Forum » Omrežja in internet » ni povezave pri limited userju
ni povezave pri limited userju
CaqKa ::
imam notebook z winxp sp1, slovenski MUI.
model notebooka:
notebook computer model:M450C (tronote M55-1.4CXD)
naret je limited user, pa admin.
ker je bilo nekaj z netom narobe imam računalnik sedaj pri sebi vklopljen na router preko dhcpja pa dobi IP (sicer je statika na kablu).
če je kabl vštekan v komp in se prijaviš z admin accoutnom dela net.
če kabl ni priklopljen in ga vklopiš NAKNADNO ko se xpji že NALOŽIJO tako da VIDIŠ NAMIZJE. povezava ne dela oziroma je dodeljen ip 0.0.0.0, klik na repair ali ponoven vklop in izklop eth kabla ne pomagata, ipja se ne dodeli. šele ko računalnik vklopim v admin acc in vklopljenim kablom, dela net.
net pa sploh ne dela če se najprej prijaviš z limited userom, ne glede na to ali je eth kabel vključen ali ne. (beri ip=0.0.0.0)
računalnik je mišljen samo za limited usera, kar pomeni, da bi se prvi vedno logiral limited user.
predlogi? pojasnila?
model notebooka:
notebook computer model:M450C (tronote M55-1.4CXD)
naret je limited user, pa admin.
ker je bilo nekaj z netom narobe imam računalnik sedaj pri sebi vklopljen na router preko dhcpja pa dobi IP (sicer je statika na kablu).
če je kabl vštekan v komp in se prijaviš z admin accoutnom dela net.
če kabl ni priklopljen in ga vklopiš NAKNADNO ko se xpji že NALOŽIJO tako da VIDIŠ NAMIZJE. povezava ne dela oziroma je dodeljen ip 0.0.0.0, klik na repair ali ponoven vklop in izklop eth kabla ne pomagata, ipja se ne dodeli. šele ko računalnik vklopim v admin acc in vklopljenim kablom, dela net.
net pa sploh ne dela če se najprej prijaviš z limited userom, ne glede na to ali je eth kabel vključen ali ne. (beri ip=0.0.0.0)
računalnik je mišljen samo za limited usera, kar pomeni, da bi se prvi vedno logiral limited user.
predlogi? pojasnila?
EMET ::
Si probal v routerju nastavit fixni interni IP za prenosnik in potem še v prenosniku ročno nastaviti IP ?
EMET is the truth ...
računalnik je bil na statiki na kablu ko je 'internet naenkrat nehal delat', tako da so težave tudi s fiksnim ipjem.
sinko999 ::
Si že sprobal zresetirati tcp/ip protokol z netsh da nimaš kaj čudnega na notebooku potem zakaj še nisi dal gor SP2.
netsh int ip reset c:\resetlog.txt
LP
netsh int ip reset c:\resetlog.txt
LP
Ni? ni ve?no !
bom ob priložnosti namestil še sp2.
skratka če vzamem kabl ven med delovanjem oziroma če kabl ni vštekan od vsega začetka, ne dela.
če kliknem na repair, mi momemntalno javi da pridobitev ipja ni uspela. sumim na driverje od mrežne, samo ker je nek šiki miki komp, ne vem kje naj najdem driverje...
skratka če vzamem kabl ven med delovanjem oziroma če kabl ni vštekan od vsega začetka, ne dela.
če kliknem na repair, mi momemntalno javi da pridobitev ipja ni uspela. sumim na driverje od mrežne, samo ker je nek šiki miki komp, ne vem kje naj najdem driverje...
para! ::
šiki-miki lol, ponavadi se po modelu laptopa dobi driverje, sicer pa, če zveš kater chipset je notri, si verjetno našel tudi mrežno...
lp
lp
Death before dishonor!
glede na to da je zadeva kar pošteno hecala, sem glede na to, da je mrežna realtek 8139, kar na novo winse dal gor, saj predvidevam da sem sprva naložil priložene driverje.
predno pa to vse popučem pa sem prej z inštalaicjo bil fertig.
z krajšim guglanjem pa tudi nisem uspel najt proizvajalca računalnika..
predno pa to vse popučem pa sem prej z inštalaicjo bil fertig.
z krajšim guglanjem pa tudi nisem uspel najt proizvajalca računalnika..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52290 (24040) | simone |
» | [W2000] Routing and Remote AccessOddelek: Omrežja in internet | 1028 (939) | pblaz |
» | Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 5834 (5834) | gumby |
» | windows95 in omrezjeOddelek: Omrežja in internet | 1109 (991) | alesrosina |
» | ftp na prenosnikuOddelek: Programska oprema | 917 (846) | Senzacionale |