» »

FERI Mb ali FRI Lj ? To je sedaj vprašanje!

FERI Mb ali FRI Lj ? To je sedaj vprašanje!

cahahopie ::

Glejte.. težava je naslednja, da nimam pojma na katero univerzo se bi naj vpiso po gim.
Zdaj pa... nobenih prepirov prosim. Samo povejte, če so kakšne razlike v programih obeh fakultet, kako je z žuriranjem v Lj in kako v Mb (kje in kdaj se pije, pa če so fajne bejbe!). Kakšna je urejenost fakultet, cena in dostopnost stanovanj. Katera fakulteta ponuja boljše možnosti za nadaljni šiht in kje ima študent več možnosti za sodelovanje v izvnštudijskih dejavnostih (npr. honorarno v Hermes-u ali kot v LJ sodelovanje v Kiberpipi, kjer si lahko nabereš izkušnje... in mogoče ime.) Karkoli.
Kolikor vem, da je v LJ ...FE ločena od FRI... v MB je pa skup.. zato tud FERI, torej v LJ ni predmeta robotika, ki sem ga zasledil v urniku od FERI-ja. Sicer v končnem ne ciljam, da bi bil kakšnen hardware-freak ampak bolj na software. Torej?

Loki ::

kateri ti je blizji?
FE je v LJ res locena od FRI.

pije se po celi LJ, punce so, sicer bos pa prvi letnik itak prevec cajta zabil za ucenje, ker je racunalnistvo kot fax baje muka (poudarjam baje, ker bom jast tam sele naslednje leto).

kam pa mislis iti?
po tezavnosti (od najlazjega do najtezjega):
informatika (me, myself and I)
programska oprema
logika in sistemi

programa naj bi bila naceloma ista oz. podobna.
glede na to, da si sele v tretjem letniku, imas se dovolj casa za razmislek.:))
I left my wallet in El Segundo

tha_man ::

Punc na FRI skoraj ni, so pa zato na drugih faksih, tako da ni krize :D. Sem pa slišal da je baje FERI lažji kot FRI. Ne me zdej držat za besedo, ampak to je 'word on the street' ;).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elemen_T ::

Po mojem je ocena težavnosti povsem subjektivna stvar.

Pač nekomu je to všeč pa se laže uči to, nekomu ono pa se raje uči ono.
Zelo malokrat je vsem všeč ista stvar.

Aljo1 ::

Glede robotike na FERI se je nič ne vesili. Kot veš, so roboti stroji, kateri nič sami ne znajo, zato moraš biti zelo dober v matematiki, da jih usposobiš.(3 koordinatni sistemi+matrike+diferencialne enačbe)Vsaj meni je težko pa čeprav sem na VS (visokošolski program, AVTOMATIKA)

andrej ::

najboljse bi ti povedal nekdo, ki je bil na obeh faksih. Res pa je da je vse zelo subjektivno. No, kar sem jaz slisal od dveh asistenov na FRI je, da so na MB faksu boljsi profesorji v smislu, da so bolj prijazni/dosegljivi/prijateljski. FRI bi tudi naj bil bolj teoreticni, FERI pa malo bolj prakticni. Na FRI bi naj meli celo dva predmeta iz teoreticnega racunalnistva...

Nenazadnje pa ne smemo pozabit kaj je pred casom reko Rudi Bric. In sicer, da je FERI boljsi...

Kot sem ze prej povedal, je vse subjektivno. Kamorkoli bos sel bos mel veliko matematike v prvih letnikih.

PaJo ::

Ok da ti povem lasnot izkusnjo:)
Sem 4. letnik UN na FERI in sicer smer Informatika. Stvar je taka da do 3-tega letnika je full dosti matematike in vsega nepotrebnega stuffa, tako da se kar fajn pripravi na dolge noci ob matematiki:D
Kar se tice stanovanj, jih v MB-ju ni blem dobit, pa se dosti bolj poceni so kod v Lj. Kar se tice zurke, hitak ves da smo stajerci zmeraj za, tako da zato se tudi ni za bat. Kar se pa tice bejb, pa en rek pravi: Ce si dobis zeno bo mir pri bajti, ce pa si dobis stajerko pa bo mir v celi vasi:D
Kar se pa tice razlik v programu med obema faxoma, pa mam sosolca ki je prisel iz LJ in je rekl da ene stvari so tu tezje, druge pa tam, v bistu pa se dela povsod podobno.
Kar se pa tice honorarnega dela, pa tudi v MB zmerja kaj najdes, moras le pazit da ti po ne poristane na prvem mestu, ker potem lahko studij gre papa zaradi tega, sploh ce se bos odlocil za Hermes:( Aja, pa se Hermes ma svoje prostor na istem konc kod Institut za Informatiko, ker ta je namrec dislociran od glavnega sedeza FERI:D Aja, da se pa tudi vkljucit v delo posameznih laboratorijev na faxu in si s tem lahko pridobis dosti poznanstev in izkosenj.
Tako da odlocitev je tvoja, ceprav slisal sem da firme bolj cenijo diplomo na FERIju kod pa diplomo od FRI-ja, zdaj odloci se sam, jaz namrec nism kaj dosti studiral, ker mi je MB dovolj blizu, pa nevem zakaj bi hodil v Lj in imel prevec stroskov.:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

cahahopie ::

Thnx Pajo za obsežen odgovor.
Ja... sem s Cela, torej Štajerland.
Sicer men malo bolj diši MB, ker... baje na FERI ni takšen naval. Vsaj iz naše šole je šel lani 1-2 na FERI, kakih 5-7 pa na FRI. In jaz, ki se mi ne ljubi učit biologije, nemščine, kemije, sociologije, zgodovine, slovenščine... šibam rajš na en tak faxs. (npr. matka ni tak blem... sam ko mamo eno zahojeno prfokso in jo mam komi ... ehh... ni za v javnost, ok... fizko črtim zarad glupega prfoksa, obožujem pa brati programersko literaturo, čeprav je doolgoočasna za večino laikov).

No.... sicer pa grem jutr na informativni na FERI (Dan odprtih vrat na uni-mb).

Tomi ::

cahahopie: pa ne, da imaš Fifija?
Ker ta je naredil za fiziko že toliko slabega, še mojo mamo je imel, in mi je izrecno odsvetovala Kajuha zaradi Fifija..
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

Oddelek: Šola
132790 (1964) avtek
»

Študij Ljubljana ali Maribor?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215233 (13789) barbarpapa1
»

FERI vs FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5517676 (14163) Hardstyle
»

Elektrotehniki vs Računalničarji

Oddelek: Loža
374977 (4373) Old-Death
»

Katera fakulteta

Oddelek: Šola
363338 (2198) dejc2

Več podobnih tem