Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
mihi81 ::
Lep pozdrav.
Spraševsl sem že za komponente, in pristal na taki zasnovi. Je še kaj za spremeniti, ali bi bila tole optimalna sestava za ta denar?
Xigmatec Alfar črn
FRACTAL DESIGN Integra R2 650W
80PLUSź Bronze
ASUS Maximus V Gene
INTEL Core i5 3570 3.4G 6MB BOX LGA1155
SAMSUNG 840 series 250GB 25/S600
SEAGATE ST1000DM003 1TB 7.2/64M/S600
GIGABYTE GV-R797OC-3GD WindForce 3X
3GB PCIe
SAMSUNG SH-S224BB-BEBE DVDRW SATA èrn
Dual Layer
G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL 8GB(2x4G) D3
Če je kul, grem danes potrditi naročilo.
Lp miha
Spraševsl sem že za komponente, in pristal na taki zasnovi. Je še kaj za spremeniti, ali bi bila tole optimalna sestava za ta denar?
Xigmatec Alfar črn
FRACTAL DESIGN Integra R2 650W
80PLUSź Bronze
ASUS Maximus V Gene
INTEL Core i5 3570 3.4G 6MB BOX LGA1155
SAMSUNG 840 series 250GB 25/S600
SEAGATE ST1000DM003 1TB 7.2/64M/S600
GIGABYTE GV-R797OC-3GD WindForce 3X
3GB PCIe
SAMSUNG SH-S224BB-BEBE DVDRW SATA èrn
Dual Layer
G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL 8GB(2x4G) D3
Če je kul, grem danes potrditi naročilo.
Lp miha
nofaith ::
ja če želiš 20€ prišparat lahko vzameš i5 3470 in cenejšo matično ploščo.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
Brias ::
@mihi81
malo imas zmedeno sestavo ....
ali imas napacen CPU ( kupujes odklenjenega? )
ce ne, potem imas 100 eur predrago plato ( absolutno ne rabis plate za 170 eur z NE-K CPUjem ... )
malo imas zmedeno sestavo ....
ali imas napacen CPU ( kupujes odklenjenega? )
ce ne, potem imas 100 eur predrago plato ( absolutno ne rabis plate za 170 eur z NE-K CPUjem ... )
d4rkw1z4rd ::
katero plato mi priporočate za a8 5600k procesor?(imam ga namen navit ampak ne prevec..pač da bo stabilen) al se splača dat par € za a10?. kateri hladilnik bi bil najboljša izbira? grafično imam v mislih hd 7770 1gb oc od gigabyte. ne rabim za nek hardcore gaming ampak samo za vsakodnevno rabo in kake enostavne programe.. iščem čimbolj poceni sestavo.zgornja meja je 600€. in ne mislim kupovat prek interneta iz tujine.nekaj strani nazaj sem že navedel sestavo ampak sem od takrat spremenil mnenje. fx 8350 8 jedrnik je premočan za moje potrebe. mislim da bi a8 povsem zadostoval. se mi pa zdi zanimivo da porabi več kot core i7 3770(100w, i7 pa 75w).ima zato mogoče krajšo življensko dobo?se bolj pregreva?(potrebujem boljši cpu hladilnik?). sicer se zavedam da je intel očitno boljši od amd-ja ampak iščem čimcenejšo varianto(price/performance). hvala že vnaprej za nasvete
lp
lp
matic492 ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
katero plato mi priporočate za a8 5600k procesor?(imam ga namen navit ampak ne prevec..pač da bo stabilen) al se splača dat par € za a10?. kateri hladilnik bi bil najboljša izbira? grafično imam v mislih hd 7770 1gb oc od gigabyte. ne rabim za nek hardcore gaming ampak samo za vsakodnevno rabo in kake enostavne programe.. iščem čimbolj poceni sestavo.zgornja meja je 600€. in ne mislim kupovat prek interneta iz tujine.nekaj strani nazaj sem že navedel sestavo ampak sem od takrat spremenil mnenje. fx 8350 8 jedrnik je premočan za moje potrebe. mislim da bi a8 povsem zadostoval. se mi pa zdi zanimivo da porabi več kot core i7 3770(100w, i7 pa 75w).ima zato mogoče krajšo življensko dobo?se bolj pregreva?(potrebujem boljši cpu hladilnik?). sicer se zavedam da je intel očitno boljši od amd-ja ampak iščem čimcenejšo varianto(price/performance). hvala že vnaprej za nasvete
lp
A ni boljše vzeti fx-4 ali fx-6 namesto a8, če boš imel posebej grafiko?
