Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
bogii ::
Aston_11 ::
Kateri AMD je primerljiv z Intel G2020, če je boljši AMD v performansu, toliko boljše? (AMDje ne poznam sploh).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
5stinc ::
medenko ::
eh predraga grafična, vzami potem 170EUR cenejšo 7950....
ali pa odprta embalaža z 12 mesecom garancije
http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...
enkratna cena! 5stinc iz kje si? jutri bi si jaz zase naročil 7870xt.
SSD menjaj!!!!!
ali pa odprta embalaža z 12 mesecom garancije
enkratna cena! 5stinc iz kje si? jutri bi si jaz zase naročil 7870xt.
SSD menjaj!!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
d4rkw1z4rd ::
lep pozdrav
odločil sem se da si sestavim pc do max. 800EUR. ne bom ga uporabljal za nek hardcore gaming
procesor: core i7 3770 za 277EUR
matična: gigabyte h77 za okrog 80EUR
grafična: sapphire radeon HD 7870 XT (s tahitijem) 240-250EUR?
ram: 8gb 1600mhz(corsair ali kingston?) 58EUR
disk: 500gb 64mb 7200rpm (morda 1tb. WD,Seagate,Toshiba,Hitachi?) 50-60EUR
optična enota: samsung za 17EURčimbolj poceni naj bo
ohišje: coolmaster za 39EUR(važno da ima spredaj vsaj 1 usb 3.0
napajalnik: mislim da bi 600W moral bit dovolj(gledal sem lc powerja za 51EUR)
na funtechu sem uspel sestavit za 828EUR(za grafično sem dal gigabyte hd 7870 oc za 250EUR ker nimajo xt)
torej...mi lahko prosim svetujete kje se da dobit te komponente čimbolj poceni(ni važno da so vse iz iste trgovine)
sem pa gledal tudi amd fx 8350 za 177EUR in bi naj imel zelo podobne rezultate na benchmark testih kot i7 3770 ampak porabi precej več elektrike.pa še večina je mnenja da je intel precej pred amdjem v cpu-jih.
hvala že vnaprej za odgovore
lp
odločil sem se da si sestavim pc do max. 800EUR. ne bom ga uporabljal za nek hardcore gaming
na funtechu sem uspel sestavit za 828EUR(za grafično sem dal gigabyte hd 7870 oc za 250EUR ker nimajo xt)
torej...mi lahko prosim svetujete kje se da dobit te komponente čimbolj poceni(ni važno da so vse iz iste trgovine)
sem pa gledal tudi amd fx 8350 za 177EUR in bi naj imel zelo podobne rezultate na benchmark testih kot i7 3770 ampak porabi precej več elektrike.pa še večina je mnenja da je intel precej pred amdjem v cpu-jih.
lp
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matic492 ()
matic492 ::
d4rkw1z4rd je izjavil:
lep pozdrav
lp
Oprosti za predlagan izbris sem zgrešil link, drugače pa kaj ti bo i7, če si rekel da ne bo hardcore gaming? i7 za gaming se splača samo če imaš quadfire 7970 ali gtx 680 :D, disk 1TB se ne splača 500 gb, grafika ja vredu, samo sem glih zgoraj videl link do 7970 za 290EUR iz hoh.de če imaš opcijo, je pomojem to dobra izbira, pa zamenjaj i7 za i5 3570 pa si kupi 7970 (razlika je celo dovolj da si kje v slo kupiš 7970 verjetno)
Tale grafika:
Glede procesrojev pa vsaj pomojem tak nima veze, razlika v igricah bo kvečjemu par fpsjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
uf tale 7970 je pa res smešno poceni glede na cene pri nas. pc hočem imeti dlje časa zato bi raje imel core i7 kot i5. sicer pa hvala za nasvet
če bi dal amdjev procesor pa hd 7970 bi se dalo dobit celo za dobrih 700€. uf..kje bi si mislil da se da za tak denar dobit tako zverino :)
če bi dal amdjev procesor pa hd 7970 bi se dalo dobit celo za dobrih 700€. uf..kje bi si mislil da se da za tak denar dobit tako zverino :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d4rkw1z4rd ()
malo sem gledal na hoh.de in vidim da imajo vse ceneje kot pri nas.. bom kar tam kupil vse komponente. hvala za link!
