalost nimam USB tipkovnice, da bi sprobal (mislim pa, da bi to rešilo težavo). Bi pa rajši imel cenejšo varianto, ker sem s trenutno tipkovnico zelo zadovoljen.
Windowsi imajo vse patche do 26.01., tako da....
Aja, tipkovnica je še na PS2, nažalost nimam USB tipkovnice, da bi sprobal (mislim pa, da bi to rešilo težavo). Bi pa rajši imel cenejšo varianto, ker sem s trenutno tipkovnico zelo zadovoljen.
Windowsi imajo vse patche do 26.01., tako da....

b ::
meni se je to tudi zgodilo enkrat, pa sem na zalost pozabil, kako sem stvar resil.
spomnim se, da sem klical na microsoft support in so mi tam znali pomagat. ti predlagam kar to resitev.
spomnim se, da sem klical na microsoft support in so mi tam znali pomagat. ti predlagam kar to resitev.

Spajky ::
Safe node/device manager, instaliraj/update drajverja za standard ps2 keyboard in restartaj ...

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

McMallar ::
Hvala za odgovore. Rešitev, ki sem jo našel in naredil pa je sledeča:
očitno imajo te osnovne plošče težave s PS/2. Če imaš priključeno tipkovnico in miško na USB ali obe na PS/2 potem ni težav. Težava se pojavi, če imaš tipkovnico na PS/2 in miško na USB. Ko sem miško priključil na PS/2 je tipkovnica delala.
@Spajky: to sem tudi probal, ni delovalo. Kot sem že napisal, očitno gre za HW problem, ki ga imajo te plošče. Nisem pa še probal, ali zadnja verzija BIOS-a to reši.
LP
očitno imajo te osnovne plošče težave s PS/2. Če imaš priključeno tipkovnico in miško na USB ali obe na PS/2 potem ni težav. Težava se pojavi, če imaš tipkovnico na PS/2 in miško na USB. Ko sem miško priključil na PS/2 je tipkovnica delala.

@Spajky: to sem tudi probal, ni delovalo. Kot sem že napisal, očitno gre za HW problem, ki ga imajo te plošče. Nisem pa še probal, ali zadnja verzija BIOS-a to reši.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1180) | amigo_no1 |
» | Težava ob menjavi ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 1581 (1343) | beni |
» | Težava z miško in tipkovnico z priklopom preko USBOddelek: Strojna oprema | 1950 (1895) | Eschelon |
» | usb mouse --> ps2 mausOddelek: Pomoč in nasveti | 900 (805) | fictionel |
» | Logitech MouseWare bug (?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2283 (1879) | Swiwer |