D3m ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
Če že, potlej A10-5800K. Tistih 100W in 75W, ki jih gledaš je nekaj drugega, to ni poraba ampak topolota, ki jo je treba odvajati. In je logično, ker i7 3770 nima tako močnega grafičnega čipa na procesorju, kot AMD.
|HP EliteBook|R5 6650U|
v čem pa je boljši fx 4 ali 6 od a serije?oz. v čem je fx boljša od a serije?
drugače pa hvala za hitre odgovore
sicer me pa predvsem zanima katero plato naj vzamem(približna cena). se fx procesorji tudi navijajo? čeprav nimajo k oznake?
lp
sicer me pa predvsem zanima katero plato naj vzamem(približna cena). se fx procesorji tudi navijajo? čeprav nimajo k oznake?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d4rkw1z4rd ()
Pro_moted ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
Vsi FX-i se naijajo brez problema.APU se ti ne slača gledat če boš imel zraven še radeonko.
Npr. za 600 evrov:
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
Pa imaš dobro ohišje in spodoben CPU hladilnik ter dober in tih napajalnik, ostalo je pa tako kot si želel. Brezveze da plačuješ za šibkejši APU če dobiš za skoraj enako ceno fx 6xxx .
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
NightHawk ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
Če že, potlej A10-5800K. Tistih 100W in 75W, ki jih gledaš je nekaj drugega, to ni poraba ampak topolota, ki jo je treba odvajati. In je logično, ker i7 3770 nima tako močnega grafičnega čipa na procesorju, kot AMD.
A tako gre to? Kakšno grafično mora potem imeti FX 8350 napram i7 3770 ali napram A10 5800K, glede na to koliko toplote je treba odvajati...
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
A lahko obnovimo vaše potrebe. Kaj nameravate delati z računalnikom?
|HP EliteBook|R5 6650U|
uporabljal bi ga za internet,mogoče kak nezahteven program(sibelius), tu pa tam bi pa pognal kak novejši špil(ne rabim neke high end grafične)
bi pa ga rad mel za dlje časa zato bi ga rad navil
hvala za nasvet ampak na funtech.si so nekatere komponente precej cenejše
lp
bi pa ga rad mel za dlje časa zato bi ga rad navil
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
Vsi FX-i se naijajo brez problema.APU se ti ne slača gledat če boš imel zraven še radeonko.
Npr. za 600 evrov:
Pa imaš dobro ohišje in spodoben CPU hladilnik ter dober in tih napajalnik, ostalo je pa tako kot si želel. Brezveze da plačuješ za šibkejši APU če dobiš za skoraj enako ceno fx 6xxx .
hvala za nasvet ampak na funtech.si so nekatere komponente precej cenejše
lp
Zgodovina sprememb…
Potlej bi bil A10-5800K pravi za vas, ker bo matična podpirala bližajoče novejše procesorje Richland.
V ponudbo sem vam dal še SSD za operacijski sistem in HDD za igre in filme ter podobno.
Cena: 522 EUR sistem lahko sestavite tudi v Funtech, če je cenejši, da pridete na cca. 500 eur.
V ponudbo sem vam dal še SSD za operacijski sistem in HDD za igre in filme ter podobno.
Cena: 522 EUR sistem lahko sestavite tudi v Funtech, če je cenejši, da pridete na cca. 500 eur.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
niso asrockove matične manj kvalitetne od gigabyte? rame bi raje vzel kingston hyperx za 60€(ne vem zakaj se tako hitro dražijo). ni dovolj 60gb ssd za os? če bi vzel ati hd grafiko ki podpira crossfire,se poveže s procesorsko grafiko? sicer pa je budget 600€
Asrock ima dobre matične je hčerinska firma od Asusa.