iz kje si? naročiva skupaj? imaš paypal?
lahko se zmeniva preko ZS.
tale 7970 je bila pomoje samo vrnjena in ima odprto embalažo z eno letno garancijo, je pa občutno ceneje.
lahko se zmeniva preko ZS.
tale 7970 je bila pomoje samo vrnjena in ima odprto embalažo z eno letno garancijo, je pa občutno ceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
dolar ::
Crknu pc in bi rabu čimprej nekaj za ~700EUR pa da je čim bolj tih, pa še SSD ki je baje full hiter , V leclercu je bil en z SSD diskom, sam ne vem kok je tista mašina glasna.
Brias ::
@dolar
za kaj rabis komp ....
univerzalno, bolj gaming, bolj delo z programom ki se imenuje ...?
z tujine ali pri nas ... ? ti je vseeno ... ?
za kaj rabis komp ....
univerzalno, bolj gaming, bolj delo z programom ki se imenuje ...?
z tujine ali pri nas ... ? ti je vseeno ... ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
Bi najraj iz Lj da ga grem osebno iskat, za gopro domače vide delat. Rad bi mel SSD pa da je tih 8). Vidim, da je malcom tukaj popularen, je cheap?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolar ()
poleg SSDja ( ki bo verjetno 128gb ) rabis tudi trdi disk ali ne ( ce ja, potem so seveda druge komponente slabse ... )
- rabis tudi opticno enoto ( dvd pekac? )
- rabis tudi opticno enoto ( dvd pekac? )
Zgodovina sprememb…
Ja use komplet novo (pc), razen miške, tipkovnice, dva monitorja in zvočnikov, kar že imam. Hvala za pomoč!
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
pocakaj da se mlacom konfigurator naloada ( 2-10 sekund, odvisno od hitrosti kompa )
b75
i5-3350p ( ivy )
8gb ram
7870 tahiti le ( glede na to da zelis bolj tih komp bi svetoval 7870xt od saphire, ki je bolj tiha, cenovno je drugje nekako enaka cena kot mlacomova powercolour, ampak je mlacom nima ... )
SSD OCZ Vertex 4 128GB 25/S600
fractal design kista
samsung pekac
SEASONIC S12II-520 520W napajalnik
skupaj 756 eur
( brez klasicnega trdega diska, dober balans na vsem, edino graficna .... )
povej kake igre igras, oz. bi igral, da vidimo a se lahko spustimo en level nizje pri grafah ali ne ...
pocakaj da se mlacom konfigurator naloada ( 2-10 sekund, odvisno od hitrosti kompa )
b75
i5-3350p ( ivy )
8gb ram
7870 tahiti le ( glede na to da zelis bolj tih komp bi svetoval 7870xt od saphire, ki je bolj tiha, cenovno je drugje nekako enaka cena kot mlacomova powercolour, ampak je mlacom nima ... )
SSD OCZ Vertex 4 128GB 25/S600
fractal design kista
samsung pekac
SEASONIC S12II-520 520W napajalnik
skupaj 756 eur
( brez klasicnega trdega diska, dober balans na vsem, edino graficna .... )
povej kake igre igras, oz. bi igral, da vidimo a se lahko spustimo en level nizje pri grafah ali ne ...
Ubistvu iger zadnji dve leti ne igram dosti, kdaj grem kako streljačino za par minut odigrat za spomine na stare cajte. Bolj mi je pomembno da se videji na sony vegas ki jih editam čim hitreje sprocesirajo.
Vide delam za hec iz veselja, amatersko recimo 1 vid na mesec. Gledam grafo jo kar hvalijo edino nekje je bilo omenjeno daje a bit loud, to me malo skrbi. Bolj pomembna mi je tihost kot preformance :)
Si predstavljam, da bi mi bilo 128gb dovolj pa zraven zunanji disk usb3 1TB.
Matr me že glava peče od useh teh komponent pa kaj se kaj ujema ko nimam pojma 8).
Matr me že glava peče od useh teh komponent pa kaj se kaj ujema ko nimam pojma 8).
