» »

Kaznovanje

Kaznovanje

Primoz ::

Kdo po vašem mnenju v tem forumu nabija točke?
Če bo glede koga obstajal splošen konsenz, bom popravil kaznovalno skripto tako , da bo kaznovala tudi floodanje foruma na njegov način....

Kdo si po vašem mnenju zasluži naziv "GnojTM"?
Kdo si po vašem mnenju zasluži biti utišan? (pa da slišim vaše "demokratične" ideje)...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Cr00k ::

jst pa se ene par osebkov...sam to ni nacin...k lohka...se na nou prjavs pa se vecji belaj..nardis...:)Gnoj™ se pa ful hudo slis...k da bi me obsodil za 15let zapora....:)...le da pri tem lahko zamenjas identiteto :)...tko da nima smisla... (tisti vasko, xtx...ce jim ni usec tuki kaj pol sploh se iscejo tle...pa delajo razkol...jst mam vec k 200 postov pa se mi ni nobena zvezda vec "prkazala"...tko da mislm da je dobra kaznovalna skripta...

||_^_|| ::

emm...po mojem mnenju si ti zaslužš naziv Gnoj™

miranpozar ::

Po mojem bi morali slo-tech nadosebki... khmm... moderatorji, administratorji in ostale pomembnejše glave, vsake toliko ročno komu dodati zvezdico.
Kot v šoli... fak to mi je pa nekam znano... na konferenci se je profesorski zbor že drugič odločil, da bo Miranu podelil ukor pred izključitvijo.
Nekako v tem stilu, ampak bolj pozitivno, saj smo v eri vodnarja, pa new millenium pa new age pa to... v glavnem peace, love and... ehehe... sweet mary joanne! :D

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

JeDo ::

Komu mar za zvezdice no... dejte se zresnt, ce ma kdo kej cool za povedat nej pove, da nebi prsli kmal na eno tako foro, da bi mogu taprv 100 strani pravil prebrat no ?

lp Jedo

PS: Dej sej men tud lahko zbrises use zvezdice ce se pol pocuts bl pomembnga !:D:D:D:D:D:D
----------------------------------------------------------------------------
<br>

||_^_|| ::

ma ej gdo pa sploh gleda na te zvezdice? Dejstvo je da usak k hoče met zvezdice jih loh dobi brez problema...tko da itak brezveze

mislim da sva v riti TEX......LOL:)))))

frudi ::

mislim, da trenutno ni nikogar, ki bi si zaslužil kakšno hujšo kazen, še najmanj pa naziv "GnojTM". to je po mojem zelo huda kazen, v bistvu te celoten forum "izobči", in bi morala biti rezervirana res le za najhujše kršitelje - recimo nekdo, ki konstantno žali druge uporabnike foruma, ali pa pošilja nerelevantne replye kot po tekočem traku...



kar se pa tiče sistema kaznovanja, pa mislim, da ni konstruktivno, da se sprašuje uporabnike, kdo si po njihovem zasluži biti kaznovan. ker se tak post lahko hitro sprevrže v vsestransko kazanje s prstom in žaljenje - "ti bi moral bit kaznovan...", "tiho bodi pa sebe poglej...", "daj nehaj, ker se ma drugače menla..." itd itd. čeprav ravno dejstvo, da se ta post (še) ni izrodil v nekaj takega, kaže, da je vseeno na tem forumu kr visok kulturni nivo.

po moje bi bilo boljše, da če kateri od moderatorjev opazi, da kak osebek povzroča težave, obvesti recimo lunija, pa se pol moderatorji vsake tolko - recimo enkrat na tedn al pa kaj - dobijo na ircu pa prediskutirajo, ali so potrebne sankcije in kakšne naj bi bile. mogoče bi bila tudi dobra ideja, da se tistega uporabnika po mailu obvesti, da se moderatorji z njegovim vedenjem ne strinjajo in da so pripravljeni ukrepati.

1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Cr00k ::

pa tudi ce bi dobu gnojTm...se pac na novo registriras...

MRB0rYS ::

Točno tako če kirga točke motjo se naj pa vsakič na novo registrira sam da bo dal kak pameten nasvet ne pa bedarije
b0rys

ChiefThunder ::

Sm vidu, kako zgleda Gnoj TM. Kva je pa model tazga ušpiču. :D

Belac ::

kaj pa če recimo dobiš ta gnoj kazen kaj potem ne moreš al moreš delat ((a ma gdo kake izkušnje??))ne me jemat resno na vprašanje pa prčakujem kak odgovor.

