» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
211 / 1149
»»

puma982 ::

Yo,zanima me, če je moj stari napajalc LC 400W s 15A na +12V dovolj, da bi poganjal a4-5300 ?
Brez dodatne grafične.

Hvala

D3m ::

Moral bi biti dovolj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

puma982 ::

Zdravo, nakupujem napajalnik do največ 50€. Pogoj je, da lahko poganja tudi grafično kartico srednjega in višjega kakovostnega razreda. Zaenkrat bi poganjal G550 in 8800gt.

Berem, da so BeQuiet vredu, pa Corsair, pa Thermaltake se tudi dobi pod 50€. Sem gledal na funtech pa mlacom.
Vsi tam okrog 50€ imajo podobne zmogljivosti. A je vseeno katerega vzamem ?

Hvala

Pro_moted ::

puma982 je izjavil:

Zdravo, nakupujem napajalnik do največ 50€. Pogoj je, da lahko poganja tudi grafično kartico srednjega in višjega kakovostnega razreda. Zaenkrat bi poganjal G550 in 8800gt.

Berem, da so BeQuiet vredu, pa Corsair, pa Thermaltake se tudi dobi pod 50€. Sem gledal na funtech pa mlacom.
Vsi tam okrog 50€ imajo podobne zmogljivosti. A je vseeno katerega vzamem ?

Hvala

http://www.mlacom.si/thermaltake-berlin...

Recimo ta.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Tomi ::

Potrebujem konfiguracijo za gaming računalnik višjega srednjega razreda, de nuovo, celoten paket. Raje Intel kot AMD, tišina v idle je zaželena, ni pa nujna. Budget načeloma ni problem, samo ne pretiravati, raje imam P/P komponente, ne pa varčevati pri napajalniku.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

Molde321 ::

medenko ::

grafično raje vzemi na caseking.de ker tam dobiš kupon.

Nwanko ::

Že imam:
2x8gb Crucial 12800 cl9
CM Storm Enforcer

Bo pasalo vse skup,v prihodnosti oz po zahtevi še dodam eno grafo.

pa kupujte skupaj zaradi pttja....

dolar ::

Ima kdo kake izkušnje s mlacomom, koliko časa rabijo da dobijo kak del, sestavijo sistem? 11. aprila sem naročil, 16. aprila je bila zadnja sprememba. To se sedaj vleče že več kot dva tedna, se mi zdi da bi sistem imel že doma, če bi ga naročil pri švabah;((

Zdejle sem zvedu da niso imeli rama, hladilnika, in ohišje pride v pon, tor.

Zdej mam notri ta ram, a je dober?:2x KINGSTON KHX1600C9D3/4G 4GB PC12800
data o ramu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolar ()

Kaj je imeti bolje notri, prodajalec je rekel da kingston, sam ne verjamem nič več.

Team Group RAM 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 (tega sem mel prej v konfiguratorju)

ali

2x KINGSTON KHX1600C9D3/4G 4GB PC12800

Isti klinac. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

mokasin ::

Ja kingston ma manjšo latenco...

PrimozR ::

Kar je irelevantno ob podatku, da se frekvence in latence v praksi poznajo praktično 0, kapaciteta pa mnogo bolj.

mokasin ::

Ja sej sta oba 8gb

PrimozR ::

Ja, kar je leta 2013 s hitro rastočimi cenami, a še vedno relativno ugodnimi cenami RAMa neumna poteza.

matic492 ::

Sicer ni glede računalnika ampak sm vidu da vsi neki na hoh.de kupujete pa me zanima če mi zna kdo povedat kaj tukaj narobe pišem, ker tok nemško pa ne razumem da bi vedu ka je narobe..

Drugače bom kupil čez kakšen teden eno grafiko Radeon 7970, če hoče kdo delit poštnino (sem iz velenja,kot se vidi na sliki :D)

Janac ::

Odpri stran v Chromu, ti prevede.

Janac je izjavil:

Odpri stran v Chromu, ti prevede.

Sem dal v google translate, ne pomaga nekaj.

Pol dej pa vsako besedo posebaj.

Janac je izjavil:

Pol dej pa vsako besedo posebaj.