Zgodovina sprememb…
ponavadi vedno boljse izpade ce se komp prilagodi uporabniku ...
naj se kdo kaj dorece, ker ce bi bilo leto 2011/2012 vem da bi se dalo nvidio( cuda cores )zaradi tvojega dela z sony vegas .... ampak sedaj kakor gledam benche in primerne kartice za ta program ... z novimi karticami ... niti ni taksne razlike, kake profi oriented karte pa pomoje za 1 al pa 2 krat na mesec nima smisla ...
morda edino se kak noctua cooler na CPU ...
pomojem je to to ...
ali pa kako 90 eur cenejso 7790 in noctuo na cpu in smo na okrog 700 eur ...
pocakajmo da se formumasi zbudijo ...
naj se kdo kaj dorece, ker ce bi bilo leto 2011/2012 vem da bi se dalo nvidio( cuda cores )zaradi tvojega dela z sony vegas .... ampak sedaj kakor gledam benche in primerne kartice za ta program ... z novimi karticami ... niti ni taksne razlike, kake profi oriented karte pa pomoje za 1 al pa 2 krat na mesec nima smisla ...
morda edino se kak noctua cooler na CPU ...
pomojem je to to ...
ali pa kako 90 eur cenejso 7790 in noctuo na cpu in smo na okrog 700 eur ...
pocakajmo da se formumasi zbudijo ...
Pro_moted ::
Če ne igraš iger, oz. le občasno, potem še 7790 ne rabi :D
No , jaz bom dal eno AMD alternativo, za Intel je že Brias dobro sestavil.
Če dodaš 20 evrov, pa imaž tudi malo boljšo hd 7790 kot je brias svetoval.
Če hočeš tišino , je ta hladilnik za CPU bomba ( vem ker ga imam sam, pa še tako drag ni kot Noctua). Pa glej za čimbolj zaprto ohišje, torej brez kakšnih odvečnih okrasnih lukenj, ali pa pretiranega števila ventilatorjev itd.
Za grafično pa itak ni skrbet, ker je neboš slišal, razen med malo daljšim igranjem iger. Drugače itak ne dela skoraj nič.
No , jaz bom dal eno AMD alternativo, za Intel je že Brias dobro sestavil.
Če dodaš 20 evrov, pa imaž tudi malo boljšo hd 7790 kot je brias svetoval.
Če hočeš tišino , je ta hladilnik za CPU bomba ( vem ker ga imam sam, pa še tako drag ni kot Noctua). Pa glej za čimbolj zaprto ohišje, torej brez kakšnih odvečnih okrasnih lukenj, ali pa pretiranega števila ventilatorjev itd.
Za grafično pa itak ni skrbet, ker je neboš slišal, razen med malo daljšim igranjem iger. Drugače itak ne dela skoraj nič.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Tole sem najdu, zgleda ocenjeno tih,
malcom 700EUR
Gre ssd na matično v zgornjem linku?
v čem je razlika med zgornjim sistemom in predlaganim od
Brias:
Kaj pa SAPPHIRE Radeon HD7850 2GB PCIe na Brias sistem?
Mogoče še podatek da jaz ne bom nič overclock zadev ustvarjal.
malcom 700EUR
Gre ssd na matično v zgornjem linku?
v čem je razlika med zgornjim sistemom in predlaganim od
Brias:
Kaj pa SAPPHIRE Radeon HD7850 2GB PCIe na Brias sistem?
Mogoče še podatek da jaz ne bom nič overclock zadev ustvarjal.
PROTI KONCU SISTEM
Je tako drag cpu hladilnik smiselen? Brias ga ni dal notri, Pro moted da je cpu hladilnik bomba za tihost (tvojega ne da med opcije)?
Rabim samo še RAM, ker Brias opcija ni na razpolago. Ne vem kake so razlike med rami zato kak ideja za omenjen sistem dobrodošla.
Je tako drag cpu hladilnik smiselen? Brias ga ni dal notri, Pro moted da je cpu hladilnik bomba za tihost (tvojega ne da med opcije)?
Rabim samo še RAM, ker Brias opcija ni na razpolago. Ne vem kake so razlike med rami zato kak ideja za omenjen sistem dobrodošla.