XCT ::

Mislim, da kaznovanje za izbočence nebi zaleglo, ker bi potem delali pod tistim usename-om še večje bedarije, za vse ostalo pa bi se na novo prijavili.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

luni ::

frudi v bistvu se strinjam s tabo glede tega, da ta topic bolj ali manj nima smisla... drugace pa naziv gnoj more bit, ker enostavno nekateri prevec svinjajo po forumu... vseeno se mi zdi da je nas forum se vedno eden izmed najbolj kultirnih na nasem web prostoru, za kar se v bistvu imam zahvaliti samo in le vam obiskovalcem... pac imamo sreco, da imamo (veliko vecino) kulturne obiskovalce...

pa verjemi, da se status gnoj ne podeljuje kar brezveze... od malo manj kot 700 aktivnih uporabnikov si ga je do sedaj prisluzil le eden, ki je sicer napisal le 18 sporocil, ampak so vsa bila strupena
Artificial Intelligentia

MRB0rYS ::

Luni kdo pa je to
b0rys

Belac ::

uu to pa je moralo bolet a??ma vglavnem moreš dajat res take izjave da se ti zrola da postaneš gnoj.stran pa forum na slo-techu so res izvrstni,lahko bi v prihodnost nardili še forum za se pogovarjt preko kamere in mikrofona,to bi bilo pa fanj!(predlog za slo-tech stran!)

||_^_|| ::

hmm..zanimivo...sam jst ful ne razumem, zakaj bi biu naziv GnojTM kašna ful uibr huda kazen?? Dejstvo je, da lohka kdorkoli, če dobi kakršnokoli kazen nrdi še en acc. na kšnmu hotmejli, jahuju, itd., pa se prjav na slo-tech še enkrat.

Tko da edin kar lahko je to da računate (računamo) na prisebnost folka:)

Cr00k ::

kaj je to jahu?...a je kksn zaklad?..jst ga se kr nism najdu :)

||_^_|| ::

LOL:))))))

Pepo ::

Hej, takele blagovne znamke kot je GnojTM, so pa res malo hude. No ja, verjamem, da je Luniju krepnil film, ce je nekdo v 18 postih pocel same pizdarije.

Jaz mam en predlog kr s fusbala. Dejte moderatorji potalat enemu, k ga kr nekaj serje, naprej rumen kartoncek, pol rdecga, pol mu pa- ce se ne pobolsa, prlimejte res kaksno blagovno znamko (magari Gnoj, Svina, Bimbo in podobno). Morda bo to streznilo vsakega sralca, k bo vidu, da je pred dodelitvijo zvenecega imena, vsaj pr fusbalu je tako.
Tehnika ljudstvu!

Cr00k ::

ja pepo..jst pa mam raj kosarko...k je vec osebnih.... pr 5bum :))

Yohan del Sud ::

Tisti usebek je hahaha in se mu naziv gnoj tm z rdečimi črkami prov lepo poda. Za vsak slučaj bi si bilo treba zmislt še kejšn bolj strupen naziv. Recmo "kujo tm"

Primoz ::

Jaz se opravičujem ker toliko časa nisem sodeloval. Opažam, da je razprava zabluzila iz smeri. Moje vprašanje (čeprav slabo postavljeno) se je namreč glasilo katera kriminalna dejanja si zaslužijo nagraditev s povišanjem v GnojaTM in ne KDO osebno si zasluži ta naziv....
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Jeronimo ::

Ni kriminalnih dejanj, ker tudi ni sprejetega zakona ali poslovnika v zvezi z tem forumom. Če se poslovnik sprejme potem ga je treba dosledno upoštevati in v primeru kršitve ustrezno kaznovati. Kar pa mora biti zelo natančno opredeljeno in ne sme dopuščati nobenih lukenj skozi katere bi lahko kdo ušel kontroli. Dokler pa tega ni, tudi ni prestopnikov , ker nimajo kaj kršiti.
Recimo dam primer. V poslovniku bi bilo določeno koliko znakov najmanj mora imeti post, če ne se dobi negativne točke, potem v primeru če uporabiš (recimo) več kot tri smeškote na post, zopet sankcije, potem pri preklinjanju in tako naprej.
Kaznovanje v zvezi z žaljenjem je še mnogo bolj komplicirano. Ker ima vsak svojo percepcijo dialoga bi bilo potrebno formirati recimo sedem članski senat, ki bi moral enoglasno ugotoviti žaljivost posta - večje število je potrebno zaradi osebnega faktorja ki bi preveč vplival na odločitve.
Ideja sama je dobra, vendar skrajno komplicirana, če bi želeli, da nihče po krivem ne utrpi škode. Nekdo bil bil lahko kaznovan za isto dejanje, nekdo pa ne.
Torej big kahune - peresa (tipkovnice) v roke in napišite pravilnik, ki se ga mora sprejeti z 2/3 večino vseh registriranih na slo-tech. To je potem demokratičen proces.:)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Yohan del Sud ::

>:D>:D;(:D:8):\0:):|8-O:P|O


f*k, jeb*nti, m*rš u pi*ku ti pasja da ti m**u zabljuzi pas tam zadi madofka, u kelogov frišn kornflakes.