Ni razlike med Kingston ali Geil razen v ceni.
60Gb je dovolj za sistem, ga imam sam Kingston 60GB V300 KIT (kupil v funtech) je dobra zadeva, ker sem zraven dobil nosilec za fiksno pritrditev v ohišje.
Če se poveže z HD grafiko rabiš max. HD 6670 za Hybrid Crossfire.
Evo z 60GB SSD prideš pod 500 EUR, če vzameš v funtech pa še ceneje.
60Gb je dovolj za sistem, ga imam sam Kingston 60GB V300 KIT (kupil v funtech) je dobra zadeva, ker sem zraven dobil nosilec za fiksno pritrditev v ohišje.
|HP EliteBook|R5 6650U|
d4rkw1z4rd je izjavil:
lp
zakaj pa pol fx 8350 ki nima grafične oddaja 125W? skoraj 1x več od i7?
Ker je razlike v proizvodnem procesu, Intel je že na 22 nm, med tem, ko je AMD na 32 nm. Plus AMD ima višje frekvence in drugačno tehnologijo od Intela.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Asrock ima dobre matične je hčerinska firma od Asusa.
super..hvala! samo nekaj..je opazna razlika med delovanjem ssd in hdd? deluje hitreje sistem nasploh? nikoli še nisem preizkusil, sem pa bral da ima ssd krajšo življensko dobo ampak bi naj bil neprimerljivo hitrejši
Zelo, boot v Windows imam v 15 sekundah in lahko takoj zaženem Chrome za internet med tem, ko je HDD rabil še vsaj 10 sekund, da se je namizje osvežilo preden sem kaj lahko začel delati.
P.S. z HDD sem imel boot v Windows vsaj 45-60 sekund.
P.S. z HDD sem imel boot v Windows vsaj 45-60 sekund.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
uf to pa je razlika.. mislite da bi grafika v a10 in 6670 v crossfire delovala bolje od samo hd 7770?
mogoče bi se splačalo dodat hd 7750?
vidim da imajo tudi nekatere matične grafično...s katero se potem da povezat v crossfire?
mogoče bi se splačalo dodat hd 7750?
vidim da imajo tudi nekatere matične grafično...s katero se potem da povezat v crossfire?
Zgodovina sprememb…
zanima me še koliko w naj ima napajalnik v primeru crossfire in overlocked a10 procesorja. bo 1 dodaten cpu hladilnik dovolj?
AMD priporoča HD 6670. Če že bo enakovredna ali ponekod hitrejša od HD 7770 na višji resoluciji. Govorim tam 1920 x 1080 resoluciji.
Predlagani napajalnik, ki sem ga podal bo dovolj, ker HD 6670 pokuri tam cca. 75W
d4rkw1z4rd je izjavil:
zanima me še koliko w naj ima napajalnik v primeru crossfire in overlocked a10 procesorja. bo 1 dodaten cpu hladilnik dovolj?
Predlagani napajalnik, ki sem ga podal bo dovolj, ker HD 6670 pokuri tam cca. 75W
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Če boš sparil z HD 6670 vzemi tako z GDDR5 ramom.
Kot naprimer ta:
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...
ali ta
Ker se bo opazno poznala razlika med GDDR3 ali GDDR5.
Kot naprimer ta:
ali ta
Ker se bo opazno poznala razlika med GDDR3 ali GDDR5.
|HP EliteBook|R5 6650U|
hvala za informacije...bom sporočil konfiguracijo. pred nakupom, če se bo dalo kaj izboljšat :)
lp
lp
Tukaj imaš youtube video igranja iger z A10-5800K + HD 6670 GDDR5 na resoluciji 1920 x 1080.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
uf super.. sam sicer ne igram teh battlefieldov in cod in ostalih streljačin.. igram predvsem športne igre.. f1 2012, nba 2k13, fifa 13 itd... mislim da bi brez težav moralo delat na ultra nastavitvah
Morali bi delati brez težav. Ampak še enkrat opozarjam mora biti HD 6670 z GDDR5!