Zgodovina sprememb…
PROTI KONCU SISTEM
Smiselen je le če hočeš res tišino, ker lahko i5 hladiš kar pasivno , ali pa z najnižjimi vrtljaji na ventilatorju. Za i5 bo dovolj tudi kakšen bolj cenejši, pa RAM si pozabil dodat v konfiguracijo, in pa napajalnik je lahko cenejši edino še se želiš Seasonica.
Tule sem ti samo dodal RAM, pa menjal napajalnik. Plus dodal hladilnik, bolj poceni a dober sodeč po testih.
Test hladilnika, ( v tabeli je čisto zadnji):
http://www.hardwaresecrets.com/article/...
Če pa rabiš hladilnik ali ne pa se odločiš sam :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
To je to, DOKNČNI SISTEM
Upam da se komponente ujemajo s matično in zig zag.
Hvala za pomoč, komentarje in predloge!
Upam da se komponente ujemajo s matično in zig zag.
Hvala za pomoč, komentarje in predloge!
@dolar
a si ziher za ta cooler, cisto brez venta ne bo slo ... ker ta cooler rabi biti tik ob napajalniku da njegov pressure vlece ven zrak ...
z tem coolerjem v sistemu se ne bo nic slisalo ... cena je enaka ....
a si ziher za ta cooler, cisto brez venta ne bo slo ... ker ta cooler rabi biti tik ob napajalniku da njegov pressure vlece ven zrak ...
@dolar
Ta:
http://www.mlacom.si/zalman-cnps7x-led
bi bil tudi dober, pa še cenejši in tišji je.Plus tega je Ninja OGROMEN napajalnik pa tudi težek žez 1 kg, je pa res da bi bile temperature zelo nizke. :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pro_moted ()
ma on je izbral tega ...
kakor gledam, ga je po svoje he he he
SilverStone NT06-E V3 passive
http://www.silverstonetek.com/product.p...
ne vem ce bo dost to sam na cpuju ......
zato sem dopisal: a si ziher za ta cooler, cisto brez venta ne bo slo ... ker ta cooler rabi biti tik ob napajalniku da njegov pressure vlece ven zrak ...
kakor gledam, ga je po svoje he he he
SilverStone NT06-E V3 passive
http://www.silverstonetek.com/product.p...
ne vem ce bo dost to sam na cpuju ......
zato sem dopisal: a si ziher za ta cooler, cisto brez venta ne bo slo ... ker ta cooler rabi biti tik ob napajalniku da njegov pressure vlece ven zrak ...
Zgodovina sprememb…
Sem brez compa zato nisem mogel odgovoriti.
So me poklicali iz štacune in me opozorili tako kot tukaj, da je bil tisti hladilnik neprimeren (se mi je zdela najbolj tiha zadeva, na koncu bi bilo še preveč tiho 8)
Predlagali so mi ARCTIC Freezer 13 CO in sem rekel da, čeprov nisem vedel kateri je. Sedaj sem prečekiral vtise in je vredu-tih, glede na to da ne bom nič navijal zadev.
To je sedaj na predračunu in v izdelavi.
Sigh je samo to, ker bo baje nared šele čez en teden 8(
Upam tudi da mi bo ratalo na grafo dat oba monitorja en je dvi drugi vga. Bo treba še konverterje nabavit.
So me poklicali iz štacune in me opozorili tako kot tukaj, da je bil tisti hladilnik neprimeren (se mi je zdela najbolj tiha zadeva, na koncu bi bilo še preveč tiho 8)
Predlagali so mi ARCTIC Freezer 13 CO in sem rekel da, čeprov nisem vedel kateri je. Sedaj sem prečekiral vtise in je vredu-tih, glede na to da ne bom nič navijal zadev.
To je sedaj na predračunu in v izdelavi.
Sigh je samo to, ker bo baje nared šele čez en teden 8(
Upam tudi da mi bo ratalo na grafo dat oba monitorja en je dvi drugi vga. Bo treba še konverterje nabavit.
7850 195€ jao jao
kok so cene ramom skočile hudiča.....dolar: si si naredil kakšno podobno konfiguracijo na hoh.de?
kok so cene ramom skočile hudiča.....dolar: si si naredil kakšno podobno konfiguracijo na hoh.de?
