» »

Excel spredsheet problem

Excel spredsheet problem

Tody ::

Hey!

Odkril sem en bug ki pa se kaže veliko večji kot je sprva videti. Ker vodim evidenco za neke stvari ki imajo serjiske številke so te razumno dost velke. Toda... če vpišem v excel številko 710006946400008430 mi jo tipo lepo zakoroži na ....8000 to sem probal na 3 mašinah, okey si rečem gremo pa k konkurenci zakurblam openoffice 1.1.4 (pač tega mam gor) in zadeva SE PONOVI !!! Zdej mi pa rečte da ne obstaja program ki bi prenesel toliko mestno številko bom začel v HTML tabeli vodit zadeve... Aja pa številka nima kej dosti z tem če dam kako drugo številko pač zaokroži na kaj drugega...

ToniT ::

Številke so predolge!
Nastavi obliko stolpca kot besedilo in problem bo rešen.

7,10007E+18 Ni rešitev :) namreč tole mi napiše če dam besedilo... Če dam karkoli drugega mi tudi nič ne pomaga očitno bom moral samo zadnjih recimor 5 vpisovat...

samomas ::

Sam proval na excel 2000 in deluje kot si opisal. Če pa predhodno (preden si vpisal številko) določiš celici, da boš vpisal tekst pa stvar deluje OK. Vpišeš lahko tudi daljše številke.

LP:))

ssokec ::

označi stolpec v katerega vpisuješ te številke
Format -> Cells -> zavihek "Number" -> Izbereš Number, Decimal places daš na 0 pritisneš OK in zadeva dela!

no men ne dela, sam jebeš to da moreš za številko vpisat že prej označit celilco z besedilom... logika in pol !

edit: tudi če označim prej že z besedilom in dam vse na 0 ni nič bolje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

samomas ::

Testiral še v excel2003 in stvar deluje. Ne vem v čem ti je problem označiti celoten stolpec in nastaviti pod oblikovanjem celice besedilo - vse skupaj traja 2 sekundi. In potem veselo pišeš notri svoje številke.

:)

ToniT ::

Ta stvar, da označiš stolpec in oblikuješ celico kot besedilo, dela v vseh preglednicah.
Tody, probaj serijsko številko vnesti na roke in ne na način Copy/Paste.

BlackHole ::

Saj če jo prenese s copy/paste, potem itak ta celica povzame tudi vso ostalo oblikovanje in lastnosti kopirane celice in tako prekliče vse, kar je pred tem nastavjlal. Edina možnost je potem posebno lepljenje (vrednost).
LP Marko

Nevihta ::

Pozdravljen!

V kolikor je ne rabiš nujno kot number je vnesi kot text.
Nevihta

nurmaln ::

dej še enkrat točno preberi kaj ti j ssokec napisal

skor 100% more delat

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel-vsota

Oddelek: Pomoč in nasveti
7831 (641) smacker
»