|HP EliteBook|R5 6650U|
seveda...precej boljše deluje.. sicer pa bom nabavil čez slab mesec..morda bodo do takrat cene še padle nekaterim komponentam ali pa bo kaj novega prišlo ven
Brez veze čakati, ker DDR3 rami se dražijo. Ne verjamem, da bo še kaj ceneje, kot je že.
|HP EliteBook|R5 6650U|
čakam zaradi €€ :) kriza je udarila tudi po meni :/ bodo pa mogoče ddr5 rami prišli ven :)
Hehe bomo pa še čakali na DDR5 vmes bojo še DDR4. Dobro počakajte še par tednov pa sestavite isti sistem v Funtech sem opazil, da nimajo HD 6670 z GDDR5 ampak jih vprašajte če lahko dobijo.
Pravkrat sem pogledal na Funtech za iste artikle, ponekod ima funtech ceneje mlacom pa kontra. Predlagam, da
v funtechu kupiš zaradi cene:
-Matična plošča ASRock FM2A75M-DGS
-procesor AMD A10-5800K
-SSD disk Kingston 60GB V300 B 7mm (SV300S3B7A/60G)KIT
-DVD/RW Samsung SH-224BB, SATA, črn
-napajalnik LC 550W LC6550GP2 140mmFANv2.2(24pin)
v mlacomu kupiš zaradi cene:
-grafična SAPPHIRE Radeon HD6670 1GB PCIe GDDR5
-trdi disk SEAGATE ST1000DM003 1TB 7.2/64M/S600
-ohišje Xigmatek Asgard USB 3.0
-ram GEIL Evo Valoce GEV38GB1600C9DC 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3
-hladilnik COOLER MASTER Hyper TX3 Evo
Pa prideš pod 500 EUR.
Pravkrat sem pogledal na Funtech za iste artikle, ponekod ima funtech ceneje mlacom pa kontra. Predlagam, da
v funtechu kupiš zaradi cene:
-Matična plošča ASRock FM2A75M-DGS
-procesor AMD A10-5800K
-SSD disk Kingston 60GB V300 B 7mm (SV300S3B7A/60G)KIT
-DVD/RW Samsung SH-224BB, SATA, črn
-napajalnik LC 550W LC6550GP2 140mmFANv2.2(24pin)
v mlacomu kupiš zaradi cene:
-grafična SAPPHIRE Radeon HD6670 1GB PCIe GDDR5
-trdi disk SEAGATE ST1000DM003 1TB 7.2/64M/S600
-ohišje Xigmatek Asgard USB 3.0
-ram GEIL Evo Valoce GEV38GB1600C9DC 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3
-hladilnik COOLER MASTER Hyper TX3 Evo
Pa prideš pod 500 EUR.
|HP EliteBook|R5 6650U|
hvala za pomoč.. nisem pričakoval da si bo kdo vzel toliko časa. samo nekaj še.. seagate diski so boljši od wd? na funtechu je za 59EUR wd 1tb 7200rpm 64mb
Zgodovina sprememb…
Isti "klinac" ali en ali drug oba se kvarita , če ga dobiš za 59 EUR potlej vzameš v funtech :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Eh, ta crossfire ni ravno nekaj. Na DX9 igrah itaq ne bo deloval. Kartica stane dodatno 86€, sepravi kartica in procesor stane več kot 200€? Za ta denar lahko dobiš recimo fx 4300 ali intel i3 3220 ali phenoma x4 965 skupaj z radenom 7750 oziroma 7770 če je potreba.... Vse boljše rešitve.
a10 5800 se splača kupiti brez dodatne grafične, ker tista vgrajena je kar vredu. Ko pa gledaš kompletno ceno in kaj dobiš ter kje lahko to izkoristiš se pa ne splača.
a10 5800 se splača kupiti brez dodatne grafične, ker tista vgrajena je kar vredu. Ko pa gledaš kompletno ceno in kaj dobiš ter kje lahko to izkoristiš se pa ne splača.