7850 195€ jao jao
Grozno ja.
N hoh.de pride z enakimi komponentami ( edino ohišje sem dal Bitfenix Shinobi in napajalnik !beQuiet 520W), cena 676 eur.. Bi lahko pospravil v žep ali pa v boljšo grafo :D Sicer pa zmaga CPU hladilnik ki je na hoh .de 20 evrov tukaj pa 33 :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Hvala še enkrat za predloge! Si predstavljam večdnevni študij ki bi ga mogel izvesti da bi sam prišel do istega izbora.
Glede cen, PCja iz tujine prek maila nebi vzel ker se mi zdi zadeva preveč zakomplicirana če gre kaj narobe. Treba je podpirat domači trg 8) Oziroma domači trg pri tistem ki ima najnižjo ceno.
Glede cen, PCja iz tujine prek maila nebi vzel ker se mi zdi zadeva preveč zakomplicirana če gre kaj narobe. Treba je podpirat domači trg 8) Oziroma domači trg pri tistem ki ima najnižjo ceno.
Upam da zadnja sprememba, Arctic hladilnik sem zamenjal za THERMALRIGHT True Spirit 140 BW malo dražji vendar 15eur gor ali dol, če se uporablja več let.
Upam da zadnja sprememba, Arctic hladilnik sem zamenjal za THERMALRIGHT True Spirit 140 BW malo dražji vendar 15eur gor ali dol, če se uporablja več let.
beri post v tej temi za tebe ... : Brias :: včeraj, 14:07:22
Brias sem si ogledal SCYTHE Ninja 3 SCNJ-3000 Rev. Vendar je občutno težji in tudi glasnejši od THERMALRIGHT True Spirit 140 BW, ki pa slabše hladi, vendar glede na to, da compa ne bom friziral bo dosti hlajenja tudi s strani thermaright.
Kako teža vpliva na zvijanje, raztezanje materialov pri compu ne vem, vendar se skozi leta vsaka zadeva pod težo zvije/raztegne. Ninja je skoraj enkrat težja...
Kako teža vpliva na zvijanje, raztezanje materialov pri compu ne vem, vendar se skozi leta vsaka zadeva pod težo zvije/raztegne. Ninja je skoraj enkrat težja...
vaščan ::
Sem rekel tole pa moram napisat v opozorilo če bo kdo sestavljal AMD 8 jedrno mašino.
Zadnjič sem dobil v roke en rač za zrihtat. AMD fx8320 in Gigabyte 990xa ud3. Prvič bios je v k... ko ga naštelaš dela ok ampak nortbridge in mosfet se grejeta nenormalno sem pognal prime pa pomoje je mel mosfet 80-90C v parih minutah in sem na netu prebiral da imajo s tem nenormalnim gretjem težave gigabytove plate 990x 970 990fx ud3. To je težava samo z 8jernimi proci ker potegnejo tolk amperaže skoz da se zadeva res nenormalno greje bolš da se izogibate teh plat. Bolje poseči po kakšni asus M5A9.. R2.0 Lep pzdrav.
Zadnjič sem dobil v roke en rač za zrihtat. AMD fx8320 in Gigabyte 990xa ud3. Prvič bios je v k... ko ga naštelaš dela ok ampak nortbridge in mosfet se grejeta nenormalno sem pognal prime pa pomoje je mel mosfet 80-90C v parih minutah in sem na netu prebiral da imajo s tem nenormalnim gretjem težave gigabytove plate 990x 970 990fx ud3. To je težava samo z 8jernimi proci ker potegnejo tolk amperaže skoz da se zadeva res nenormalno greje bolš da se izogibate teh plat. Bolje poseči po kakšni asus M5A9.. R2.0 Lep pzdrav.
