Forum » Strojna oprema » Osnovna plošča na prenosniku
Osnovna plošča na prenosniku
gorazdx ::
Lep pozdrav
Imam prenosnik Compaq Armada m300
Menjal sem disk (govorim o HDD) in sem moral prenosnika odpret. Ko sem menjal diske in sem moral probat če dela sem imel priklopljeno še tipkovnico. Tipkovnica ima aluminjasto zadnjo plast.
Prenosnik je bil priklopljen na napajalnik, bil je ugasnen in nisem vedel da je priklopljen in sem položil na osnovno ploščo tpkovnico.
Pri priklopu na plošči sem opazil dve manše iskre tpkovnico sem takoj umaknil in izklopil iz napajalnika. Zavohal sem še mal
močnejši računalniški vonj.
Priklopil sem nazaj napajalnik in utripala je rumena lučka za batrijo. Računalnik se ne prižge več.
A imam kašne možnosti da bo to še kdaj delal?
A ima to vezje kakšno varovalko?
Računalnik rabim nujno.
Lp
Gorazd
Imam prenosnik Compaq Armada m300
Menjal sem disk (govorim o HDD) in sem moral prenosnika odpret. Ko sem menjal diske in sem moral probat če dela sem imel priklopljeno še tipkovnico. Tipkovnica ima aluminjasto zadnjo plast.
Prenosnik je bil priklopljen na napajalnik, bil je ugasnen in nisem vedel da je priklopljen in sem položil na osnovno ploščo tpkovnico.
Pri priklopu na plošči sem opazil dve manše iskre tpkovnico sem takoj umaknil in izklopil iz napajalnika. Zavohal sem še mal
močnejši računalniški vonj.
Priklopil sem nazaj napajalnik in utripala je rumena lučka za batrijo. Računalnik se ne prižge več.
A imam kašne možnosti da bo to še kdaj delal?
A ima to vezje kakšno varovalko?
Računalnik rabim nujno.
Lp
Gorazd
Lp
Zanima me če se je to komu že zgodilo?
Če je kdo popravil osnovno ploščo.
Če so kakšne teme o tem ali pa kakšn servis, ki je to že delal bi prosil za kakšn link.
Če je kdo popravil osnovno ploščo.
Če so kakšne teme o tem ali pa kakšn servis, ki je to že delal bi prosil za kakšn link.
Lp
BluPhenix ::
Huda bo, malokdo popravlja matične plošče pri nas, še servisi jih le zamenjujejo. NAboljše da pogledaš če je na oko kakšen skurjen element, drugače pa ne vem kako se boš rešil iz tega. Jaz sem imel podoben problem (le vzrok ni bil isti) in ni bilo druge rešitve kot nov prenosnik (ker je bil starejši so na servisu rekli 180k za novo plato...)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vid se ne nič iz nobene strani, edin po vonju lahko vem pribljižno iz katere strani je. Pa prskočile sta dve iskre kot statična elektrika.
Bom še mal probavu z voltmetrom.
Bom še mal probavu z voltmetrom.
Lp
Gwanaroth ::
Kotar ima kar kvaliteten servis glede prenosnikov. Poizkusi pri njih.
Lights often keep secret hypnosis..
Ploščo sem dobil iz servisa, zamenjal so neke t varovalke in en čip, skuril je še nekaj naprej tko da se ne splača več popravljat.
Bil sem v AGT servisu in fantje kar obvladajo, ni blo drago.
Hvala za pomoč, bom še kaj probal.
Bil sem v AGT servisu in fantje kar obvladajo, ni blo drago.
Hvala za pomoč, bom še kaj probal.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6424 (4109) | care20 |
⊘ | Računalniške trgovine dobre/slabe izkušnje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 36739 (32770) | Niet1986 |
» | Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5484 (4200) | Timmah |
» | Ugasnjen racunalnik se skuriOddelek: Pomoč in nasveti | 2129 (1620) | Macketina |
» | AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvalaOddelek: Kaj kupiti | 3578 (2721) | kuglvinkl |