hvala za mnenje
zanima me zakaj je 99% ljudi prepričano da je intel boljši od amd-ja v cpu(menim da vsaj 80% ne ve zakaj ampak se pač strinja z večino)? v čem je core i5(i7) boljši od fx 8350? če bi npr. v mozili imel več zavihkov odprtih..bi core i5 deloval normalno, fx pa štekal? al v čem je fora? mogoče v zanesljivosti? pregrevanju? naj mi prosim odgovori en ki se res spozna na to.
lp
zanima me zakaj je 99% ljudi prepričano da je intel boljši od amd-ja v cpu(menim da vsaj 80% ne ve zakaj ampak se pač strinja z večino)? v čem je core i5(i7) boljši od fx 8350? če bi npr. v mozili imel več zavihkov odprtih..bi core i5 deloval normalno, fx pa štekal? al v čem je fora? mogoče v zanesljivosti? pregrevanju? naj mi prosim odgovori en ki se res spozna na to.
lp
Zgodovina sprememb…
vaščan ::
Intel je hitrejši in varčnejši procesor. To je dejstvo.
Dejansko v realnosti pri igranju iger in ostalih opravilih pa v 95% primerov neboš razlike porajtov.
Če poenostavim intel naredi skoraj 2 operacije ko amd naredi 1. To ti je v cpu zahtevni igri lahko razlika recimo amd 40fps intel 70fps.
Ampak če gledaš ceno prišparaš približno dobre 100 eur amd 8core vs intel i7 4core/8threads. Če gledaš amd 4core vs intel i5 4core pa spet prišparaš okol 100eur.
Če še na hitr povzamemo zadevo približno za polovico cene intla dobiš amd ki je tud skoraj za polovico počasnejši ampak to ne igra tolk vloge ker je že amdjeva brzina čisto dovolj za vsa opravila.
Dejansko v realnosti pri igranju iger in ostalih opravilih pa v 95% primerov neboš razlike porajtov.
Če poenostavim intel naredi skoraj 2 operacije ko amd naredi 1. To ti je v cpu zahtevni igri lahko razlika recimo amd 40fps intel 70fps.
Ampak če gledaš ceno prišparaš približno dobre 100 eur amd 8core vs intel i7 4core/8threads. Če gledaš amd 4core vs intel i5 4core pa spet prišparaš okol 100eur.
Če še na hitr povzamemo zadevo približno za polovico cene intla dobiš amd ki je tud skoraj za polovico počasnejši ampak to ne igra tolk vloge ker je že amdjeva brzina čisto dovolj za vsa opravila.
Pro_moted ::
Intel je hitrejši in varčnejši procesor. To je dejstvo.
Če že človeku ponujaš informacije mu vsaj približno točno povej. AMD-jevo 1 jedro je približno 20%-25% počasnejše ( pa ne to vedno in povsod pri vseh stvareh). Ima jih 8 ( pa pustimo zdaj da niso čisto prava jedra), naprav i5 ki jih ima 4.V igrah ki dobro izkoriščajo število jeder AMD prav nič ne zaostaja in to so skoraj vse novejše igre. Če bi pa igral na 1024×800 resoluciji pa bi bila razlika ja , 150 FPS napram 120 FPS, pri teh fpsjih je razlika nepomembna.Razlika se najbolj občuti v benchmarkih, kje drugje pa ne tako zelo, le v denarnici se pozna razlika ob nakupu.In pa za porabo se res ni treba sekirat, ker ne porabi toliko več, 80W ob noramlnem delu v Windows.
Moje mnenje, če res hočes najboljši procesor za igre in ti je ful pomembno že zaradi tega ker te to pač pomiri če imaš nekaj najboljšega, potem vzameš i5. Če pa si zadovoljen z kakim FPS-jem ali dvema manj ( na normalnih današnjih resolucijah) pa je AMD čisto dober, sploh če ga izkoristiš še v aplikacijah ki izkoriščaš vsa jedra, plus tega prišparaš kar nekaj in še lepo se da navijat.
Največja napaka AMD-ja je itak da ne oglašuje ama ništa. Če bi po TV nekaj časa vrteli reklame o 8 jedernih procesorjih, bi jih ljudje kupovali, pa nima veze ali je hitrejši ali počasnejši.Ker pač število jeder in frekvenca sta za povprečnega uporabnika glavno merilo.Ampak o AMD se ne sliši nič nikjer.