@dolar ...
v postu Brias :: 11. apr 2013, 09:34:33 sem ti tudi napisal kak noctua cooler ...
za 40 - 70 eur se kupi ali scythe ali noctuo, ce clovek nima denarja za to, poseze po kaki cenejsi, do 20 eur varjanti ...
od 20 - 40 se ne kupuje nic, ker je preplacilo ...
termal ima: ze v startu previsoko glasnost in preslab pretok ...
nivo glasnosti: 17~21 dBA
zračni pretok ventilatorja: 28.3~73.6 CFM ( 47 do 123m3 )
scithe ima: pri minimumu ( 7.5 decibelih okrog 45 m3/h pretoka ) ki je vrh glave dovolj za 1kg pasive in tvoj cpu.... tako da si kupil 10 eur drazji cooler ki bo delal vsaj 2.2 krat glasneje ( tvoj za 45m3 pretoka ze spusca 17 decibelov ) za to da bo se 10 stopinj slabse hladil ... thats not even win-loose situation, thats pure loose-loose situation ...
nivo glasnosti: 7.5-37dBA
zračni pretok ventilatorja: 110.31 CFM / 187 m3/h
in ne , nima veze 1kg cooler ker je pri japancih to narejeno da ne matra ....
pac, moras priznati, da zal tudi coolerja ne mores vec kupiti ( niti v prvo niti v drugo ) brez da zeznes ,,,
imel si noctuo omenjeno Brias :: 11. apr 2013, 09:34:33, pa si si dal v sestavo pasivo, in kasneje si imel scitha omenjenega, in si si dal v sestavo ... .kr neki ( ajd da je 25 eur ampak 50, ... thats too much even for SLO goverment ... )
v postu Brias :: 11. apr 2013, 09:34:33 sem ti tudi napisal kak noctua cooler ...
za 40 - 70 eur se kupi ali scythe ali noctuo, ce clovek nima denarja za to, poseze po kaki cenejsi, do 20 eur varjanti ...
scithe ima: pri minimumu ( 7.5 decibelih okrog 45 m3/h pretoka ) ki je vrh glave dovolj za 1kg pasive in tvoj cpu.... tako da si kupil 10 eur drazji cooler ki bo delal vsaj 2.2 krat glasneje ( tvoj za 45m3 pretoka ze spusca 17 decibelov ) za to da bo se 10 stopinj slabse hladil ... thats not even win-loose situation, thats pure loose-loose situation ...
pac, moras priznati, da zal tudi coolerja ne mores vec kupiti ( niti v prvo niti v drugo ) brez da zeznes ,,,
imel si noctuo omenjeno Brias :: 11. apr 2013, 09:34:33, pa si si dal v sestavo pasivo, in kasneje si imel scitha omenjenega, in si si dal v sestavo ... .kr neki ( ajd da je 25 eur ampak 50, ... thats too much even for SLO goverment ... )
Zgodovina sprememb…
@dolar ...
Tu si ga lepo mimo pihnil pomoje. Glih tistih el cheapo do 20 evrov hladilnikov se ne splača kupovat, ker ponavadi ne dosežeš nič napram stock hladilniku, sploh pa kakšni za 90mm fan-om.
35-40 evrov pa dobiš recimo Thermalright Macho HR-2, kateri se lahko primerja tudi z dražjimi hladilniki, mislim da je na vrhu v p/p.
Nova serija Thermalrightov je odlična za ne pretirano ceno.Če bi pa kupil Ninjo pa tudi nebi nič zgrešil, ampak je res velik kos jekla.Upam samo da si je pogledal širino ohišja, ker je ta hladilnik ki ga je izbral kar visok.
BTW, o tistih 7,5 db na Ninji pa lahko samo sanjajo. Lahko oni lepo pišejo tehnične podatke za neke teoretične primere, v praksi so vsi boljši kulerji nekje na enakem nivoju glasnosti.Vse kar je okrog 30 db je OK.
http://www.guru3d.com/articles_pages/sc...
Sicer pa je po testih sodeš Thermalrightov true spirit tišji, tako da je dobro izbral.Še vedno pa se lahko na kateremkoli kulerju menjajo ventilatorji za tišje, ampak mislim da bo prej slišal grafično in napajalnik.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
@pro moted
1kg made in japan zelezja z made in japan veternico na 3350P = je pomoje vrh glave da ga das na scythov absolutni minimum ( 500 obratov ) in ne prides do 10dbjev, ...
ampak ok .....