Bitte eingegebene Rechnungsadresse prüfen:
eingegebene - vpisana
Rechnungsadresse - Naslov za izstavitev računa
prüfen - preverjanje

Kak naj pa vpišem drugač, če je pa to moj naslov..?

bluefish ::

Če se ne motim, Hoh pobira ulice iz neke baze in moraš vnesti točno po njihovo.

meni so tudi kar nekaj jokali za kranj recimo 4000 ne povleče...povleče pa 41xx kr neki.

Ma fak sem našel, velenje ima poštno številko 3320, jaz sem pa na gorici, kjer ma naša pošta 3321, in je hotel da napišem 3321.. prej mi še nikol ni blo treba 3321 napisat :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Tomi je izjavil:

Potrebujem konfiguracijo za gaming računalnik višjega srednjega razreda, de nuovo, celoten paket. Raje Intel kot AMD, tišina v idle je zaželena, ni pa nujna. Budget načeloma ni problem, samo ne pretiravati, raje imam P/P komponente, ne pa varčevati pri napajalniku.

Moj predlog:

ALi pa ceneje :D

AMD FX-Serie FX-8320 8x3.50GHZ AM3+ Box Vishera AMD 8-Core
134,35 €*

Thermalright HR-02 Macho Rev.A 140mm... CPU-Kühler
39,45 €*

ASRock 990FX Extreme3 - Mainboard - ATX AMD 990X
89,90 €*

G.Skill 8GB KIT RipJaws-X PC3-12800U DDR3-1600 CL9 DDR3
54,90 €*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s...
80,49 €*

Seagate Barracuda 7200.12 1000GB SATA 6Gb/s 1000 GB Speicher
56,75 €*

Gigabyte Radeon HD7970 Windforce 3X 3GB GDDR5 AMD Radeon HD 7970
344,90 €*

be quiet Straight Power E9 600W ATX 2.3 80+
93,90 €*

BitFenix Shinobi Midi-Tower - black USB 3.0 Midi-Tower
54,90 €*

Skupaj : 949,54 pri hoh.de
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

NightHawk ::

Nekomu, ki budget načeloma ni problem, preferira intel ter išče gaming comp priporočaš amd?
Pa ne da bi bilo kaj narobe z AMDji, ta procesor sem tudi sam pripročal folku ampak očitno tukaj je, da ni zanj - ali pač? Marsikdaj dobim občutek, da folk tu dobi provizijo od prodaje določene firme in je zato neprestano najboljša izbira.

Zgodovina sprememb…

NightHawk je izjavil:

Nekomu, ki budget načeloma ni problem, preferira intel ter išče gaming comp priporočaš amd?
Pa ne da bi bilo kaj narobe z AMDji, ta procesor sem tudi sam pripročal folku ampak očitno tukaj je, da ni zanj - ali pač? Marsikdaj dobim občutek, da folk tu dobi provizijo od prodaje določene firme in je zato neprestano najboljša izbira.

Napisal je RAJE Intel kot AMD in ne "nočem AMD" , torej? Napisal je tudi da ne pretiravat z ceno, pa sem jo oklestil za 60 evrov, pa imam občutek da bo mu tudi to preveč, s tem da sem dodal noter grafo ki je krepko boljša. Nič ne vsiljujem, je le predlog.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Grafa ni vredna dodatnih 70EUR.

No bom pa še jaz vprašal za mnenje, budget za grafiko imam do 350EUR, sam zdaj sem gledal malo bolj realna, razliak v ceni med 7970 in 7950 je za tistih par fpsjev kar ogromna:
http://www.hoh.de/hardware/grafikkarten...
Pa še 7950 70EUR ceneje

Potem sem pa še bral, da 7870 XT ima skoraj isti performance, zdaj glede na to da moj monitor niti ni full hd, in da igram tako že zdaj staro igrico battlefield 3, grafiko bi menjal samo za BF4, se mi pa ne gre za neko ultra grafiko, raje igram na LOW z 120 fpsji, kot na ultra z 40.
Še 7870XT:

A se mi splača dati 60EUR več za 7950, še 70EUR več za 7970 ali naj prišparam malo pša si vzamem 7870XT?

Ko pride ven serija 8xxx si planiram dobiti še eno od katerekoli grafiko si bom zdaj kupil (rabljeno) in imam potem crossfire še za vsaj 2 leti.

Zdaj pa denar mi ni niek problem, samo za nekaj malega pa tud nebi deval skupaj več kot 100EUR več, če dobim z 7870 XT že overpowered grafiko?

