» »

Kako pobrat podatke iz datoteke

Kako pobrat podatke iz datoteke

Trancedeejay ::

HI
Trenutno mi program odpre datoteko /proc/meminfo kjer mi izpise vse podatke glede rama, kolk je free, koliko zasedenega......., mene pa zanima, ker ne potrebujem celo tabelo podatkov, da bi mi izpisalo recimo Kolicina prostega pomnilnika, stevilko pa bi pobral iz omenjene datoteke iz tiste vrstice? Mi zna kdo pomagat?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

snow ::

Daš vrstico v en std::string pa potem si mal s find() in substr() pomagaš.

ANSI String Class
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

snow ::

Em. Ker programski jezik? :D

Jaz sem nekak kar c++ predvideval.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

OwcA ::

Ne bi že kar kašen grep zadoščal?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Programski jezik C, Linux
Owca a ti bi z grep(ok recimo da zacnemo s fopen) odprl fajl v katerem se nahajajo vrstice in stevilke in bi rabil tocno doloceno stevilko, ki se vedno spreminja a je vedno na istem mestu, ki bi jotem shraniil in bi potem memtester delal s tako kolicino memorije kot je velikost tiste stevilke............

Odpret fajl ni problem in izpisat vse skupaj samo da bi pa tocno eno stevilko, ki ni skos ista nekam dal je pa......
Have a nice Day

Matt
Music is the key

mte ::

če grep ni zadosti, bi mogoče sed zadostoval?

Shinobi ::

Zakaj komplicirati z datotekami?

Sej v datoteki ne more relano pisati koliko je spomina, ce gre za vecopravilni operacijski sistem?

Se ti ne zdi, da si se zadeve malo napacno lotil? Ce ze pises program, ki bi rad pokazal kolicino prostega pomnilnika, potem definitivno za to obstaja ukaz a la GetFreeMem() ali kaj podobnega, ki ti vrne kolicino prostega pomnilnika v realnem casu, brez da parsas neki text fajl?

HI
Vsebina meminfo se vedno spreminja(seveda ko ti zajames podatke se podatek ne spreminja), je pa vprasanje koliko se spremeni stevilka ko program zazene drug program za vpogled v datoteko. Getfreemem() izpise samo vsebino prostega cache-a(tako mi je dejal kolega, ki je s to funkcijo ze probaval) in ti izpise res majhne vrednosti v KB.
Any idea?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Štekanje preview videa v Adobe Premiere CS6

Oddelek: Strojna oprema
11751 (557) Trancedeejay
»