» »

postavitev omreža s HUB-om

postavitev omreža s HUB-om

MagElan ::

Lep pozdrav, vsem ki imate potrpljenje!
vem da je bila to tema že nevemkolko threadov, pa na nobenem nisem najdo specifičnih rešitev za težave na katere sem sam naletel.
hotel sem postavit omrežje s HUB-om pa mi verjetno manjka izjušenj. v glavnem doma imam 2 pc-ja povezana direkt s 3 mrežnimi. pri kolegu sem pa hotel postavit povezavo preko hub-a, ker je možno da bi kasneje hotel imeti povezanih kaj več kot samo 2 pc-ja v omrežje. zdaj pa jaz vas vprašam kak to povezat.
>> ali na enem računalniku usposobit internet z eno mrežno, potem na tega preko druge mrežne povezat hub, in preko hub-a pol drugi, tretji računalnik?
>> ali hub direkt na internet pa vsak računalnik posebaj nastavljat?
>> kake kable rabim? (sem poskušal s kabli ki jih je kolega mel pa je na prvi način sicer zaznalo da je klab priklopljen, če pa sem hotel direkt s temi kabli povezat 2 pc-a pa sploh ni javlo da je kabl vklopljen, ali da je računalnik izklopljen.

>> zdaj me pa še zanima ali je sploh mogoče povezati v omrežje računalnika z različnim sistemom? npr. v mojem primeru ima en win xP drugi pa win 98.

Zelo vesel bi bil če bi se najdo kdo ki bi mi tukaj odgovoril na ta vprašanja, ker sem preiskal že vrsto postov pa nikjer našo.
-------------------------------
Hvala in lp!
-=MagElan=-

AndrejS ::

odvisno od ponudnika interneta. Če imaš SIOL & dinamični IP potem lahko preko HUBa povežeš 4 računalnike na net, ker ti SIOL dodeli 4 IPje.

BlazP ::

>> ali hub direkt na internet pa vsak računalnik posebaj nastavljat?
Ce si na Siolu in imas dinamicni IP naslov na ADSLu, potem je to se najbol enostavna resitev.

>> ali na enem računalniku usposobit internet z eno mrežno, potem na tega preko druge mrežne povezat hub, in preko hub-a pol drugi, tretji računalnik?
To je v bistvu edina moznost, ce nimas tako kot sem zgoraj napisal.

>> kake kable rabim? (sem poskušal s kabli ki jih je kolega mel pa je na prvi način sicer zaznalo da je klab priklopljen, če pa sem hotel direkt s temi kabli povezat 2 pc-a pa sploh ni javlo da je kabl vklopljen, ali da je računalnik izklopljen.

Ja za povezavo racunalnikov preko huba rabis Straight kable(isti pini na iste pine), za povezavo med dvema racunalnikoma direktno rabis pa cross over kabl(eni pini se zamenjajo med sabo). Tako da kabl ki je delal preko huba ne more delat direkt PC 2 PC.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

En "dober" nakup

Oddelek: Kaj kupiti
301734 (879) Bela01
»

Mreža crossover ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
172039 (1715) gumby
»