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

veliko "protislovja" je v tvojem postu, saj recimo overpowered ni pozitivno pri 7870 XT, ker veliko W žre

potem crossfire s starimi overpowered grafikami tudi ni dobra ideja

ultra 40fps je veliko boljše kot low 120 fps-jev, oziroma, da smo bolj na tleh z izjavami, na high pri 60fps je idealno

kupi 7870 GHZ edition (ne XT)in menjaj 6 mesecev po izidu 9000 serije

FlyingBee je izjavil:

veliko "protislovja" je v tvojem postu, saj recimo overpowered ni pozitivno pri 7870 XT, ker veliko W žre

potem crossfire s starimi overpowered grafikami tudi ni dobra ideja

ultra 40fps je veliko boljše kot low 120 fps-jev, oziroma, da smo bolj na tleh z izjavami, na high pri 60fps je idealno

kupi 7870 GHZ edition (ne XT)in menjaj 6 mesecev po izidu 9000 serije

To koliko W žre moj računalnik mi je najmanj pomembno od vsega, če bi mi bilo, nebi bil na AMDju in imel crossfire :D

Zgodovina sprememb…

Ok, najverjetneje bom vzel 7870XT pa si bom za razliko kupil še novo ohišje, naročil bom najverjetneje že pred koncem tedna, če ima kdo kaj iz hoh.de, se lahko zmenimo.

ja, imaš prav, potem je pomembno kakšno imaš ohišje in ustrezno hlajenje

XT bo prava zate, na resolucijah pod FHD

FlyingBee je izjavil:

ja, imaš prav, potem je pomembno kakšno imaš ohišje in ustrezno hlajenje

XT bo prava zate, na resolucijah pod FHD

Saj tudi na fullhd ni problema, mogoče v kakmu crysisu bi blo 2GB premal, sam drugje pa pomojem vse brez problema.

average že, kaj pa min.?

vaščan ::

Pro_moted je izjavil:

ALi pa ceneje :D

AMD FX-Serie FX-8320 8x3.50GHZ AM3+ Box Vishera AMD 8-Core
134,35 €*

Thermalright HR-02 Macho Rev.A 140mm... CPU-Kühler
39,45 €*

ASRock 990FX Extreme3 - Mainboard - ATX AMD 990X
89,90 €*

G.Skill 8GB KIT RipJaws-X PC3-12800U DDR3-1600 CL9 DDR3
54,90 €*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s...
80,49 €*

Seagate Barracuda 7200.12 1000GB SATA 6Gb/s 1000 GB Speicher
56,75 €*

Gigabyte Radeon HD7970 Windforce 3X 3GB GDDR5 AMD Radeon HD 7970
344,90 €*

be quiet Straight Power E9 600W ATX 2.3 80+
93,90 €*

BitFenix Shinobi Midi-Tower - black USB 3.0 Midi-Tower
54,90 €*

Skupaj : 949,54 pri hoh.de

Sem že enkrat napisal ne dajat za 8 jedrni procesor plate s 4+1 power designom ker so jajca in procesor ob obremenitvah trokira niža frekvence voltaže itd pa še vrm se ponavad greje v višave. Pač za 8 jedrno mašino boš rabu met notr ornk plato s 8+2 power designom in konkretnim vrm ter north bridge hlajenjem če hočeš da to dela kot je treba recimo od asusa 6+2 je minimum kar bi jaz priporočal.

Glede 2gb na grafi še nisem videl igre ki bi nucala na 1080p več kot 2gb rama razen crysis 3 na max detajlih + 4xAA ali 8XAA. To pa tko nebo glatko delal niti na 2x 7870xt.

NightHawk ::

Od kje ti podatek, da procesor niža frekvence ob obpremenitvah na 4+1?

Drugače pa je tale Gigabyte "GA-970A-UD3 970 Sockel AM3+ ATX DDR3" narejena na 8+2 dizajnu in niti ni draga. AMD fan club na tem forumu je pa vseskozi priporočal Asus M5A97, ki deluje na 4+2 pa ni bilo slišati o kakšnih problemih. Mislim pa, da bi Asrock svoja "Extreme" poimenovanja lahko rezerviral za kaj boljšga. Itaq je vseeno katero čipovje imaš, 970/990x/990FX, dokler uporabljaš samo eno grafično kartico (večina ljudi).

http://www.hoh.de/hardware/mainboards/a...

kmetek ::

Grafiko nujno vzemi na caseking.de...dobiš še NEVER SETTLE RELOADED kupon za 3 igre.....

