» »

eBay

eBay

Makkaba ::

Pozdravljeni!

Zanima me kolko od vas je že kdaj kaj kupilo prek ebaya? Sam se zanimam za nakup gsma, ampak ne vem no po pravic povedan recimo Nokia N70 stane tam nekje 50 evrov8-O , sicer rabljena ampak vseeno. Kaj mislite vi bi, nebi, bi, nebi, bi???

LP Makkaba
Prišel, videl, zmagal ...

Keyser Soze ::

Tega je blazno veliko zadje čase. 10 komadov Nokia N90 gsmov mi je tipo obljubljal za 1500 Evrov. Sem rekel OK, ampak samo pod pogojem, da telefone prevzamem osebno. Hej! Za ta denar se mi pot v Nemčijo povrne "in no-time".

Seveda ta opcija ni prišla v poštev. Zgolj nakazilo preko banke ali pa Western Union. Hvala ne... Potem je pa še nekaj jeclat začel, da je to kao firma in da poslujejo čisto zakonito, ipd... Vse skupaj rahlo smrdi...:\

iggy ::

To glede Western uniona so potegavščine. Isto potegavščino je moj sosed odkriv ko je hotel kupiti avto. Seveda si ga je hotel najprej ogledati. A "lastnik" je hotel prej nakazilo dela denarja (preko western union), da vidi resnost kupca saj nima časa za nezainteresirane kupce.
Hey, you're fat!

Mati ::

Ebay več ni zaupanja vreden partner oz. platforma/podjetje.

Vedno več je nagibov. Pred kratkim so kolega naplahtali za 300 EUR in se je lepo obrisal pod nosov za denar.
Poleg tega večino stvari kar ponuja ebay dobite ceneje v specializiranih trgovinah ali online shopih.

BluPhenix ::

Mati, s kje pa ti take stresaš?

Veliko stvari dobiš na ebayu cenejo koet v trgovini, je opa odvisno do kam pride licitacija. Ne pa pozabiti da se veliko stvari sploh ne da več dobiti v trgovinah.

Z ebayem do sedaj nobenih problemov. Kupljen prenosnik iz nemčije, vse uredu. Pred kratkim kupljena še ena baterija, poslana iz amerike (15USD, proti 50k SIT) tudi vse brez problema. Maoraš pa gledati malo pri komu jemlješ. Če je power seller, mu več škode naredi tvoje negativno menenje kot pa da tebe ne ogoljufa. Pač ne bodo reskirali.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Keyser Soze ::

Jp, feedbacki so zelo važni. Samo je potrebno paziti tudi na količino feedbackov, starost uporabniškega računa, pogoje prodaje, pa recimo ukradene uporabniške račune, ipd.

Tale moj scamer je imel recimo malo morje feedbackov... Blizu 400... Ampak so bili vsi za razglednice, nogavice, fotografije, obeske - male vrednosti okrog 1-3 Evrov.

Plus poslujejo mimo Ebaya. Se pravi dajo oglas, potem pa mail preko katerega se dogovoriš za posel. Tako da v primeru goljufije tudi negativnega feedbacka ne moreš posredovati. Kaj šele prijaviti uporabnika Ebayu.

Ni pa vse potegavščina. Če je cena res ugodna si pa malo bolj previden in še toliko bolj špilaš po pravilih.

BluPhenix ::

Ja če delujejo mimo ebaya potem zna biti problem. Kar sem jaz uporabil je bilo vse preko ebaya, baterijo sem celo plačal preko paypala, ker je že bilo možno.

Seveda pa je treba preveriti kaj človek prodaja, ostale oglase in podobno. Ker je res malo čudno da stalno prodaja neke malenkost naenkrat pa nekaj zelo "velikega". Pač kupuješ pri tistih, ki prodajajo vedno enako robo. Zanimivo, nekateri od tega tudi živijo, pač vsepovsod (ne štejem ukradenih) dobijo pač neke artikle in potem jih prodajajo. Nekaj jh zaradi licitacije prodajo pod ceno, nekaj pa preko tako da se na koncu vse nekako "poravna" in ima celo dobiček.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Eschelon ::

Doslej sem kupil 6 stvari (100-600EUR), pa se še nisem opekel. Malo zdrave pameti ne škodi.
Prodajalca vedno o čem povprašam - in iz odgovora se da precej videti, s kom je opravka.
Vedno preberem zadnjih nekaj ocen in tudi ocene ocenjevalcev (tukaj je pomembno, kdaj se je prodajalec prvič vpisal, koliko transakcij je doslej izvedel in s čim...).
Zelo velik plus je tudi, če je možno plačilo preko PayPal-a - kjer je do 500EUR zavarovano, sredstva se prenesejo zelo hitro, pa še eBay-u ni treba posebej dokazovat, da si plačal.

Skratka - če je ponudba predobra, da bi bila resnična - najbrž tudi je.0:)
Vedeti, razumeti, znati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pošiljanje pošte iz kitajske v slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220380 (14384) ender
»

e-Bay

Oddelek: Kaj kupiti
213195 (2142) darkolord
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

6212878 (10544) Tody
»

A je to še komu sumljivo... (strani: 1 2 )

5310526 (7776) Jst

Več podobnih tem