O Intelu pa že vrabci na vejah čivkajo in vejo za i3, i5, i7 procesorje. Druga ljudje itak ne poznajo. Prvo kaj večina kupcev hoče imet v mašini je i5 procesor, ker so pač videli reklame in poslušali rane specialiste govorit o tem.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Vaščan ga je pa malo mimo usekal. Pol počasnejši za pol manj denarja. Jaooooo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Intel ima boljši proizvodnji proces in bolj napredno tehnologijo. Njihovi procesorji so zgrajeni na 22nm, medtem ko so AMDjevi še kar na 32nm.
Ta razlika se najbolj pozna v učinkovitosti - AMD porabi več energije da opravi določeno delo. Recimo i5 procesor pri polni obremenitvi kuri kakih 110-120W, AMD FX 8350 pa cca 200-220W. Ob navijanju se pa razlika še malo poveča. AMD deluje na višjih frekvencah da je lahko konkurenčen. Zelo dolgo nazaj je AMD iznašel oznake 1800+, kar je pomenilo, da se njihov athlon lahko primerja z 1800MHz pentiumom in ne da ima 1800mhz - je imel manj. Sedaj so pa zaostali.
Intel ima veliko boljši singlethreaded preformans - nekaj kaj izkoriščajo vse starejše igre in večina novejših.
AMD je pa poceni in ima to surovo moč - 8 jeder (ki to niso), visoki MHz. V večini iger je pač rahlo počasnejši od i5 ampak ne toliko, da bi se preveč poznalo.
Jest osebno ga nebi kupil zaradi previsoke porabe energije za tisto kar da od sebe. Ta energija se seveda kasneje pretvori v toploto, ki jo je potrebno odvajati. Priporočal bi ga pa nekomu, ki potrebuje MT in si ne more oz noče privoščiti i7. Nekdo ki potrebuje veliko MT programov.
Za igre lahko sestaviš računalnik z i5 3350p ali i5 3470 z b75/h77/poceni z77 plato in prideš na enako ceno kot amd FX 8320. i5 so kljub nižjim MHz hitrejši oziroma v najslabšem primeru enako hitri. Če AMDja naviješ v igrah niti ne pridobiš nevemkaj (enako kot če Intela i5 3570k), poraba in s tem toplota se pa kar dvigneta.
Če te res zanima je najbolje da si sam kej prebereš in ne poslušaš preveč zagretežev različnih taborov. Na netu je polno primerjalnih testov. Kle spodej imaš enega
http://www.tomshardware.com/reviews/cpu...
Ta razlika se najbolj pozna v učinkovitosti - AMD porabi več energije da opravi določeno delo. Recimo i5 procesor pri polni obremenitvi kuri kakih 110-120W, AMD FX 8350 pa cca 200-220W. Ob navijanju se pa razlika še malo poveča. AMD deluje na višjih frekvencah da je lahko konkurenčen. Zelo dolgo nazaj je AMD iznašel oznake 1800+, kar je pomenilo, da se njihov athlon lahko primerja z 1800MHz pentiumom in ne da ima 1800mhz - je imel manj. Sedaj so pa zaostali.
Intel ima veliko boljši singlethreaded preformans - nekaj kaj izkoriščajo vse starejše igre in večina novejših.
AMD je pa poceni in ima to surovo moč - 8 jeder (ki to niso), visoki MHz. V večini iger je pač rahlo počasnejši od i5 ampak ne toliko, da bi se preveč poznalo.
Jest osebno ga nebi kupil zaradi previsoke porabe energije za tisto kar da od sebe. Ta energija se seveda kasneje pretvori v toploto, ki jo je potrebno odvajati. Priporočal bi ga pa nekomu, ki potrebuje MT in si ne more oz noče privoščiti i7. Nekdo ki potrebuje veliko MT programov.