;(>:D:(8-):O:(:(:'(;((:)):)):)):D

Ekhm. Ne mi zamert za ta izpad. Privoščil sem si še zadnji vdih anarhije, dokler je še tolerirana, preden se pogumno potopim v razburkane vode demokracije.

:D

[censored by Sergio... uvajanje demokracije]

edmund ::

Hem, nevem za druge, vendar bi meni osebno blo vseeno kaki naziv mam... Pač odvisno od osebnega Ega...
S tem ne mislim zajebavat, ampak pokazat to, da tako kaznovanje ne deluje... Mogoče bi bilo kaj bolj učinkovitega Gnoj TM + omejitev postanja za določen čas. Recimo naslednja dva tedna po 2 posta na dan... :D

Hem, aja, danes so me malo razkurili, pa mam destruktivne ideje, tak da ni treba resno vzet ;)
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)

Tomi ::

Gnoj, torej si zasluži tisti, ki nikoli ne napiše nič pametnega..
Samo ne vem, kdo bi na forumu takšen bil..
Ok, pa tudi pretirana uporaba kletvic, ironije, cinizma in podobnih stvari ni najbolj umestna.. Samo tudi tu dvomim, da je kdo tak..
Drugače ima pa Jeronimo dober predlog..0:)
metrodusa.blogspot.com

luni ::

Hmmm finta je v tem, da se velika vecina folka sekira, kako izpadejo na forumu, na kar kazejo tudi debate o zvezdicah. Drugace pa naziv gnoj prinasa (mozno) tudi benanje s foruma in ostalih delov strani. Sicer je res, da lahko naredis se en acc in gres srat, samo se bo zgodilo enako. Pol pa gre samo za to, kdo ima vec volje in cajta. Tisti, ki se zajebava ali moderatorji. In ker smo moderatorji prisotni skoraj dobesedno 24/7, to pomeni da bi se kretenTM svojega pocetja cez nekaj casa navelical in dal mir. Tako pac je... Drugih represivnih metod nimamo, ker je sam internet zasnovan kot free medij.

Kdo si pa zasluzi naziv gnoj? Kot vidite ni nekih pravil in tocnih zakonikov v stilu Jeronima ne mislimo postavljat ker nima smisla. Vse je prepusceno osebni presoji adminov in izbrali smo take ljudi, da mislimo da so to delo sposobni opraviti v redu. Nekaj splosnih napotkov bontona se lahko sami drzite, torej ne vpadaj v vsako besedo, nje svinjaj po forumu v zelji za zvezdicami ali prisiljenim huorjem, ne zali drugih uporabnikov itd itd... Sej ce si kolko tolko normalen clovek pol sploh ne rabis strogih pravil ker imas osnove vcepljene ze z vzgojo.
Artificial Intelligentia

miranpozar ::

Zvezdice ipd. bi bilo treba ukiniti. So toliko vredne, kot gnoj (geddit?)
Kot moderator pa bom (kot dosedaj, torej zelo redko) kakšen post odstranil ali pa zaklenil nit (thread). Se mi zdi, da se je kar nekaj tipov malce umirilo zadnje čase... so videli da določene stvari ne vodijo nikamor.
Argumentirano kreganje, kletvice in off-topic humor še vedno dovoljeni.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

poweroff ::

Kar se tice pravilnika ima dva komentarja. Po eni strani je prav da ce se zacne s kaznovanjem, da se doloci natancna pravila po katerih se lahko kaznuje in KAJ se kaznuje. Tako da narod ze vnaprej ve kaj sme in cesa ne. Ce ne imamo hitro totalitarizem, ko se bo par neuravnovesenih posameznikov (recimo da se najdejo na vodilnem polozaju) zacelo izzivljat nad folkom...
Hkrati je tudi fino, ce obstaja se neka instanca, kamor se ljudje lahko pritozijo, ce mislijo da jih je doletela neupravicena kazen (valjda ta instanca ne more biti tisti, ki ti je ze prvic izrekel kazen).

Samo po drugi strani je pa tako, da cim zacnes uvajat pravila, sploh ce so hudo obsezna in podrobna, sistem nekako "zategnes" in ga na koncu lahko zadusis...

Moram pa reci da meni osebno zvezdice nic ne pomenijo, pa razni nazivi, ki se rolajo tudi ne...bolj pomembna mi je vsebina. Zato tudi ne bom pisal neumnosti in sam sebi v skledo pljuval.8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj jaz biti gnoj spljoh ja ?

Oddelek: Slo-Tech
211494 (1210) luni
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
645122 (4000) OZZY
»

zvezdice

Oddelek: Slo-Tech
371784 (1312) OZZY
»

Gdo je gnoj 2

Oddelek: Loža
171865 (1537) Caboose
»

Da ne pozabim...

Oddelek: Novice / Obvestila
232262 (2262) TinkaPinka

Več podobnih tem