» »

Ali je možno sprogramirat..

Ali je možno sprogramirat..

ganzi ::

Najprej pozdravljam use skupaj in se opravičujem za čuden naslov teme, vendar res nisem prišel na idejo kak naslov bi dal.. vprašanje pa se glasi..

Ali bi kdo znal narediti kaj takega.. Tak .exe file, da ko ga bi zagnal, da bi se na nVidia nadzorni plošči avtomatsko obklukalo mute pod microphone (oz. lahko tudi pri vhodu) --> (glej sliko), ko pa ga bi zagnal drugič bi se pa onemogočil mute, torej odklukalo.

Nekaj takega bi mi prišlo zeloo prav :)

LP

klemen22 ::

Ne, ne da se. Če nima Nvidia kakega vhoda (recmo kak interface) v program potem se ne da (in zagotovo ga nima)!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

Zvedavec ::

Če bi bila nadzorna plošča odprta, bi se najbrž dalo narediti programček, ki bi oknu poslal pravo sporočilo, ki bi simuliralo preklop gumba (da najdeš pravo sporočilo, pa uporabi Spy in takoj vidiš).

NoUse4AName ::

Logično da se da. Saj ta radio box odrazuje sistemsko nastavitev za mute mikrofona, katero pa seveda lahko spreminjaš.

Zgodovina sprememb…

Js o programiranju pojma nimam, tako da če sem kako neumnost vprašal..:) upam da ne..
Če bi bilo izvedljivo, kako težko je to narediti? Koliko dela (v urah)?

Lp
LP

NoUse4AName ::

Ja če nimaš pojma o programiranju kr precej.

Gundolf ::

Tole z Nvidiinim panelom je brezveze. Ti pač hočeš izklopiti/vklopiti mikrofon. Isto bi lahko naredil z običajnim volume controlom v windowsih. Torej rabiš program, ki se bo zalaufal in klical windows funkcijo mixerSetControlDetails z ustreznimi parametri (vklop ali izklop mikrofona). To je vse. Je pa res da boš sam to zelo zelo težko naredil, če ne znaš programirat. Lahko pa poskusiš kako dobro dušo tule nahecat, da ti to spiše. Če obljubiš kako pivo za nagrado ni vrag, da ti nebi kak VB, C#, morda celo C++ guru tegale spisal. Če veš kaj delaš je verjetno 10 minut dela (jaz ne bi vedel, zato je tole špekulacija ;))

snow ::

Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

mile ::

mam napisan command line programcic za te zadeve... Kok das? 8-)

lambda ::

Če uporabljaš tipkovnico z vsaj dvema multifunkcijskima tipkama in Windows XP, potem zmodificiraš register za ti dve tipki in ob pritisku na eno tipko se mikrofon vključi, na drugo izključi. Simple as that ... si pa omejen, da zadevo moraš nastavit na vsakem računalniku posebej, in le-ta mora imeti multifunkcijsko tipkovnico.

Preizkušeno deluje na Logitech UltraX

Najprej hvala vsem za odgovore!

No da še pojasnim par stvari, v zvočno mam napeljan zvok s TVja, da špila na mal bolših zvočnikih.. Vendar se mi ne da vedno ko bi rad gledal tv, klukat teh klukc in bi enostavno rad imel .exe ki bi to naredil zame, saj potem lahko uporabim ATI daljinec, s katerim bi tole preklapljal :)

Torej če je kaka dobra duša:)

@Mile a bi si s tem lahko pomagal? Oz bi delovalo tako kot sem gor opisal? Če je to to, pošlji ponudbo na privat ;)

BTW: Js res nimam pojma, sm čisti laik za te zadeve, tako da če bi se sam lotil verjetno nebi nikoli prišel do konca :)

Hvala in LP
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[C#] povezave

Oddelek: Programiranje
3038516 (2762) kuall
»

[C++]Polje neznane velikost

Oddelek: Programiranje