NightHawk google.

NIsem mel cajta da bi odpisal konkretno sestavil sem kolegu fx 8320 točno s gigabyte GA-990x-UD3 se je fejst grelo vse skupaj. Mu je crknil usb 3 in mrežna sva zamenjala za M5A99X EVO R2.0 tud se fejst greje vrm res pa je da je mel noter 1866mhz rame. Procesor se ni tolk grel ker je mel dober hladilnik vrm na obeh platah pa sta šla v višave ob ganjanju prime95. Tko da rad bi videl nekoga z fx 8320 ali 8350 da poganja prime 95 1uro in mi pove če se mu ni vrm stajal od vročine? na 4+2 power phase designu. Uglavnem za takele zverince je fajn imet kakšno SABERTOOTH 990FX če se hočeš jit.
tud na švohnejših platah bo zadeva delala čisto ok za normalnega uporabnika igre tko ne ponucajo pol moči ki jo ima 8 jerna mašina za ripanje filmov in ganjanje vseh 8 jeder na polno pa rabiš dobro plato in hlajenje. Ni to tko k intel ko ga lahko daš domala na kero kol plato pa ganjaš prime95 24ur in se nebo grel preveč. Z amd fx 8 ko ganjaš prime ali occt je lahko namesto radjatorja plata in procersor :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Da faq did I read?

Koliko sta navila procesor in gonila 24/7?
|HP EliteBook|R5 6650U|

zaenkrat je le ideja, ampak novi "tock" je pre vrati in proti jeseni bo padel nov sistem , spodaj na linku je konfiguracija z IB, ampak se bo vse razen CPU-ja in matične uporabilo za hasvelčka, torej kaj mislite (HDD imam, grafična bo v Dinokompu kupljena, mpak bo ASUS in v podanem cenovnem razredu, ni rečeno da bo AMD, bomo videli kaj bo z geforce 7xx):

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Nwanko ::

84 za cooler? :S rajše pri dinotu vzami D14 mislim da ma spet akcijo za 66EUR.

no, to je že možna alternativa in zmanjšanje končne cene

drugače pa bo zadeva za 4 leta, ko bo spet tock, že drugi

D3m je izjavil:

Da faq did I read?

Koliko sta navila procesor in gonila 24/7?

nič rame na 1866mhz in FX8320 na 4ghz 1.3v brez turbota. Se greje da je joj sploh plata. Ne ob normalni rabi pač ob poganjanju raznih stability testov.

FlyingBee je izjavil:

zaenkrat je le ideja, ampak novi "tock" je pre vrati in proti jeseni bo padel nov sistem , spodaj na linku je konfiguracija z IB, ampak se bo vse razen CPU-ja in matične uporabilo za hasvelčka, torej kaj mislite (HDD imam, grafična bo v Dinokompu kupljena, mpak bo ASUS in v podanem cenovnem razredu, ni rečeno da bo AMD, bomo videli kaj bo z geforce 7xx):

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Grafično bi jaz vzel 7950 dobiš za okrog 280eur če jo še malo priviješ maš pa že moč gtxa 680 in 7970 kar pa je precej huje kot 7870.

Brias ::

FlyingBee je izjavil:

... spodaj na linku je konfiguracija z IB, ampak se bo vse razen CPU-ja in matične uporabilo za hasvelčka,

in morda tudi napajalnik ... upas da bo od ATNG-ja entry LVL kompatibilen z hashwellom ...

upanje umre zadnje ....

One of the caveats of Intel’s 4th Generation “Haswell” processors is that its C6 and C7 states might be too energy efficient as they draw just 0.05 A. Not all power supply units are able to deliver such a minimal load with a stable voltage that would prevent system crashes.

Haswell C states raise PSU compatibility fears
http://www.bit-tech.net/news/hardware/2...

Numerous power supplies won't be compatible with Haswell's C6/C7 low-power states
http://www.tweaktown.com/news/30075/num...

To je pa velik minus, da moraš za varčni CPU, kupiti nov PSU, da izkoristiš to varčnost.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
211 / 1149
»»