Forum » Omrežja in internet » Kako povezati 2 routerja...
Kako povezati 2 routerja...
Mulh ::
Prosil bi, če bi mi lahko kdo natančno opisal postopek, kako bi lahko opisal 2 taka routerja:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Rad bi naredil naslednje: V prvi hiši imam adsl, ki bi ga rad uporabljal tudi v drugi, na obeh straneh imam router, z zunanjo anteno... trenutno sta routerja skupaj, tko da oddaljenost ni problem. Torej rad bi naredil povezavo, da bi se lahko z obeh strani povezal na internet. Mi lahko kdo pomaga kako naj do tega pridem ?
lp
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Rad bi naredil naslednje: V prvi hiši imam adsl, ki bi ga rad uporabljal tudi v drugi, na obeh straneh imam router, z zunanjo anteno... trenutno sta routerja skupaj, tko da oddaljenost ni problem. Torej rad bi naredil povezavo, da bi se lahko z obeh strani povezal na internet. Mi lahko kdo pomaga kako naj do tega pridem ?
lp
Dreams ::
Pozdravljen.
Tisti router ki bo povezan preko wan-a na adsl mores konfigururat tako da bo dostopal do interneta preko klicnega dostopa PPPoE. Nato mu določiš pod wireles nastavitvami mac številko drugega routerja.
Drugi router mora biti acces point, na njem nastavis mac stevilko prvega routerja.
Te mac stevilke mores nastimat, da ti ne bo kdorkoli se povezal na tvoje omrezje.
Nato sprobas ce dela.
Naslednji korak je pa ta, da na prvem routerju določiš mac stevilke in IP naslove računalnikov, ki bodo dostopali do omrezja, tako jim bo DHCP ob prijavi v omrezje sam določil ze prej nastavljene IP stevilke.
V grobem je vse.
Tisti router ki bo povezan preko wan-a na adsl mores konfigururat tako da bo dostopal do interneta preko klicnega dostopa PPPoE. Nato mu določiš pod wireles nastavitvami mac številko drugega routerja.
Drugi router mora biti acces point, na njem nastavis mac stevilko prvega routerja.
Te mac stevilke mores nastimat, da ti ne bo kdorkoli se povezal na tvoje omrezje.
Nato sprobas ce dela.
Naslednji korak je pa ta, da na prvem routerju določiš mac stevilke in IP naslove računalnikov, ki bodo dostopali do omrezja, tako jim bo DHCP ob prijavi v omrezje sam določil ze prej nastavljene IP stevilke.
V grobem je vse.
ASUS P4P800E-Deluxe, Intel4 2,4GHz, Msi 6600GT,
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11236 (9563) | Yacked2 |
» | Je naš MAC videnOddelek: Pomoč in nasveti | 1607 (1189) | darkolord |
» | WRT54G nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 1732 (1512) | pujsek_ |
» | Router_mreža ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 1175 (1048) | CCfly |
» | Nekdo mi meša štrene...Oddelek: Omrežja in internet | 1134 (913) | Hux |