1kg made in japan zelezja z made in japan veternico na 3350P = je pomoje vrh glave da ga das na scythov absolutni minimum ( 500 obratov ) in ne prides do 10dbjev, ...
ampak ok .....
Arctic freezer sem zamenjal zato, ker je bil 13 pro in ne 13 co (telefon in zamenjal naslednji dan). 13 pro (ga ni v konfiguratorju) pa je imel nekaj negativnih komentarjev. Zato takoj ko sem dobil predračun in ugotovil da dejansko ne gre za 13 co sem jih kontaktiral in prosil če lahko zamenjam. Prodajalec je po mailu rekel da lahko in mi predlagal THERMALRIGHT True Spirit 140 BW. Na hitro sem po netu in youtube-u prečekiral po netu in nisem zasledil negativnih komentarjev in da je zelo tih.
Sicer raje verjamem predlogu na kakem forumu kot prodajalcu, vendar sem preveril predlog in se odločil za.
Glede na to da moj comp ne bo nič navit in da za thermalright govorijo po navijalskih forumih, da je soliden sem potrdil prodajalcu.
Sigurno ni optimalen hladilnik, vendar za nenavit sistem bo cool in tih.
Sicer raje verjamem predlogu na kakem forumu kot prodajalcu, vendar sem preveril predlog in se odločil za.
Glede na to da moj comp ne bo nič navit in da za thermalright govorijo po navijalskih forumih, da je soliden sem potrdil prodajalcu.
Sigurno ni optimalen hladilnik, vendar za nenavit sistem bo cool in tih.
Mohimm ::
Pozdravljeni,
Kupuje se računalnik za domačo uporabo, office, internet novice, mail, banka, občasno kakšne večje PDF dokumente.
Trenutno sem sestavil tole (funtech):
AMD fx-4100 99,5€
Asus M5a78l-M/USB3 AM3+ 66,5€
4GB 1333MHz Kingston 30€
500gb wd 53€
DVD/RW samsung 13€
Spire jewel 400w 28.5€
ohišje spire maverick 6008 29€
vse skupaj 323€
Se dobi za ta denar kaj boljšega?
Hvala lepa za predloge
Kupuje se računalnik za domačo uporabo, office, internet novice, mail, banka, občasno kakšne večje PDF dokumente.
AMD fx-4100 99,5€
4GB 1333MHz Kingston 30€
500gb wd 53€
DVD/RW samsung 13€
Spire jewel 400w 28.5€
vse skupaj 323€
Hvala lepa za predloge
Pozdravljeni,
AMD fx-4100 99,5€
4GB 1333MHz Kingston 30€
500gb wd 53€
DVD/RW samsung 13€
Spire jewel 400w 28.5€
vse skupaj 323€
Hvala lepa za predloge
Grafične ne rabiš ? Ker ta procesor nima intergrirane.
Drugače za tvoje potrebe potem:
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
dogo ::
@Mohimm Morda kaj takega http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon... ali pa lahko tudi a6-5400 procesor -30 evrov
Tale od Pro moted-a je kr super, jaz bi osebno sicer raje vzel posebej napajalnik, ampak ok.
Tale od Pro moted-a je kr super, jaz bi osebno sicer raje vzel posebej napajalnik, ampak ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dogo ()
Mohimm ::
@Pro_moted koliko vidim ima M5A78L-M/USB3 gor HD3000, kar je dovolj za kar se bo uporabljalo.
Kolikor vidim je boljše kaj od A* serije procesorjev.
Pa glede ohišja me še zanima, če je možno da ima kak usb 3.0 še spredaj ( da bi bilo vsaj malo "future proof" )
In pa predvidevam, da za to ceno je AMD še vedno boljša izbira od intla?
Najlepša hvala za odgovore
Kolikor vidim je boljše kaj od A* serije procesorjev.
Pa glede ohišja me še zanima, če je možno da ima kak usb 3.0 še spredaj ( da bi bilo vsaj malo "future proof" )
In pa predvidevam, da za to ceno je AMD še vedno boljša izbira od intla?
Najlepša hvala za odgovore
D3m ::
Pozdravljeni,
Moj predlog za 285 EUR.
Matična ima, 6x SATA3 in 4xUSB 3.0, HDMI in D-sub
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()