» »

Nekaj o WLAN mreži in Linksys WRT54G routerju...

Nekaj o WLAN mreži in Linksys WRT54G routerju...

denial ::

Nabavil sem Linksys WRT54G router. Z konfiguracijo nisem imel večjih problemov. Wireless domet je cca 40m (stene) zato sem se odločil za nakup antene. Razmišljam o nakupu naslednje antene.

Zanima me naslednje:
- ali je izbrana antena kompatibilna z omenjenim routerjem in kako lahko to ugotovim
- ali v primeru, da ni kompatibilna, potrebujem še kakšen dodaten kos opreme
- katere antene so kompatibilne z Linksys WRT54G router-jem

Dobrodošlo je tudi mnenje uporabnikov Linksys WRT54G routerja in njihove (morebitne)izkušnje z antenami.

Še vprašanje: ali je mogoče povezati dva ali več klientov preko wireless povezave brez AP?

Najlepša hvala.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;
  • spremenil: denial ()

Senitel ::

Na ruter lahko preko wireless povežeš več računalnikov (ali dostopnih točk)...
Predvidevam da misliš zadevo postavit znotraj? Kaj za boga boš z sektorsko anteno počel znotraj? Poglej si mere... >:D Sicer pa lahko daš gor antene z SMG ali TNC konektorji.

denial ::

Potrebujem outdoor anteno. V bistvu imam v namenu postavit anteno na streho stanovanjske hiše, da bi lahko z določenih lokacij v centru mesta dostopal z prenosnikom do neta. Od zgradbe do centra sem oddaljen cca 1 km (zračne linije). Ali je stvar sploh izvedljiva glede na to, da ne bo na vseh lokacijah vidne povezave z anteno, odaljenost pa bo na nekaterih točkah tudi manjša od 1 km?

Na nekem drugem forumu so mi dejali, da potrebujem SMA konektor. Kaj torej: SMA, SMG ali TNC?
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denial ()

Senitel ::

Ups ja SMA... Drgač pa imajo ti ruterji "dvojni konektor", lahko daš gor SMA ali TNC.

Sicer pa brez vidne linije ne bo šlo, razen na zlo majhne razdalje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžični internet v sosedjo stavbo

Oddelek: Omrežja in internet
4510786 (8531) chort
»

Kateri router za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
252536 (1939) Karen
»

WLAN 400m vidne razdalje, katero anteno?

102354 (2030) Pyr0Beast
»

kter Wi-Fi kupt

433573 (2338) trnvpeti
»

WLAN domet po hiši

Oddelek: Omrežja in internet
181802 (1404) Soldier

Več podobnih tem