Za igre lahko sestaviš računalnik z i5 3350p ali i5 3470 z b75/h77/poceni z77 plato in prideš na enako ceno kot amd FX 8320. i5 so kljub nižjim MHz hitrejši oziroma v najslabšem primeru enako hitri. Če AMDja naviješ v igrah niti ne pridobiš nevemkaj (enako kot če Intela i5 3570k), poraba in s tem toplota se pa kar dvigneta.
Če te res zanima je najbolje da si sam kej prebereš in ne poslušaš preveč zagretežev različnih taborov. Na netu je polno primerjalnih testov. Kle spodej imaš enega
Intel ima boljši proizvodnji proces in bolj napredno tehnologijo. Njihovi procesorji so zgrajeni na 22nm, medtem ko so AMDjevi še kar na 32nm.
Prva napaka, pri porabi primerjaš 4-jedrnega i5-3570K proti 8-jedrnemu FX-8350.
Kot drugo,visoka porabo svojih procesorjev AMD pokrije že z nižjo ceno in na dolgi rok se Intel in AMD pokrijeta pri računu za elektriko.
|HP EliteBook|R5 6650U|
torej se mi bolj splača vzet i5? in hd 7770oc 1gb? glede na vaše predloge sklepam da je intel precej bolj primeren za prihodnost? torej i5, 60gb ssd za os 1tb hdd in hd7770 oc ..mislim da bi se dalo sestavit za 600€
Potlej sta primerna oba za prihodnost.
Intel sestava:
AMD sestava:
P.S.
Pri Intelu bi lahko šel še nižje na i3 recimo, med tem, pri AMD lahko ostanem na FX-6300 (6-jedrni) in dam namesto HD 7770 recimo HD 7790 ali HD 7850 (1GB).
Vendar sta obe konfiguraciji preko 600 EUR.
Intel sestava:
AMD sestava:
P.S.
Pri Intelu bi lahko šel še nižje na i3 recimo, med tem, pri AMD lahko ostanem na FX-6300 (6-jedrni) in dam namesto HD 7770 recimo HD 7790 ali HD 7850 (1GB).
Vendar sta obe konfiguraciji preko 600 EUR.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
matic492 ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
torej se mi bolj splača vzet i5? in hd 7770oc 1gb? glede na vaše predloge sklepam da je intel precej bolj primeren za prihodnost? torej i5, 60gb ssd za os 1tb hdd in hd7770 oc ..mislim da bi se dalo sestavit za 600€
Za prihodnost je primernih več jeder, zato je AMD fx-8 prihodnost.
vaščan ::
Ok res sem malo pretiraval Ivy Bridge recimo proti visheri isti clock na eno jedro je intel približno 50% hitrejši. Če gledam benche.
Uglavnem oba ta dovolj dobra za vse s tem da je amd cenejš.
Za prihodnost je primernih več jeder, zato je AMD fx-8 prihodnost. --- bi se kar strinjal s tem
Uglavnem oba ta dovolj dobra za vse s tem da je amd cenejš.
Za prihodnost je primernih več jeder, zato je AMD fx-8 prihodnost. --- bi se kar strinjal s tem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
Prva napaka, pri porabi primerjaš 4-jedrnega i5-3570K proti 8-jedrnemu FX-8350.
Kot drugo,visoka porabo svojih procesorjev AMD pokrije že z nižjo ceno in na dolgi rok se Intel in AMD pokrijeta pri računu za elektriko.
Napaka? Eh, ti pa si...
Lej, če je pač i5 enako hiter v programih, ki jih uporablja tisti ki to kupuje zakaj potem nebi primerjal? Sej za svoje lastno zadovoljstvo ga lahko postaviš ob i7 3770k in vidiš, da napram temu procesorju je pa POVSOD počasnejši in vedno bolj požrešen. Ja, ja, sej vem, teh pa ne gre primerjati zaradi cenovne razlike. Ubistvu je ta AMD tok f* special da ga je nemogoče sploh primerjati..
2: za nekoga, ki ne navija (sepravi oseba kateri sem to napisal) je vseeno če kupi h77 plato in i5 3350p/ i5 3470 procesor. Ti dve kombinaciji staneta enako kot fx 8320 in plata na 970 čipovju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NightHawk ()