Forum » Operacijski sistemi » kopiranje Windows XP na nov fizicni disk
kopiranje Windows XP na nov fizicni disk
Highlander ::
Kupil bom nov (vecji, tisji) disk in bi rad celoten sistem (OS, konfiguracija, instalirani programi, ...) spravil iz starega na nov disk, ne da pa se mi vsega spet instalirat. Ali se da to nekako "presneti", pa potem mogoce s /fixmbr narediti zadevo zagonsko? Kopiral pa bi iz prve primarne particije (v Win C:) ravno tako na prvo (C:), samo bi bile razlicne velikosti. V skrajnem primeru sta lahko tudi enake velikosti.
Kako pa je s podobnim posegom v Linuxu? Bi bilo cp / ... + lilo dovolj? Tud dega bi znal rabitv prihodnosti...
Kako pa je s podobnim posegom v Linuxu? Bi bilo cp / ... + lilo dovolj? Tud dega bi znal rabitv prihodnosti...
BluPhenix ::
Ja norton ghost je odlična rešitev. Lepo oba diska povežeš na matično, zalaufaš ghost iz diskete ali CDja in lepo samo daš da ti iz prvega diska prekopira na drugega. Na drugem ti bo nareil particijo, ki bo velika kolikor prejšnji disk (če si imel samo eno particijo, drugače moraš vsako posebej kopirat), ostalo bo pustil neparticionirano. Tako je vsaj delal nazadnje ko sem ga uporabljal, lahko da so sedaj že kaj drugače naredili. Aja, novi disk bo že! zagonski, saj ghost prekopira čisto vse, tako da nebo potem treba nič urejat.
Sicer se ti pa morda splača pomisliti o clean inštalaciji sistema, ponavadi je v takih varjantah naboljše.
Sicer se ti pa morda splača pomisliti o clean inštalaciji sistema, ponavadi je v takih varjantah naboljše.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos sistema na drug diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1351 (1250) | gumby |
» | kako prenesti celotno vsebino diska na nov disk?Oddelek: Programska oprema | 3992 (3706) | BigWhale |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2556 (2170) | Preseren |
» | Prenos sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1377 (1236) | bozicek |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2401 (1772) | BlackHole |